Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΞΥΣΤΡΗ: ΑΠΟ ΠΟΥ, ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;;


Καθημερινές είναι πλέον οι ανακοινώσεις των δύο ανεξαρτητοποιημένων δημοτικών συμβούλων και του κ. Δημάρχου. Οι μεν κάτι θέλουν να πουν, αλλά δεν το λένε και ο δε με βασικό το επιχείρημα της κατευθυνόμενης υπονόμευσης προσπαθεί να θολώσει την πραγματικότητα.
Κάποια στιγμή οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να συγκεκριμενοποιήσουν τα κακώς κείμενα και να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Να πουν δηλαδή αυτά που ψιθυριστά ακούγονται σε όλο τον Πύργο.
Το θέμα μας πάντως δεν είναι αυτό.
Το θέμα είναι το εργοστάσιο ΞΥΣΤΡΗ.
Με ανάρτηση του, στο blog του ο κ. Δήμαρχος μας πληροφορούσε για την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης «…των τμημάτων εκείνων που οι μελετητές μας υπέδειξαν ότι πρέπει να κατεδαφιστούν» (εδώ).
Αυτό όμως που δεν μας πληροφορούσε είναι ποια είναι εκείνα τα τμήματα που υπέδειξαν οι μελετητές οι οποίοι αμείφθηκαν με 45.000,00 (+ΦΠΑ) και γιατί τελικά δεν θα κατεδαφισθούν όλα τα χρέπια. Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι θα έρθουν από την Κρήτη για να διαμορφώσουν την άποψη της δημοτικής αρχής σε ένα θέμα που προεκλογικά και μετεκλογικά ήταν ο πρωταγωνιστής.
Το κυριότερο όμως είναι τι προϋπολογισμό έχει η κατεδάφιση, εάν υπάρχει πίστωση στον προϋπολογισμό για την συγκεκριμένη εργασία, με ποιο τρόπο ανατέθηκε και ποιος είναι ο ανάδοχος. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Δημάρχου στο blog του, η κατεδάφιση ξεκίνησε στις 8 Απριλίου και άρα όλα τα παραπάνω πρέπει να έχουν γίνει νωρίτερα.
Επίσης πολύ σοβαρό θέμα είναι εάν έχει εκδοθεί από την πολεοδομία η απαιτούμενη άδεια για την κατεδάφιση, η οποία και αυτή θα πρέπει να είναι προγενέστερη από την έναρξη των εργασιών.
Εάν και προσωπικά πιστεύω ότι η απόκτηση από το Δήμο του εργοστασίου Ξυστρή αποτελεί μια από τις ελάχιστες επιτυχίες του Δήμου τα τελευταία δέκα χρόνια (αρκετοί θα διαφωνήσουν), αυτό δεν σημαίνει ότι κάτω από το προεκλογικό άγχος να δείξουμε ότι κάτι κάναμε πρέπει να υπονομεύσουμε και την προοπτική του ή να δαπανάμε χωρίς προοπτική δημόσιο χρήμα.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
τα μπαλόνια της φωτογραφίας ΔΕΝ είναι από τα εγκαίνια της έναρξης της κατεδάφισης

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σιγουρα τα μπαλονια δεν τα εβαλε ο δημος?ρωταω γιατι ο κυριος παρασκευοπουλος βιαζετε να κανει τα εγκαινια στο ξυστρη...
ποιος ξερει...μπορει να δουμε να κανει και τα εγκαινια στο μανωλοπουλειο μιας και οπως λεει ανηκει στον δημο πυργου....

Ανώνυμος είπε...

Ο Πύργος και όλη η Ηλεία δεν είχε άξιους Αρχιτέκτονες και χρειάσθηκε η μελέτη γιά του Ξυστρή να γίνει από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης?

Μηχανικαράδες ξαναψηφίστε Μάκη!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαβάζετε όλη τη δήλωση του δημαρχου στο Blog του...'' Στη συνέχεια θα προκαλέσουμε μια ευρύτατη σύσκεψη με αρχιτέκτονες του Δήμου και της περιοχής έτσι ώστε η τελική απόφαση, να είναι πραγματικά αυτή που θα αναδείξει το χώρο και θα τον αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο. αυτο για τον φίλο πιο πάνω.Τωρα γιατί δεν γκρεμιστηκαν όλα τα χρέπια...αλλού τα χρέπια τα ονομαζουν Γκάζι...αλήθεια εκεί γιατί δεν τα γκρέμισαν???Εμείς που τα έχουμε έτοιμα θα τα γκρεμίσουμε??δεν χρειαζεται να είναι κανείς αρχιτέκτονας για να το δει..αρκεί μια μικρή δόση αισθητικής...που προφανώς λείπει.
Και κάτι ακόμα που μου ρθε μόλισ τώρα...αλήθεια όταν η προηγούμενη δημοτική αρχη εγκαινίαζε πλατεία με υπουργούς και μετά απόλα αυτά κανανε τη δημοπρασία του έργου...αλήθεια ασχολήθηκε ο αγαπητός Πυργότης?

