Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ – ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΔΗΜΟΙ – ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΕΣΠΑ


Ο Νομός Αχαΐας έχει  συνολική έκταση 3.274 km2.
Ο Νομός Ηλείας έχει συνολική έκταση 2.621 km2.
Ο Νομός Αχαΐας έχει  πληθυσμό  322.789 κατοίκους.
Ο Νομός Ηλείας έχει πληθυσμό  193.288 κατοίκους
Ο Νομός Αχαΐας με την διοικητική διαίρεση του Καποδίστρια έχει 21 Δήμους και 2 κοινότητες και ο Νομός Ηλείας 22 Δήμους.
Οι νέοι Δήμοι που θα δημιουργηθούν με τον Καλλικράτη είναι 4-5 στην Αχαία και 6 - 8 (πιθανότερο το 7) στην Ηλεία
Δηλαδή στην Αχαΐα με μεγαλύτερο πληθυσμό και έκσταση δημιουργούνται μάλλον 3 Δήμοι λιγότεροι από ότι στην Ηλεία.
Αυτοί οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν διαχειριστική επάρκεια προκειμένου να μπορούν να υλοποιούν έργα από το ΕΣΠΑ (δηλαδή να έχουν σοβαρές και πιστοποιημένες υπηρεσίες)
Οι διαμελισμένοι  Δήμοι δύσκολα θα μπορούν να ετοιμάζουν προτάσεις για ένταξη στο ΕΣΠΑ προς χρηματοδότηση των έργων τους. Αντίθετα οι Δήμοι με σοβαρές-επαρκείς  υπηρεσίες θα έχουν την δυνατότητα μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο να απορροφούν επιπλέων πιστώσεις ή τα χρήματα των Δήμων που δεν μπορούν να απορροφήσουν αυτά που τους αναλογούν.
Μην περάσει λοιπόν από το μυαλό κανενός ότι οι πολλοί Δήμοι είναι καλό. Το αντίθετο μάλιστα. Και το κυριότερο μην περάσει από το μυαλό κανενός ότι οι Αχαιοί είναι χαζοί που θα φτιάξουν 3 Δήμους λιγότερους από εμάς.  
ΑΠΛΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Θα πρέπει άμεσα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Ν. Ηλείας να αντιδράσουν ξεχνώντας το τυράκι που τους έβαλαν στην φάκα ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΟΥΝ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΟΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

3 σχόλια:

agia anna είπε...

diafonw ka8eta me osa grafete...ayta ela na ta peite se ena xwrioydaki 300 katoikwn ti logo 8a exei se enan dhmo -ektroma 50000 katoikwn...as afhsoyme tis ahdies peri topikistikwn tyxodivktismwn ktl ayto oi dhmoi-ektrwmata symferoyn monaxa tis megaleis poleis twn nomwn!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΑΤΟΜΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ...., ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ , ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο Μυστήριος. Τι ακριβώς κέρδιζαν τα χωριά όταν ήταν μόνα τους, μπορεί να μας πει ο κύριος που διαμαρτύρεται; Μέσα στην αθλιότητα ήταν, και τα θυμάμαι όλα αυτά σα χθες. Απλά, έχασαν τα οφίτσια και τους μισθούς κάτι απίστευτοι κοινοτάρχες και ταμίες. Δεν είδα να πήγαν χαμένα τα χωριά μετά τον Καποδίστρια- και τις υδρεύσεις τους και τις αναπλάσεις τους κ.ο.κ..

Πιο πολύ με εξοργίζει το παιχνίδι με τον κάμπο. Αρκεί να σας επισημάνω πως θα ήταν ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ σε πληθυσμό στην Ηλεία. ΛΥΜΠΕΡΗ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ...