Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν.ΗΛΕΙΑΣ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - Να τους πετάξουμε στο δρόμο, πριν το κάνουν αυτοί.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Μετά από μια σειρά θολές, προσβλητικές και ψευδείς δηλώσεις το Υπουργείο Παιδείας κατέληξε σε συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο ως στόχο έχει την κατάργηση των μόνιμων διορισμών στο δημόσιο σχολείο, την εισαγωγή φάκελου προσόντων ως τρόπο διορισμού με κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των πτυχίων μας και πλήρη απαξίωση της προϋπηρεσίας, την εισαγωγή της αξιολόγησης ως μέσο απόλυσης των εκπαιδευτικών, τη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Αναλυτικότερα:

* Τρόπος διορισμού: με απαραίτητη προϋπόθεση το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, το οποίο και θα δίνεται από τα πανεπιστήμια και συνεργαζόμενους φορείς (βλ. ενώσεις, επιστημονικούς συλλόγους, 6μηνα σεμινάρια επί πληρωμή) θα μπορούμε να δώσουμε στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ, στον οποίο όμως δε θα υπάρχουν πλέον προκηρυγμένες μόνιμες θέσεις. Το μόνο που θα παρέχει η επιτυχία σε αυτόν είναι η δυνατότητα εισαγωγής του ονόματός μας σε μια λίστα - πίνακα, στην οποία πλέον συνυπολογίζονται μόρια γλωσσομάθειας, πιστοποιητικά ecdl κοκ, μεταπτυχιακά και διδακτορικά και.η προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία, όμως, είναι σαφώς απαξιωμένη, αφού με το νέο τρόπο μοριοδότησης 18 μήνες πραγματικής δουλειάς στο σχολείο ισούνται με τη γνώση μιας ξένης γλώσσας+ecdl, ενώ το ανώτατο σύνολο μορίων προϋπηρεσίας μπορεί κανείς να το αποκτήσει με 42 χρόνια ωρομισθίας ή 7 χρόνια αναπλήρωσης πλήρους ωραρίου. Επιπλέον, όλη η ευθύνη για τον ορισμό των κενών μετατίθεται στους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δεδομένου ότι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται σε 5ωρες τουλάχιστον υπερωρίες και σε ανάληψη δεύτερης ειδικότητας μαζί με τη σύμπτυξη τμημάτων (30 μαθητές ανά τάξη) και το κλείσιμο σχολείων με βάση τον «Καλλικράτη» τα κενά στα σχολεία, άρα και οι θέσεις για μόνιμο διορισμό, εκμηδενίζονται, οι μέχρι τώρα ωρομίσθιοι και οι περισσότεροι αναπληρωτές θα είναι άνεργοι, ενώ ελάχιστοι θα γίνουν αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου.

* Ωρομισθία - Αναπλήρωση: Μόνο ως απάτη μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση περί κατάργησης της ωρομίσθιας, όταν την ίδια στιγμή θεσμοθετείται ο αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου, ένας νέος ωρομίσθιος που απλώς θα έχει περισσότερες διοικητικές υποχρεώσεις (επιτηρήσεις, εφημερίες, υπευθυνότητες τάξεις κοκ) και φυσικά αποδοχές ανάλογες των ωρών που δουλεύει (ν.1566)

* Δόκιμος Εκπαιδευτικός: αν ποτέ καταφέρει κάποιος να κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού αυτό δε σημαίνει ότι μονιμοποιείται, αφού θα έχει να αντιμετωπίσει πλέον την αξιολόγηση και τον Μέντορα βάσει των οποίων θα κρίνεται η παραμονή του ή όχι στο σχολείο.

* Μεταβατικές ρυθμίσεις: ως μηδενική μπορεί να χαρακτηρίσει η μεταβατική ρύθμιση. Δημιουργούνται 2 πίνακες από τους οποίους θα προσλαμβάνονται την επόμενη 2ετία μόνιμοι και αναπληρωτές. Στον πρώτο του 60% καταχωρούνται όλοι οι συνάδελφοι με επιτυχία στο ΑΣΕΠ, ακόμα και οι διοριστέοι του τελευταίου διαγωνισμοί που δεν έχουν τοποθετηθεί . Στον πίνακα του 40% καταχωρούνται συνάδελφοι μόνο με προϋπηρεσία. Είναι, λοιπόν, οφθαλμοφανές ότι με τη μείωση των διορισμών και των προσλήψεων των αναπληρωτών από το Πρόγραμμα Σταθερότητας (50% λιγότεροι μόνιμοι, 70% λιγότεροι αναπληρωτές) από τον πίνακα του 60% θα απορροφηθούν, αν απορροφηθούν, μόνο οι διοριστέοι του προηγούμενου ΑΣΕΠ, ενώ η προϋπηρεσία των συναδέλφων που θα δουλέψουν ως αναπληρωτές από τον πίνακα του 40% δε θα υπολογίζεται πουθενά για 2 ολόκληρα χρόνια. Η δε διατήρηση των πινάκων της τελευταίας 5ετίας και οι διορισμοί από αυτούς είναι αυταπάτη, αφού ο νόμος αναφέρει «σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας», και όπως μάθαμε, δεν υπάρχουν.

Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: τα πτυχία καταργούνται, η προϋπηρεσία όχι μονό δεν πριμοδοτείται, αλλά απαξιώνεται πλήρως, η ωρομισθία δεν καταργείται, οι μόνιμοι διορισμοί εκμηδενίζονται.
Μέχρι τώρα νομίζαμε ότι είμαστε η εξαίρεση. Όμως, η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και η είσοδος της χώρας στο Δ.Ν.Τ. σημαίνει ότι γινόμαστε ο κανόνας. Απολύσεις, ανεργία, μείωση μισθών, κατάργηση της δημόσιας ασφάλισης είναι η επίθεση που δεχόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι. Μια τέτοια μάχη πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί, δυναμικά και αποφασιστικά. Να μην υπογράψουμε με τη στάση μας τη διάλυση του δημόσιου σχολείου ούτε την καταδίκη μας στην ανεργία μετά από χρόνια στην ωρομισθία και την αναπλήρωση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ένας δρόμος υπάρχει.ο δρόμος του μαζικού, συλλογικού αγώνα, της απεργίας!
ΠΗΓΗ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

*Για τον καλύτερο συντονισμό του αγώνα απαιτείται η δημιουργία μιας ανοιχτής συνέλευσης αδιορίστων εκπαιδευτικών που θα έχει ως σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τη μαζική συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις μέσα κι έξω από τα σχολεία!

*Να δώσουμε λοιπόν μια δυναμική απάντηση στα νέα μέτρα με τη μαζική παρουσία μας και συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 5 Μάη 2010.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

4 σχόλια:

ioanna είπε...

Ερώτηση Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλου, Μιχ. Κατρίνη και Νάν. Γιαννακοπούλου για μονιμοποίηση ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών (12/02/2010)