Unknown είπε...

.......

ΠΥΡΓΟΤΗΣ είπε...

Για το γεγονός ότι δεν ξέρουμε ποιος ανέλαβε την κατεδάφιση, με πόσα λεφτά και με ποια απόφαση δεν απασχολεί κανένα;;
Για το ο γεγονός ότι δεν υπάρχει άδεια από την πολεοδομία δεν απασχολεί κανένα;;
Σε άλλες περιπτώσεις (σε σοβαρά κράτη εννοώ) θα είχε επέμβει ο εισαγγελέας

Ανώνυμος είπε...

Δε λέω σωστή η σκέψη σου αλλά ρε φίλε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας είναι η γραφειοκρατία.Μήπως λοιπόν ο δήμος σε τέτοιες περιπτώσεις δε θα πρεπε να αντιμετωπίζεται σαν ιδιώτης?Δε λεω να χτίζει παράνομα και αυθαίρετα χωρίς άδειες αλλά μηπως είναι υπερβολικό να ζητάς τοσά πράγματα όταν τι γκρέμησε? καποια μεταλλικά στέγαστρα επικίκδυνα κιόλας.Μήπως το παρακάνουμε λίγο?

Ανώνυμος είπε...

kyrie paraskeyopoyle vraia ta mpalonia poy balate......pote einai ta egkainia na erthoyme na pioyme portokalada?.....re oustttt!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε
Πολύ υπεράσπιση του Μάκη κάνεις.
Γιατί να πάρουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης την αμοιβή της μελέτης του Ξυστρή και οι ντόπιοι Αρχιτέκτονες να πουν την γνώμη τους έτσι απλά.
Αν είσαι υπερασπιστής του Μάκη πέσ μας πόσα λεφτά θα πάρει το Πανεπιστήμιο Κρήτης και πόσο οι ντόπιοι Αρχιτέκτονε.
Διαφορετικά σιώπα.

elgreco79 είπε...

Μπες και διαβασε την ολο το κείμενο απο το δημοτικό συμβούλιο για να δεις ποσο κάνει η μελετη με το πανεπιστήμιο Κρήτης.Οσο Για το σιώπα αλλού.Ο καθένας ςίναι ελεύθερος να λέει την άποψη του ακομα κιαν αυτη δεν αρεσει σε πολλους.Ποιος είπε ότι οι ντοπιοι αρχιτέκτονες θα πουν απλά μια γνώμη??μην ερμηνέυεις οπώς σε βολεευει τα κείμενα.κιόσο ο αγαπήτος Πυργότης θα δημοσιεύει όλα τα σχόλια ...ε θα ακούτε και φωνες διαφορετικές από τισ δικές σας.

Ανώνυμος είπε...

Elgteco79
Μάλλον τσιράκι του Μάκη είσαι.
Γράψε εδώ πόσα θα πάρει το Πανεπιστήμιο Κρήτης και πόσα οι ντόπιοι Αρχιτέκτονες.
ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε
Συμφωνώ ότι είναι Λαμόγιο ο Elgreco79.
Τον βάζει ο Μάκης να τα γράφει.

Ανώνυμος είπε...

Elgreco είσαι νούμερο με αυτά που γράφεις.
Έτσι αφού θέλεις να τα ακούς.

Ανώνυμος είπε...

εδω μέσα που μπήκες να γράψεις ρε elgreco79 τι περίμενες???να
βγάλεις άκρη? γράφε τουλάχιστον ανώνυμα όπως όλος ο κόσμος.οσο για το λαμόγιο...δεν είναι η τωρινή αρχή υπόλογη στα δικαστήρια αλλά η προηγούμενη...σε περίπτωση που δεν το μάθατε όλοι εσείς που βρίζετε.όλοι θα κριθούν ο καθένας με τη σειρά του.

Ανώνυμος είπε...

Του Elgreco μήπως του αρέσουν οι ακτινογραφίες;;

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΙΟΣ είπε...

Τα μπαλόνια είναι του βενζινάδικου απέναντι που έκανε εγκαίνια. Γι'αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε καλά αυτά που λέμε, αλλά όταν μας κυριεύει η εμπάθεια δεν μπορεί να γίνει σωστός διάλογος. Προσωπικά, πάντως, θα ήθελα μια πιο πειστική απάντηση για την ανάθεση του έργου σε όχι πυργιώτες αρχιτέκτονες. Στην ιστοσελίδα του δημάρχου μας παραπέμπει στο site του δήμου για την σχετική απόφαση, όμως εκεί απόφαση δεν υπάρχει -τουλάχιστο εμένα δεν μου εμφανίζεται παρά μόνο μια κενή σελίδα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΟΥ el greco 79 ΓΙΑ ΠΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΠΑΛΙ? ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΛΕΝΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΞΕΡΟΛΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΗΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΛΑΣΠΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΡΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΕΛΕΝΧΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΕΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ!!! ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΕΛΕΝΧΟΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ Σ.Δ.Ο.Ε Η ΤΗΣ Υ.Ε.Ε ΟΠΩΣ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ. ΑΡΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ....!

