Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΚΑ: ΜΑΚΗΣ – ΤΑΚΗΣ : 0-2


Ενδιαφέρον έχουν αρχίσει να αποκτούν οι σχέσεις μεταξύ του Δημάρχου Πύργου κ. ΜΑΚΗ Παρασκευόπουλου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. ΤΑΚΗ Αντωνακόπουλου.
Μετά την συντριπτική νίκη του Τάκη στο θέμα της ΣΕΤΤΗΛ και της εκεί μεταφοράς του ΤΕΙ αυτές τις μέρες εξελίσσεται νέος γύρος.
Ο βουλευτής είχε μια πάρα πολύ έξυπνη ιδέα. Την μετατροπή της νέας πτέρυγας του Μανωλοπούλειου που μέχρι σήμερα ερημώνει, σε χώρο στέγασης δημοσίων υπηρεσιών. Την ιδέα του αυτή την πέρασε στην δημοσιότητα με την διαδικασία της κοινοβουλευτικής ερώτησης.
Αξιολογώντας την ιδέα μπορούμε να πούμε ότι εκτός της χρηστικότητας της στην εξυπηρέτηση του πολίτη (απεριόριστος χώρος στάθμευσης, όλες οι υπηρεσίες σε ένα, οι πολίτες δεν θα ψάχνουν στο άγνωστο κλπ) αποτελεί και ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Η μόνη διαφωνία – επιφύλαξη με την πρόταση του είναι ότι επειδή το κτίριο ανήκει στο Δήμο, θα πρέπει να του καταβάλλεται ένα αντίτιμο ώστε και να υπάρχει η έννοια της ανταποδοτικότητας αλλά και να ενισχύονται τα δημοτικά ταμεία.
Μέχρι εδώ όλα καλά.
Ο Δήμαρχος Πύργου την ίδια ημέρα (εχτές) που δημοσιεύθηκε η πρόταση του βουλευτή έβγαλε ανακοίνωση που ξεκαθαρίζει ότι το Μανωλοπούλειο είναι δημοτική περιουσία και επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι έχουμε ακούσει εδώ και τρία χρόνια. Την μετατροπή δηλαδή της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου σε σχολικό συγκρότημα χωρίς να διευκρινίζει πόσα και ποια σχολεία θα στεγασθούν εκεί. Επίσης μιλάει για την εκπόνηση προμελέτης χωρίς να διευκρινίζει εάν υπάρχει παραδοτέα οριστική μελέτη και με ποιό προϋπολογισμό (οι αιρετοί αρέσκονται συνήθως να πετάνε προϋπολογισμούς και όταν δεν τους λένε σημαίνει ότι δεν τους ξέρουν). Επίσης στον αόριστο μιλάει για χρηματοδότηση του έργου από τον ΟΣΚ (ο οποίος έχει να πληρώσει τις επισκευές από τους σεισμούς στα σχολεία από πέρυσι) και για επαναβεβαίωση της χρηματοδότησης του έργου από την πολιτεία.  Δηλαδή από την μία μας λέει ότι έχει χρηματοδότηση του έργου χωρίς να αναφέρει όμως το ύψος αυτής και από την άλλη μιλάει για επαναβεβαίωση. Μεταφράζοντας κάποιος καταλαβαίνει ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Σε αυτή την φάση δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε στο παλαιό κτίριο γιατί το σημείο που στάθηκε αφορμή για την ανακοίνωση του Δημάρχου ήταν η πρόταση για την χρήση της νέας πτέρυγας.  Αλλά επιφανειακά θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την αναπαλαίωση του έχουν πληρωθεί αρκετές μελέτες και το κυριότερο δεν είναι γνωστό εάν το ΤΑΣ σήμερα χρηματοδοτεί κτίρια που έπαθαν ζημιές από τον σεισμό του 1993.
Επειδή ο χρόνος μέχρι την ανακοίνωση του χρίσματος από το ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Πύργου μειώνεται όλο και συχνότερα πλέον θα παρακολουθούμε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Και επειδή ο ένας είναι τουλάχιστον γάτα θα έχει αρκετές νίκες.
Μέχρι στιγμής ΜΑΚΗΣ – ΤΑΚΗΣ είναι 0-2
Τελικά το «Μ» κάνει την διαφορά.

11 σχόλια:

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

:)
Ενδιαφέροντες αγώνες, πράγματι...

...πάντως ο Μ-άκης δεν ήταν ποτέ Μ-έσι για να βάλει 4 γκολ και να γυρίσει το παιχνίδι :)

Ανώνυμος είπε...