Ερώτηση για μονιμοποίηση ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών (12/02/2010) με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών για την εφαρμογή του Νόμου 3794/2009, που αφορά στη μονιμοποίηση των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, οι,
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας,
Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηλείας και
Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας,
κατέθεσαν την υπ΄αρ. πρωτ. 5966/11.02.2010 ερώτηση στη Βουλή, προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.
Το ακριβές κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με το άρθρο 39 του Ν. 3794/2009, εκπαιδευτικοί που έχουν αναπηρία άνω του 67% και με συμπληρωμένη δωδεκάμηνη τουλάχιστον πραγματική προϋπηρεσία, διορίζονται σε θέσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αρχής γενομένης από τη σχολική χρονιά 2009- 2010.
Ενώ λοιπόν, έχει ξεκινήσει ήδη το νέο σχολικό έτος, δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θα καθοριστεί ο ακριβής αριθμός των διοριζομένων εκπαιδευτικών ανά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και η σχετική έγκριση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η καθυστέρηση αυτή έχει ως συνέπεια πολλοί εκπαιδευτικοί με αναπηρία, να εξακολουθούν να εργάζονται ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, με αντίξοες πολλές φορές συνθήκες εργασίας ή να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερα του ενός σχολεία, προκειμένου να συμπληρώσουν τις απαραίτητες διδακτικές ώρες.
Εξαιτίας του υφιστάμενου αυτού θεσμικού πλαισίου, πολλοί εκπαιδευτικοί με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, αναγκάζονται να βρίσκονται εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Είναι αναγκαίο και κοινωνικά δίκαιο λοιπόν, να προωθήσουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προώθηση της προσβασιμότητας σε όλες τις πολιτικές και σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής δομής.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Πότε θα εκδοθούν οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις, προκειμένου να εφαρμοστεί ο Νόμος και να τερματιστεί η ταλαιπωρία εκατοντάδων εκπαιδευτικών με αναπηρία άνω του 67%.
2. Γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση στην εφαρμογή του Νόμου με αποτέλεσμα να μην επιλύεται ένα από τα σημαντικότερα θέματα των εκπαιδευτικών με αναπηρία άνω του 67%.»

ioanna είπε...

http://diorismos67.wordpress.com/

Πανελλήνιος Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών με Σοβαρές Αναπηρίες 67% και Άνω _________________________e-mail:dis.edu.67@gmail.com

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάθεση δελτίου τύπου στο μέγαρο Μαξίμου και στη Γ.Γ. Μακεδονίας – Θράκης, έγινε σήμερα 15/4/2010.
Δημοσιεύθηκε από diorismos67 στο 15 Απριλίου, 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάθεση δελτίου τύπου στο μέγαρο Μαξίμουκαι στη Γ.Γ. Μακεδονίας – Θράκης, έγινε σήμερα 15/4/2010.
Αντιπροσωπεία μελών του συλλόγου συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με τον Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Κο Γ. Πεταλωτή στο μέγαρο Μαξίμου. Αφού εκθέσαμε τους προβληματισμούς μας και συζητήσαμε μαζί του για το ζήτημα της μη εφαρμογής του νόμου, αλλά και άλλων θεμάτων που άπτονται των ιδιαιτεροτήτων των εκπαιδευτικών με αναπηρία, δεσμεύτηκε να διαβιβάσει προσωπικά τον πρωθυπουργό Κο Γ. Παπανδρέου τόσο το δελτίο τύπου άλλα και όλα όσα του εκθέσαμε κατά την διάρκεια της συνάντησης μας.

Ταυτόχρονα αντιπροσωπεία του συλλόγου στην θεσσαλονίκη κατέθεσε αντίστοιχο δελτίου τύπου στην Γ.Γ Μακεδονίας – Θράκης. Το κείμενο παρέλαβε η υπεύθυνη του τομέα παιδείας της Γ.Γ. Μακεδονίας – Θράκης, κα Μ. Ατσαλάκη ενώ την αντιπροσωπεία δέχθηκε και ο γραμματέας του Γ.Γ. Μακεδονίας – Θράκης.



Φωτ. από την κινητοποίηση στο μέγαρο Μαξίμου Φωτ. από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 15/4/2010

Προς

Αξιότιμο Πρωθυπουργό Κο Γ. Παπανδρέου


Κοινοποίηση

Κο Χ. Παμπούκη

Υπουργό Επικρατείας παρά τον Πρωθυπουργό


Κύριε Πρωθυπουργέ

Διαμαρτυρόμαστε για την άδικη και ψυχοφθόρα καθυστέρηση εφαρμογής του ν.3794/2009 άρθρο 39 παρ.4 που ψηφίστηκε στις 4/9/2009 όπου σαφώς αναφέρει ότι εκπαιδευτικοί με αναπηρία 67% και άνω και 12μηνη προϋπηρεσία διορίζονται από το σχολικό έτος 2009 – 2010 και εφ’ εξής ως μόνιμοι.


Διαμαρτυρόμαστε για τον εμπαιγμό από πλευράς του Υπουργείου παιδείας καθώς ενώ προσκληθήκαμε να καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας σύμφωνα με την εγκύκλιο (24/11/2009, με αρ. πρωτ. 145495/Δ2) του Υπουργείου Παιδείας, για την κατάρτιση ειδικού πίνακα διορισμού μας, μετά την παρέλευση πέντε μηνών δεν έχουν αναρτηθεί οι πίνακες αυτοί. Αντ’ αυτού σε απάντηση από το γραφείου τύπου του Υπουργείου Παιδείας μετατρέπεται η εγκύκλιος πρόσκλησης κατάρτισης πίνακα διορισμού, σε ΄΄πρόσκληση απογραφικού χαρακτήρα΄΄ .


Έχουν περάσει οκτώ μήνες από την ψήφιση του νόμου και πέντε μήνες από την έκδοση της εγκυκλίου πρόσκλησης κατάρτισης του πίνακα διορισμού μας και βρισκόμαστε μετέωροι και αβέβαιοι για το μέλλον μας. Βρισκόμαστε έρμαιοι ενός δίγλωσσου Υπουργείου Παιδείας όπου από την μία πλευρά, η Υφυπουργός κα Χριστοφιλοπούλου απαντά γραπτώς σε ερωτήσεις βουλευτών ότι για το θέμα μας υπολείπεται η Κ.Υ.Α και από την άλλη, η διευθύντρια του γραφείου της Υπουργού κας Διαμαντοπούλου, κα Ε. Λόκανα, απαντά εγγράφως ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται τα στοιχεία των ειδικών κατηγοριών, οι οποίες θα ενταχθούν στις γενικότερες πολιτικές του νέου θεσμικού πλαισίου το οποίο και παρουσιάστηκε την Τρίτη 13/4/2010.


Τελικά ισχύει ο νόμος 3794/2009 άρθρο 39 παρ.4, όπως μέχρι τώρα μας διαβεβαίωναν τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας πολιτικά και μη, ή όχι;


Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.


Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.


Με τιμή

Το Δ.Σ του συλλόγου

3 σχόλια προς “Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάθεση δελτίου τύπου στο μέγαρο Μαξίμου και στη Γ.Γ. Μακεδονίας – Θράκης, έγινε σήμερα 15/4/2010.”

ioanna είπε...

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ του ΠΑΣΟΚ Α. ΤΣΟΥΡΑ

Δημοσιεύθηκε από diorismos67 στο 22 Απριλίου, 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: Διορισμός Εκπαιδευτικών με Αναπηρία 67% και άνω με 12μηνη προϋπηρεσία

Σε συνέχεια σχετικής αναφοράς μου προς το Υπουργείο σας για το διορισμό των εκπαιδευτικών με αναπηρία 67% και άνω με 12μηνη προϋπηρεσία – σε εφαρμογή του νόμου 3794/2009 – και του σχετικού απαντητικού σας εγγράφου, επανέρχομαι στο ως άνω θέμα καθώς θεωρώ ότι η επαγγελματική αποκατάσταση και διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία αποτελεί κομμάτι της δημοκρατίας μίας χώρας και ζήτημα πολιτισμού.
Επειδή στο απαντητικό στην αναφορά μου έγγραφο σας δεν’ καθίσταται σαφές το χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης του ειδικού πίνακα κατάταξης, παρά την πάροδο τεσσάρων και πλέον μηνών από την υποβολή των δικαιολογητικών,

Επειδή δεν καθίσταται σαφές εάν έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με τον καθορισμό των κριτηρίων διορισμού,

