Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΥΡΓΟΥ: ΤΟ 84,24 % ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ


Έργα κατασκευής και επισκευής σχολικών υποδομών προϋπολογισμού 2.270.669,70 ευρώ, δηλαδή 285,87% περισσότερα από όσα έγιναν ολόκληρη την προηγούμενη οκταετία υλοποίησε ο Δήμος Πύργου από το 2007 (εδώ).
Εντυπωσιακά τα νούμερα και οι πίνακες αλλά θα πρέπει να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις:
Το έργο «Κατασκευή κτιρίου Νηπιαγωγείου περιοχής Κούβελου» με προϋπολογισμό 979.900,00 € δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, δηλαδή οι προηγούμενοι έκαναν την μελέτη βρήκαν τα λεφτά, δημοπράτησαν και η παρούσα δημοτική αρχή απλά υλοποίησε την σύμβαση. Άρα εάν θέλουμε να είμαστε σωστοί τίμιοι και ηθικοί το συγκεκριμένο έργο πρέπει να πιστωθεί στην προηγούμενη δημοτική αρχή.
Εάν αφαιρεθεί το ποσό από τον συγκεκριμένο πίνακα σχολικών έργων το ποσό που απομένει είναι: 2.270.669,70 - 979.900,00= 1.290.769,70 €
Από τον συγκεκριμένο πίνακα σχολικών έργων τα έργα που εκτελέστηκαν με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΛΟΓΩ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ  είναι 1.087.811,13 €.
ΔΗΛΑΔΗ από τα   1.290.769,70 € δημοσίου χρήματος που δαπάνησε ο Δήμος Πύργου για τις σχολικές μονάδες τα 1.087.811,13 τα δαπάνησε με απευθείας ανάθεση επικαλούμενος το κατεπείγον.
Δηλαδή το 84,24 % του προϋπολογισμού των έργων για τις σχολικές μονάδες, ανατέθηκε με απευθείας ανάθεση, χωρίς δημοπρασίες εκπτώσεις δημοσιότητες κλπ. ή διαφορετικά ο Δήμος Πύργου δημοπράτησε από το 2007 μέχρι σήμερα μόνο 202.958,57 € για τις σχολικές μονάδες.

Επίσης επειδή αναφέρεται ότι «…συμβάλαμε (σσ ο Δήμος) αποφασιστικά στον προγραμματισμό και την διασφάλιση πιστώσεων για την ανέγερση νέων κτηρίων…» θα πρέπει να σημειωθούν τα παρακάτω:
Η κατεδάφιση για το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο προέρχεται από πιστώσεις του ΟΣΚ λόγω των σεισμών και έχει δημοπρατηθεί από την Νομαρχία ενώ η κατασκευή του 1ου Γυμνασίου έχει ήδη δημοπρατηθεί από τον ΟΣΚ (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων)
Την αγορά του οικοπέδου για το 1ο Λύκειο την έκανε η Νομαρχία και για αυτό τον λόγο ο Νομάρχης υπέγραψε τα συμβόλαια αγοράς και όχι ο Δήμαρχος (εδώ)
Το Ειδικό Εκπαιδευτήριο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης λέγεται κανονικά αλλά και είναι γνωστό ως ΕΕΕΕΚ) με τις λυόμενες αίθουσες κατασκευάστηκε με χρήματα της Νομαρχίας στα Βυτινέϊκα σε χώρο που αγόρασε από την Μητρόπολη (εδώ) και ακόμα δεν έχει μεταστεγαστεί. Την μεταστέγαση έπρεπε να κάνει ο Δήμος και ακόμα δεν την έχει κάνει. Γιατί άραγε;;;;
Η προσωρινή στέγαση του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου έγινε από την Νομαρχία με χρηματοδοτήσεις του ΟΣΚ, σε χώρο του Ξυστρή (για το 1ο Λύκειο) που όντως παραχωρήθηκε από τον Δήμο, χώρος που όμως πήρε αξία και μετά την απομάκρυνση του 1ου Λυκείου μπορεί να λειτουργήσει σαν χώρος για την λαϊκή χωρίς κανένα κόστος για την διαμόρφωσή του.
Όσο αφορά την μετατροπή του Μανωλοπούλειου σε σχολική στέγη ας περιμένουμε καλύτερα να το δούμε.  