καλες οι δηλωσεις του κυριου παρασκευοπουλου για το μανωλοπουλειο αλλα θα ηταν προτιμοτερο να ειχε κανει και κατι.οπως και για το ΤΕΙ.απο δηλωσεις ολα καλα.απο αποφασεις και εργα ομως τιποτα.
ο Κυριος παρασκευοπουλος ειναι μακραν ο χειροτερος δημαρχος που εχει περασει ποτε απο τον πυργο.δεν εχει κανει απολυτως τιποτα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μάκης μόνο δηλώσεις κάνει.
Τριάμυσι χρόνια γιατί δεν έφτειαξε ΤΙΠΟΤΑ στο παλιό Νοσοκομείο;

Ανώνυμος είπε...

Το Μανωλοπούλειο επι Μάκη έγινε εστία τρωκτικών, ναρκομανών, σκέτη χαβούζα.
Τώρα λίγους μήνες πριν εκλογές εξαγγέλει ότι θα το φτειάξει.
Πότε; Με τι χρήματα;
Μας δουλεύει ψιλό γαζί.

Ανώνυμος είπε...

Eνώ επι Τάκη η Ηλεία είδε άσπρη μέρα...

Και οι 2 είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση του Νομού, απλά ο Μάκης φαίνεται να έχει χάσει την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ...

Ανώνυμος είπε...

Μας δουλευουν και οι δυο κανονικα και εμεις τα χαιβανια τους ψηφιζουμε.
Ρε ουστ παρλαπιπες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΛΑ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΤΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.... ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΡΙΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ... ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΧΙ ΚΑΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω ιδιαίτερη συμπάθεια για κανέναν απο τους δύο αλλά η άποψή μου είναι ότι ο Τάκης είναι μακράν πιο διεκδικητικός, πιο μεθοδικός και οργανωμένος. Τουλάχιστον σαν "παίκτης" το έχει αποδείξει. Αν ακολουθήσει και την ίδια τακτική απο τη θέση του δημάρχου-αν τελικά την επιθυμεί-έχω την εντύπωση ότι σίγουρα θα καταφέρει πολλά-πολλά-πολλά-πολλά περισσότερα απο τον Μάκη για τον Πύργο.

Ανώνυμος είπε...

επι Μάκη έγινε εστία τρωκτικων;Επι λιατση τι ήταν; Εστία πολιτισμού;Καλα για τον άλλον , δε χρειάζεται να πούμε τίποτα. Δεν είναι μεγάλη πολη ο Πυργος, γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ "ανώνυμε" το ένα αναιρεί το άλλο;
Ωραία λογική!

Επειδή ήταν κλέφτης ο ένας,
δεν μπορούμε να πούμε κλέφτη
τον άλλον,
αν κλέβει;

Ασε μας ρε φίλε.
Μια ολόκληρη γενιά στήριξε τις τελευταίες της ελπίδες στον Παρασκευόπουλο, που εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε:
ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΟΣ,
ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟΣ!

Οσον αφορά για το αν είναι και πόσο τρωκτικό -ο ίδιος και άνθρωποι του περιβάλλοντός του-, το καλύτερο που έχω να πω είναι ότι:
"Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ"!
Αυτός οφείλει να αποδείξει ότι δεν ισχύει το "ΤΡΩΚΤΙΚΟ" για την περίπτωσή τους....
Γιατί η κοινωνία είναι πολύ καχύπτοτη με τόσα ΛΑΜΟΓΙΑ που δρουν σε κάθε επίπεδο της δημόσιας ζωής!
Ας το αποδείξει, λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

* Είναι ο δεματοποιητής, η λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών;
* Τι απόγινε η ιστορία με το εργοστάσιο καύσης;
* Πότε θα αποκατασταθούν οι χωματερές; (π.χ. Αγκινάρα;)
* που θα διατεθούν οι μπάλες που παράγει ο δεματοποιητής;
* τι θα γίνει με την χωροθέτηση ΧΥΤ που είναι απαραίτητη ούτως ή άλλως;
* πόσο κοστίζει η αγορά του δεματοποιητή και ποσο η λειτουργία του;
* υπάρχει άραγε ανάγκη πολιτικής απορριμμάτων από τους δήμους ή με το νέο μηχάνημα θα λυθούν όλα;
* σε ποιο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ εντάσσεται η πρωτοβουλία με τον δεματοποιητή;
* τι θα γίνει με τα πρόστιμα για τις παράνομες χωματερές;

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΗ
και
ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΚΗΔΕΣ