Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΞΑΝΑΡΘΕ Ο ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με την οποία ο Ναός Επικούρειου Απόλλωνα ξαναεπιστρέφει στην Ηλεία.

Να θυμίσουμε ότι είχε μεταφερθεί προεκλογικά στην εκλογική περιφέρεια του κ. Σαμαρα, την Μεσσηνία.

Να σημειώσουμε, για αυτούς που θεωρούν ότι η διοικητική υπαγωγή του ναού στην Ηλεία αποτελεί νίκη τους, ότι η κατάργηση της υπαγωγής στην Μεσσηνία οφείλεται σε τυπικούς λόγους, δηλαδή στο γεγονός ότι δεν ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία που προβλέπεται για αυτές τις περιπτώσεις.

Δηλαδή με απλά λόγια δεν αποκλείεται η μεταφορά του ξανά στην Μεσσηνία εάν στο μέλλον ακολουθηθούν οι νομότυπες διαδικασίες.

Να σημειώσουμε επίσης ότι η διοικητική υπαγωγή του είναι ένα στοιχείο που δεν αφορά την μίζερη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Ναός, την ανύπαρκτη προβολή του, το άθλιο δίκτυο πρόσβασης στον ναό, τις ανύπερκτες υποδομές του κλπ.

Ελπίζω όλο το σκηνικό που έγινε να υποχρεώσει του διοικούντες να ασχοληθούν και λίγο με τα προβλήματα του ναού, δίνοντας λύσεις και να τον βγάλουν από την αφάνεια που τόσα χρόνια είναι.

3 σχόλια:

Penthesila είπε...

καλως μας ηρθε ! αντε μπραβο! Αρχαιο ναο με ροδες πρωτη φορα βλεπω!
Α ρε Ικτινε και να ξερες τι τραβανε οι ναοι σου !

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά?Φταίει μόνο το οτι δεν ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία που προβλέπεται για αυτές τις περιπτώσεις??όχι γιατι εγω ειχα καταλάβει πως είχε βάλει το χεράκι του προεκλογικά ο τότε υπουργός πολιτισμού Σαμαράς που κοίτα να δεις κατάγεται από τη Μεσσηνία...Βεβαια τώρα που ο κ. Σαμαράς ηγείται τησ Νέας Δημοκρατίας απαλλάχθηκε των ευθυνών του.Η εικόνα και η ανύπαρκτη προβολή σαφώς πρεπει να υποχρεώσει τουσ διοικόυντες, αλλά μην λέμε κιότι θέλουμε.Ψήφους ήθελε ο Σαμαράς κιέκανε τη χάρη στους δικούς του.

ΠΥΡΓΟΤΗΣ είπε...

Οι λόγοι για τους οποίους ακυρώθηκε η απόφαση του Σαμαρά από τον Γερολουλάνο καλώς ή κακώς ήταν ότι δεν ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία. Εάν κάνεις κλικ στην εικόνα του ΦΕΚ και διαβάσεις την παράγραφο 8 του «έχοντας υπόψη» θα καταλάβεις τι εννοώ.
Και κάτι άλλο. Διάβασε παλαιότερες αναρτήσεις για το θέμα
http://pirgotis.blogspot.com/2009/11/blog-post_7228.html
http://pirgotis.blogspot.com/2009/11/blog-post_17.htm
http://pirgotis.blogspot.com/2009/09/blog-post_2789.html