Επειδή επίσης δεν καθίσταται σαφές πότε προβλέπεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των απαραίτητων πιστώσεων για το διορισμό των εκπαιδευτικών με αναπηρία 67% και άνω,
Επειδή τέλος, σύμφωνα με καταγγελία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α.) και του Πανελληνίου Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών με Σοβαρές Αναπηρίες Ποσοστού 67% και Άνω, εκφράζονται φόβοι για κατάργηση της ευνοϊκής ρύθμισης του Ν. 3794/2009 με το νέο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο σας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης του ειδικού πίνακα κατάταξης των εκπαιδευτικών με αναπηρία 67% και άνω που έχουν συμπληρώσει τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για το διορισμό τους και έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους βάσει της εγκυκλίου που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας;
2. Έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την έκδοση των απαραίτητων Υπουργικών και Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για την εφαρμογή του Ν.3794/2009; Εάν ναι, υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα έκδοσής τους;
3. Έχει βάση η. καταγγελία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α.) και του Πανελληνίου Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών με Σοβαρές Αναπηρίες Ποσοστού 67% και Άνω, περί ενδεχόμενης κατάργησης της ευνοϊκής ρύθμισης του Ν. 379412009 με το νέο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο σας;

ΑΘΗΝΑ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΥΡΑΣ

ioanna είπε...

και ακομα τιποτα!!

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. Β.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 29-4-2010

Δημοσιεύθηκε από diorismos67 στο 30 Απριλίου, 2010

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ. Πρωτ.


9431

Ημερομ. Κατάθεσης


29.04.10

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ : ΠΑ.ΣΟ.Κ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: Διορισμός των εκπαιδευτικών με αναπηρία

Κυρία Υπουργέ,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε τους τελευταίους μήνες έχει προκύψει μεγάλη καθυστέρηση αναφορικά με τον διορισμό των Εκπαιδευτικών με Αναπηρία 67% και άνω. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αναμένουν την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών προκειμένου να εργαστούν στο αντικείμενο τους και να εξασφαλίσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα εισόδημα που θα τους επιτρέπει να ζουν αξιοπρεπώς, αλλά και να ανταποκρίνονται στα επιπλέον έξοδα που απαιτεί η αναπηρία τους, χωρίς να επιβαρύνουν δυσανάλογα τις οικογένειές τους. Επίσης οι καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν έχουν δημιουργήσει και φόβους για κατάργηση της ευνοϊκής ρύθμισης του Ν.3794/2009 όπου ορίζονται οι διευκολύνσεις προς την συγκεκριμένη κατηγορία εκπαιδευτικών, προκειμένου να είναι δυνατή η είσοδός τους στην δημόσια εκπαίδευση. Καθώς πρόκειται για ζήτημα που άπτεται των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η επίλυση του επαφίεται στον κοινωνικό ρόλο που οφείλει να διέπει τις παρεμβάσεις της Πολιτείας και έχοντας πλήρη επίγνωση ότι η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών και η πρόσληψη των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δεν πρόκειται να επιβαρύνει παρά ελάχιστα τον κρατικό προϋπολογισμό λόγω του πολύ μικρού αριθμού της συγκεκριμένης ειδικής ομάδας πληθυσμού, θεωρούμε ότι είναι χρέος του κράτους να επισπεύσει τις σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες και να δώσει διέξοδο στο σημαντικό βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας.

Κατόπιν των παραπάνω και γνωρίζοντας την προσωπική σας ευαισθησία γύρω από τα θέματα των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και τον καθημερινό αγώνα που δίνετε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τον δαίμονα της γραφειοκρατίας και να καλύψετε με τον καλύτερο τρόπο όλα τα κενά που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση ειδικά στα θέματα της δημόσιας παιδείας,

Ερωτάστε:

1. Πότε θα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες προκειμένου να προσληφθούν οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία 67% και άνω που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ένταξής τους στην δημόσια εκπαίδευση;

2. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να καταργηθεί η ευνοϊκή ρύθμιση για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρίες ποσοστού 67% και άνω ή πρόκειται για ανυπόστατες φήμες που συχνά διαρρέουν και δημιουργούν άνευ λόγου ανησυχία στους ενδιαφερόμενους;

-Ο-

ΕΡΩΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