Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΠΥΡΓΟΥ: ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ


Στον χώρο που βρίσκεται το 10 Νηπιαγωγείο (περιοχή εργατικών κατοικιών επί της Κατακόλου) έχει κατασκευαστεί παιδική χαρά, της οποία τόσο η φιλοσοφία της όσο και η αρχιτεκτονική της, αποτελούν πρότυπο και όχι μόνο για τον Πύργο.
Δυστυχώς τα σημάδια της εγκατάλειψης είναι ορατά με αποτέλεσμα τα όργανα της παιδικής χαράς να είναι ένα βήμα πριν την τελική τους καταστροφή, εγκυμονώντας κινδύνους για τα μικρά παιδιά.
Αν θεωρήσουμε σαν βασική αρχή ότι πρέπει να σεβόμαστε αυτά για τα οποία έχουμε δαπανήσει δημόσιο χρήμα, θα πρέπει άμεσα να γίνουν εργασίες συντήρησης των συγκεκριμένων οργάνων και αντικατάσταση όσων ήδη έχουν καταστραφεί.
Θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούμε ότι τίποτα δεν λειτουργεί αιώνια με αυτόματο πιλότο και, οι αρμόδιοι θα πρέπει να έχουν ένα περιοδικό πρόγραμμα συντήρησης όλων των παιδικών χαρών του Δήμου.
Και σε τελική ανάλυση οι παιδικές χαρές είναι για τα παιδιά μας και ποιος γονιός θα εμπιστευθεί να παίξει το παιδί του σε μια παιδική χαρά που στην θέση των οργάνων υπάρχουν σουβλιά.  

Ελπίζω στην ανταπόκριση των υπευθύνων. 

(απορία: γιατί βάζουν χώμα στις παιδικές χαρές και όχι ψιλό χαλικάκι που ούτε λάσπες δημιουργεί, ούτε λερώνει όσο το χώμα;;)   











ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Στον προϋπολογισμό  2010 του Δήμου υπάρχει στον Κ.Α. 30.7332.20 με τίτλο «Συντηρήσεις παιδικών χαρών» εγγεγραμμένη πίστωση 50.000,00 €. Άρα δεν υπάρχει η δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μιζερια....κυριε δημαρχε....πολυ μιζερια...

Ανώνυμος είπε...

Χάλια μαύρα ο Μάκης.

Ανώνυμος είπε...

Μια παρατήρηση: Το ότι ένα έργο είναι στον προϋπολογισμό δε σημαίνει ότι θα γίνει οπωσδήποτε. Απλά, υπάρχει η πρόβλεψη για να γίνει ΑΝ βρεθούν τα λεφτά.

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρωσω στο συλλογισμο του προλαλησαντος οτι απο την πολιτικη βουληση λη τον προγραμματισμο υπαρχει μακρυς δρομος, στον οποιο παρεμβαλλονται εμποδια οικονομικα , διαθεσης της τεχνικης υπηρεσιας του δημου να κανει μελετη (ελπιζω να μη θιγει παλι ο εκλεκτος υπαλληλος της τεχνικης υπηρεσιας του δημου που συνηθως απαντα ως εκπροσωπος τυπου του δημαρχου),φαντασιας εμπνευσης και δημιουργικοτητας της δημοτικης αρχης κλπ.
Αρα απο το να υπαρχει εγγεγραμενη μια πιστωση στον προϋπολογισμο μεχρι να υλοποιηθει μπορει να περασουν και καποια χρονια, μπορει και να μην εκτελεστει ποτε αν δεν το επιθυμει ο δημαρχος