Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ….. ΜΠΟΡΕΙΣ


Την λατρεύω αυτή τη χώρα. Ο καθένας κάνει  ότι γουστάρει όπου γουστάρει και κανείς δεν του κάνει τίποτα.
Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Πύργου (επί της οδού Πατρών & Ζαΐμη) πήγε στο δημόσιο πεζοδρόμιο έφτιαξε μια ράμπα ΑΜΕΑ για τους πελάτες της, καταλαμβάνοντας ολόκληρο το πεζοδρόμιο, κάνοντας αδύνατη την διέλευση όχι μόνο των υπολοίπων ΑΜΕΑ αλλά και όλων όσων θέλουν να περπατήσουν στους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους.
Και κανείς μα κανείς δεν μιλάει.
Για το ίδιο θέμα είχε γίνει ανάρτηση στις 22-1-2009 (εδώ)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβω, το κολάσιμο είναι ότι κατασκευάστηκε μια ράμπα ΑΜΕΑ καταλαμβάνοντας πεζοδρόμιο;
Δηλαδή ένας γονιός με το καροτσάκι του μωρού του δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης στην Τράπεζα, ένα άτομο με ειδικές ανάγκες δεν έχει δικαίωμα στην Τράπεζα;

Το ποινικώς κολάσιμο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι οι υπεύθυνοι που κατασκεύασαν την ράμπα δεν κατασκεύασαν και την απαιτούμενη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου ώστε να αποκατασταθεί η ορθή κυκλοφορία από το στενό τώρα πεζοδρόμιο.
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Δημοτική Αρχή θα αρνηθεί την έγκριση της κατασκευής του πεζοδρομίου.....
Να ρωτήσω και κάτι άλλο....
Αν αύριο έρθει ο Δήμος και κατασκευάσει την εν λόγω διαπλάτυνση θα αποδεχθεί η Τράπεζα την χρέωση για το πεζοδρόμιο; Μάλλον όχι!!!!
Προτείνω λοιπόν να αναμορφωθεί η επικεφαλίδα της ανάρτησης με τον τίτλο "Ο φασισμός των τραπεζών επί του πεζοδρομίου"

Δούλος σας
Allhadji

ΠΥΡΓΟΤΗΣ είπε...

Το κολάσιμο είναι ότι κατασκευάστηκε μια ράμπα ΑΜΕΑ για να εξυπηρετεί αποκλειστικά μια τράπεζα επί του πεζοδρομίου που δεν είναι για να εξυπηρετεί μόνο τους πελάτες της τράπεζας. Το πεζοδρόμιο στο συγκεκριμένο σημείο χάνει την έννοια για την οποία κατασκευάστηκε.
Εφόσον στην τράπεζα πρέπει να υπάρχει ράμπα ΑΜΕΑ για να εξυπηρετείται η προσβασιμότητά τους, τότε αυτή θα έπρεπε να γίνει εσωτερικά της τράπεζας με μηδενισμό της στο δημόσιο πεζοδρόμιο και όχι με αυτό τον τρόπο, που καθιστά την χρήση του πεζοδρομίου από άλλα άτομα ΑΜΕΑ (και όχι μόνο) που για να περάσουν θα πρέπει να κατέλθουν στο δρόμο.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η ιδιωτικοποίηση των δρόμων και των πεζοδρομίων με την ανοχή της αστυνομίας και του Δήμου, πρέπει να σταματήσει.
Επίσης ο σκοπός των διαπλατύνσεων στα πεζοδρομία δεν είναι για να εξυπηρετούνται οι τράπεζες και οι άλλοι ιδιώτες. Όποιος θέλει να κάνει ράμπα ας την κάνει εντός της ιδιοκτησίας του, «δεσμεύοντας» δικό του χώρο και όχι «δεσμεύοντας» δημόσιο χώρο.

Ανώνυμος είπε...

Αν σκεφτουμε πόσο κόσμο και η συγκεκριμενη τράπεζα αλλά και όλες οι άλλες έχουν καταστρέψει με τα τοκογλυφικά τους δάνεια, η ράμπα είναι το λιγότερο...
Και μη μου πει κανεις πως πέφτει από τα σύννεφα που κάνουν τέτοιες ασυδοσίες οι τράπεζες...
Αφού ξέρουν πως ποτέ και κανείς δε θα τους πειράξει...