Καλό θα είναι οι δημοτικοί άρχοντες να μην προσπαθούν να παραπλανήσουν και να αλλοιώσουν την πραγματικότητα. Εάν δεν είχαν γίνει οι σεισμοί και δεν είχε δώσει χρήματα ο ΟΣΚ ελάχιστα από τα παραπάνω θα είχαν γίνει (η πλειοψηφία των απευθείας αναθέσεων είναι τα χρήματα του ΟΣΚ για τους σεισμούς). Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει τα χρήματα που δόθηκαν για να αντιμετωπισθούν οι φυσικές καταστροφές να παρουσιάζονται σαν επιτυχία του Δήμου. Είναι σαν κάποιος να τρακάρει να μένει ανάπηρος και να πανηγυρίζει επειδή πήρε λίγα ευρώπουλα για αποζημίωση. Δεν πρέπει να προχωράμε στο μέλλον επενδύοντας στην καταστροφή.   
Και το κυριότερο δεν πρέπει να θεωρούνε ηλίθιους τους ανθρώπους οι οποίοι τους εξέλεξαν και  θα απευθυνθούνε ξανά για την ψήφο τους.

5 σχόλια:

GEORGE MYSTIRIOS είπε...

μήπως μετα τους λογαριασμους του Μαντέλη και των κουμπάρων του να ανοίξουν και οι λογαρισμοί δημάρχου και αντιδημάρχων , γιατί εδω επαληθεύονται οι εικασίες ότι οι ΠΑΣΟΚΕΣ είναι μανούλες σ αυτά τα κόλπα.
ΜΕ 1000000 ανάθεση θα πρεπει να πιστευψουμε οτι δεν συνεβη τίποτα????εεεε?

ΚΑΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ Ή ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ...ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΟΙ ΚΑΚΙΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ....?

GEORGE MYSTIRIOS είπε...

μήπως μετα τους λογαριασμους του Μαντέλη και των κουμπάρων του να ανοίξουν και οι λογαρισμοί δημάρχου και αντιδημάρχων , γιατί εδω επαληθεύονται οι εικασίες ότι οι ΠΑΣΟΚΕΣ είναι μανούλες σ αυτά τα κόλπα.
ΜΕ 1000000 ανάθεση θα πρεπει να πιστευψουμε οτι δεν συνεβη τίποτα????εεεε?

ΚΑΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ Ή ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ...ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΟΙ ΚΑΚΙΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ....?

Ανώνυμος είπε...

George με φήμες και εικασίες δεν γινονται σωστά οι δουλειές.έχεις να πεις κάτι συγκεκριμένο?μίλα με στοιχεία δεν έχεις?τότε καλύτερα να μην μιλας καθόλου

GEORGE MYSTIRIOS είπε...

φιλε ανωνυμε εχω να σου πω οτι για τοσα χρονια η υποθεση της μιζας που μοιραζε η ζιμενσ αποτελουσε φημη και εικασια. ομως ηρθε το πλωρωμα του χρονου που εδωσε υποσταση στις φημες.
ακουσε να δεις, μ αυτα τα δεδομενα των αναθεσεων και μονο....ε δεν ειμαστε και μα@@@@ς.

δε μου λες και κατι αλλο, για τον προηγουμενο φημες δεν υπηρχαν οτι "την εκανε" με τα εργα? έλα ομως που φευγοντας απο το δημο σταματησε αυτοματως να χτιζει και να αγοραζει. τί σημαινει αυτο λοιπον?

Συμπερασμα, μην υποτιμας ποτε τις φημες και τις βασιμες εικασιες. Δινουν δικαιωματα να τα λεμε οι "κυριοι"....

Ανώνυμος είπε...

Ποιος σου είπε ότι σταμάτησε να χτίζει???για ψάχτο καλύτερα...πάντως το σχόλιο πήγαινε στον νυν δήμαρχο.Δυστυχώς εκεί που έχουμε φτασει με το δίκιο σου λες ότι λες.Αυτοί οι άνθρωποι και όχι μόνο οι ΠΑΣΟΚΕΣ που λες έχουν καταφέρει να απαξιώσουν κάθε έννοια ηθικής.Απλώς μην ξεχνάμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.είναι λίγες οι εξαιρέσεις και πάντα ελπίζουμε και θα ελπίζουμε σε αυτές τις εξαιρέσεις.