Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

PORTAL ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ


Με μια ανακοίνωση του Δήμου Πύργου που αφορά το Portal που κόστισε όσα παίρνει ένα εργαζόμενος μισθωτός σε πέντε (5) χρόνια (και όμως έτσι πρέπει να προσεγγίζουμε το δημόσιο χρήμα) νομίζω ότι είμαι εκτός πραγματικότητας.
Το μέχρι εχθές portal που δεν είχε τίποτα μέσα σε μία μέρα έγινε «..ένα σύγχρονο, λειτουργικό και αξιόπιστο ηλεκτρονικό εργαλείο εξυπηρέτησης και ενημέρωσης των πολιτών..» (εδώ). Μα για όνομα του Θεού, θα τρελαθούμε τελείως;;
Επειδή όμως στο δυαδικό αναλφαβητισμό που βρίσκεται ο Δήμος Πύργου κάθε βήμα του προς το καλύτερο πρέπει να επιβραβεύεται να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις που αφορούν την λειτουργία του:
  1. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ο Πύργου έχει πληθυσμό 23.274 και ολόκληρος ο Δήμος Πύργου 34.902 (λήψη συννημένου αρχείου εδώ) ενώ σύμφωνα με την αρχική σελίδα του Portal του Δήμου Πύργου(εδώ) ο Πύργος έχει 45.000 και ολόκληρος ο Δήμος 50.681 έχουμε δηλαδή μια απόκλιση δηλαδή 31 % και 48 % αντίστοιχα. Άρα το Portal του Δήμου Πύργου από την πρώτη σελίδα του παρέχει ψευδή στοιχεία στον επισκέπτη.
  2. Στην σελίδα που αναφέρεται στις ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ (εδώ) ο επισκέπτης ψηφίζει όσες φορές θέλει. Δηλαδή το  Portal του Δήμου Πύργου έχει ένα αναξιόπιστο σύστημα με το οποίο μπορεί να επηρεάζει ενδεχομένως την διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
  3. Στην σελίδα που είχε την ομιλία του Δημάρχου με δημοσίευση την 23/7 το σχετικό κείμενο ανέφερε «θα δσδσαδσα». Η σχετική σελίδα (εδώ) κατέβηκε προφανώς μετά την ανάρτηση σχολίου από αναγνώστη μας σε προηγούμενη ανάρτηση του ΠΥΡΓΟΤΗ (εδώ)
  4. Η διαδικασία εγγραφής στην ιστοσελίδα του Δήμου Πύργου αποτελεί ένα πλήρες ηλεκτρονικό φακέλωμα, χωρίς να γίνεται αντιληπτή η σκοπιμότητα, όταν μάλιστα έχεις απλά πρόσβαση σε πληροφορίες όπως τις αθλητικές εγκαταστάσεις (εδώ) ή την διαμονή – διατροφή – διασκέδαση (εδώ) και όχι σε συναλλαγές που έχει κάποιος με τον Δήμο οι οποίες θα πρέπει να προστατεύονται.
  5. πολλές σελίδες αναφέρουν ακατέργαστη παρουσίαση πληροφοριών. Ενδεικτικά στην σελίδα με την ΙΣΤΟΡΙΑ (εδώ) υπάρχει ένα κατεβατό που επεκτείνεται σε τέσσερις σελίδες (next) παρουσιάζοντας μάλιστα στο τέλος και «παραπομπές και σημειώσεις», αντί της χρήσης επικεφαλίδων με link οι οποίες είναι απλές και χρηστικές.
  6. οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μόλις σήμερα το απόγευμα άρχισαν να δημοσιεύονται και επιτέλους μπράβο τους, γιατί έτσι θα ενημερώνονται οι δημότες. Θα πρέπει όμως να δημοσιεύονται και οι προσκλήσεις με τα θέματα ημερήσιας διάταξης καθώς και οι αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής. Και όλα αυτά σε άμεσο χρόνο και παράλληλα με την κανονική κοινοποίηση των αποφάσεων και όχι ετεροχρονισμένα για ιστορικούς λόγους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την προηγούμενη ανάρτηση μας την 31-3-2010 αρκετά πράγματα διορθώθηκαν (όπως: ενσωματώθηκαν έντυπα του Δήμου, φτιάχτηκε η ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ που καβάλαγε το Menu, κατέβηκε το link στις αποφάσεις που κατέβαζε μια εικόνα με καρδούλες, διορθώθηκε το Link της Νομαρχίας Ηλείας, φτιάχτηκε ο χάρτης της ιστοσελίδας που ήταν νεκρός και άλλα πολλά)
Είναι θετικό, ότι μετά την συζήτηση που έγινε από τα τοπικά blogs για τα χάλια της ιστοσελίδας του ο Δήμος Πύργου ανταποκρίθηκε, ανεξάρτητα του γεγονότος ότι αυτή η ευαισθητοποίηση πηγάζει από την προεκλογική χρονιά που διανύουμε.
Είναι λυπηρό το γεγονός η σελίδα να χρησιμοποιεί παραταξιακά υπονοούμενα του τύπου «Το επαρχείο άνοιξε...στ' αλήθεια αυτή τη φορά» (εδώ)
Είναι θλιβερό να δικαιολογούνται για τα χάλια της σελίδας με το επιχείρημα ότι οι δημότες δεν πλήρωσαν για την κατασκευή της τίποτα αφού τα πλήρωσαν οι «άλλοι». Και τα χρήματα για την αντιπλημμυρική προστασία μετά τις φωτιές «άλλοι» τα δώσανε αλλά αυτό δεν πάει να πεί ότι έπρεπε να τα πετάξουμε στα ρέματα. Ή μήπως κάνω λάθος και όντως τα πετάξαμε;
Κλείνοντας θεωρώ ότι η σελίδα (όπως είναι) είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να υπάρχει. Οι πληροφορίες που παρέχουν αποτελούν το προϊόν μιας αγγαρείας και υπάρχουν μόνο για να δικαιολογήσουν  την ύπαρξη κάποιων σελίδων.
Θεωρώ ότι η πρωτεύουσα του Ν. Ηλείας αδικείται από αυτή την διαδικτυακή παρουσία και άμεσα θα πρέπει οι υπεύθυνοι να επιδιορθώσουν.
Το γεγονός ότι μετά από ένα χρόνο και μετά από καταγγελίες αποφασίσανε να την ενεργοποιήσουν μου γεννάει προβληματισμούς. Αν δεν μίλαγε δηλαδή κανείς τι θα γινόταν;;
Αλλά όπως και να έχει μια ευχή ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το portal μας ελειπε...τωρα.η πολη ειναι αφημενη στην τυχη της εδω και 3μιση χρονια,ο δημαρχος κανει οτι μπορει να διωξει το ΤΕΙ τα προβληματα εξακολουθουν και πολαπλασιαζονται και παρολα αυτα σπαταλουν μελανι για μια αχαρη και αχρηστη ιστοσελιδα.
ενταξη...κυριε δημαρχε σας πιστευουμε.δεν τα βρηκατε απο τους δημοτες τα χρηματα για την κατασκευη της ιστοσελιδας.αλλα ρωτω εγω-οπως λοιπον βρηκατε χρηματα για κατι τετοιο γιατι δεν βρισκατε χρηματα για να φτιαξετε τους δρομους,τα πεζοδρομια η` την μαρινα στο κατακολο?που θα ηταν και ποιο χρησιμα?η` εστω να φωταγωγησετε πολλα σημεια της πολης?
ενταξη...δεν πειραζει θα κανω και εγω οπως και παρα παρα πολλοι υπομονη ως τον νοεμβρη....

Ανώνυμος είπε...

EXEI ΔΙΚΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ! ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΟΝΤΕΥΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

oso gia to thema tis diaskedasis : ypenthimizoume stous kyrious tou dimou pyrgou oti o pyrgos exei kai alla magazia ajia anaforas kai diafimisis. Alla gia alli mia fora opos symbainei syxna tora teleytaia sto dimo mas .na tous xairomaste................