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΙΟΣ είπε...

Πυργότη βλέπω και απειλές του τύπου "μη μιλάς γιατί θα φας ξύλο". Πόσες δεκαετίες πίσω θα μας γυρίσουν ορισμένες αντιλήψεις;

Ανώνυμος είπε...

ώπα να και οι τραμπούκοι σκασανε μύτη...αραξε μεγάλε ενημερώσου και μετά μιλας.Κιεσυ Πυργότη και όλοι σας που καλλιεργείτε αυτό το εχθρικό κλίμα απένταντι στη τωρινή δημοτική αρχή και δε λεω απο τη μερια σας καλα κάνετε...αλλα δε μας λέτε κιόλας μια πρόταση.δεν σας αρεσει ο Μάκης...τι προτείνετε??

Ανώνυμος είπε...

Chris ΑΦΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΗΘΕΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Chris ΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ! ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΜΑΡΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ.... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΤΥΛ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΤΥΛ ΑΛΗΘΕΙΑΣ! ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΤΕ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνουμε ΤΑΚΗ καθαρό ΠΑΣΟΚΟ και όχι ημιτασιόν Μάκη.

Ανώνυμος είπε...

είπαμε ότι ο μάκης δεν έχει κάνει τίποτα, αλλά ρε ανώνυμε μη μας βγάλεις και άγιο τον προηγούμενο. Κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του αγόρασε:

-οικόπεδο στην είσοδο στο καταρράχι και έχτισε μονοκατοικία (βιλίτσα :-)
-οικόπεδο στο βουνό του κατακόλου και έχτισε (άλλη βιλίτσα :-)
-το οικόπεδο δίπλα από το σπίτι του Λάτση στο κατάκολο (που ήταν να το αγοράσει ο δήμος, αλλά το πήρε ο δήμαρχος) και έχτισε.
-Ανακαίνισε το πατρικό του στα Βυτιναιϊκα

Και ακούγονται και άλλα πολλά βέβαια, για άλλα διαμερίσματα κτλ.

Πώς τα αγόρασε όλα αυτά?
Με το μισθό του?
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ και πάψτε να υπερασπίζεστε αυτούς που μας έφτασαν εδώ ως χώρα.
Όσο για το Μάκη, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη των ικανοτήτων του, από το ότι μας έφτασε στο σημείο να αναπωλούν κάποιοι την προηγούμενη δημοτική αρχή. Δεν πίστευα ότι θα έφτανα στο σημείο να το ζήσω αυτό, αλλά με ο Μάκης τα κατάφερε.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε αυτοί που αναπωλούν δεν έπαψαν ποτέ να επιθυμούν την προηγούμενη αρχή κιαυτό γιατι κόπηκε το φαγοπότι...και όσο για τον Τάκη τον καθαρό Πασόκο...το πασόκος έιναι το μόνο σίγουρο..το καθαρός δεν ξέρω.να ταν και πασόκος αυτόσ που τα γράφει..αλλά ξέχασα παιζουν και οι Ντοφάμελοι τώρα το παιχνίδι τους.

Ανώνυμος είπε...

Τάκη αντί Μάκη.
Βαρεθήκαμε τα λόγια χωρίς έργα.
Κυκλοφοριακό
Παλιό Νοσοκομείο
Κτίριο ΤΕΙ
Χώροι Παρκινγκ
Τα κύρια προβλήματα χειροτέρεψαν επί δημαρχίας ΜΑΚΗ.

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΙΟΣ είπε...

Μου αρέσει που με παρακολουθείς, ανώνυμε (εσύ που γράφεις με κεφαλαία). Αλλά δεν χρειαζόταν (έστω και ανώνυμα) να δειξεις την αδυναμία σου και την αμορφωσιά σου, που φαίνεται, έτσι κι αλλιώς, γιατί δεν μπορείς να γράψεις πεζά. Η πιο κοινότυπη συκοφαντία των βλακών είναι να αποκαλούν τον άλλο "αδερφή", όταν δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα.
Ναι, έχω μια τυπική ταυτότητα αλλά είναι μια ταυτότητα. Εσύ λοιπόν, έστω κι έτσι όπως απάντησες, απάντησες στον Chris, δεν απάντησες σε κάποιον από τους δεκάδες ανώνυμους. Άραγε, μπαίνεις ποτέ σε ξένα blogs για να δεις ότι όλοι όσοι ποστάρουν έχουν έστω ένα nickname?
Αυτά τα ολίγα...