Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΦΥΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ                                            15-04-10
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΦΥΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

            Εκτενή και αναλυτική συνάντηση είχε ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο στο γραφείο του, στη Βουλή, την Τετάρτη 14-04-10 για το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ηλείας.
            Το κύριο αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία προτάσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων Υπουργείων με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο και μετά από τη διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, των Βουλευτών και παραγόντων της Ηλείας, θα γίνει παρουσίαση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Ηλείας, στην Ηλεία και  κατάθεση του Νομοσχεδίου στη Βουλή.
            Η συνάντηση του Νομάρχη Ηλείας με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης είχε αντικείμενο το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ηλείας και διήρκησε επί μακρόν  και  αντηλλάγησαν απόψεις του Νομάρχη με τον Αντιπρόεδρο για τα άρθρα του Νομοσχεδίου και το τι περιέχει, καθώς και ο Νομάρχης έκανε παρατηρήσεις για σημεία που πρέπει να τροποποιηθούν ή να βελτιωθούν.
            Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ενημέρωσε τον Νομάρχη ότι στη διυπουργική συνάντηση που συνήλθε τη Δευτέρα 12-04-10, δεν συζητήθηκε το Σχέδιο Ανασυγκρότησης λόγω των πολλών άλλων θεμάτων, τα οποία και συζητήθηκαν. Για να μην υπάρχει άλλη  αναμονή ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ενημέρωσε τον Νομάρχη ότι επελέγη η διαδικασία της απευθείας συζήτησης και διαβούλευσης με τους Υπουργούς, την οποία πραγματοποίησαν οι συνεργάτες του, έτσι ώστε το Νομοσχέδιο να βρίσκεται  τώρα στην τελική του μορφή.
            Ο Νομάρχης ενημερώθηκε ότι αφού πραγματοποιηθεί η διαβούλευση με τους βουλευτές και τους Φορείς στην Αθήνα, θα γίνει παρουσίαση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Ηλείας από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, επικεφαλής  κλιμακίου Υπουργών στην Ηλεία και κατάθεση του Νομοσχεδίου για ψήφιση του στη Βουλή.
            Ο Νομάρχης Ηλείας για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, δήλωσε τα εξής :
« Είχα μια μεγάλη σε χρονική διάρκεια συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο και αναλυτική σε βάθος ως προς το περιεχόμενο και τους στόχους του Νομοσχεδίου Ανασυγκρότησης της Ηλείας, που θα καταθέσει η Κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση.
Έκανα τις παρατηρήσεις μου και συμφωνήσαμε στη διαδικασία διαβούλευσης και στον τρόπο παρουσίασης του Νομοσχεδίου.
Σύντομα θα γίνει η συνάντηση διαβούλευσης στην Αθήνα και αμέσως μετά θα γίνει η παρουσίαση του στον Πύργο, από τον Αντιπρόεδρο και Υπουργούς, και  κατάθεση του στη Βουλή.
Είμαι ευχαριστημένος γιατί η διαδικασία κινείται, ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου πραγματοποιεί αυτό που είχε υποσχεθεί και θεωρώ ότι και με τις παρατηρήσεις τις οποίες κατέθεσα, αλλά και μέσα από τη διαδικασία διαβούλευσης το Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή, θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση και στην ανάπτυξη της Ηλείας » .     

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΣΤΟ ΚΑΦΥΡΑ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ....ΘΑ ΠΡΟΟΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ...ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ, ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟ.

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Καφήρας τα κάνει αυτά γιατί θέλει να γίνει πρόεδρος του Οργανισμού Ανασυγκρότησης.
Τώρα που φεύγει από Νομάρχης θέλει ....θεσούλα να βολευτεί.
Είναι πολλά μάλλον τα λεφτά του σχεδίου ανασυγκρότησης.

Ανώνυμος είπε...

Πυργότη,

δεν καταλαβαίνω γιατί τον τελευταίο καιρό δημοσιεύεις τα δελτία τύπου του γραφείου του Νομάρχη.
Δεν είσαι εφημερίδα, blog είσαι.
Δηλαδή υιοθετείς τα όσα αναφέρονται στα δελτία τύπου?
ή πιστεύεις και εσύ ότι τα πάντα γίνονται για μερικές φωτογραφίες και για να φαινόμαστε στις εφημερίδες?
Δεν βλέπω τουλάχιστον να κάνεις κανένα δικό σου σχόλιο
Γιατί από λόγια είδαμε πολλά,
από έργα τίποτα:
1. Επικούρειος,
2. Ανασυγκρότηση,
3. Πανεπιστήμιο στην Ηλεία,
4. Νέο κτίριο για το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο (ακόμα περιμένουμε)
5. ΤΕΙ Πύργου (4 χρόνια περιμένουμε)

ΠΥΡΓΟΤΗΣ είπε...

Το γραφείο τύπου της ΝΑ έχει βάλει στους αποδέκτες του και τον ΠΥΡΓΟΤΗ, όπως και άλλα τοπικά blogs όπως έχω αντιληφθεί.
Επειδή θεωρώ ότι η ένταξη τοπικών blogs στον πίνακα αποδεκτών ενός δημοσίου φορέα αποτελεί έμμεση αναγνώριση της παρεμβατικότητας των blogs στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας, η δημοσιοποίηση τους δεν αποτελεί χαρακτηριστικό ότι υιοθετούνται τα αναγραφόμενα. Για αυτό τον λόγο ο ΠΥΡΓΟΤΗΣ αφήνει τον τίτλο της Νομαρχίας και τον χαρακτηρισμό του Δελτίου Τύπου για να γίνεται αντιληπτό ότι είναι ξένη δημοσίευση.
Στο ότι δεν είμαστε εφημερίδα αλλά blog έχεις δίκιο και είναι ένας προβληματισμός που υπάρχει και για αυτό το λόγο υπάρχει πάντα επιφυλακτικότητα όταν δημοσιεύονται δελτίο τύπου.
Όσο αφορά τον Επικούρειο, την ανασυγκρότηση, το Πανεπιστήμιο στην Ηλεία και τα άλλα που αναφέρεις στο σχόλιο σου, θεωρώ ότι είσαι λίγο άδικος γιατί υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελτικές, ειρωνικές κλπ αναρτήσεις για τα συγκεκριμένα θέματα.
Κλείνοντας, πιστεύω (πάντα όμως με επιφύλαξη) ότι να αποστέλλονται σε τοπικά blogs και να δημοσιεύονται ανακοινώσεις της Νομαρχίας του Δήμου κλπ δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα, αρκεί να μην αλλοιώνει την φιλοσοφία του blogs. Και η επιφύλαξη είναι ότι ψιλοαλλοιώνεται λίγο η φιλοσοφία του ΠΥΡΓΟΤΗ με την δημοσιοποίηση ανούσιων δελτίων τύπου, αλλά και από την άλλη μπαίνουν διλλήματα άλλου τύπου.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο "Μυστήριος". Θα φορέσει και την καλή του τη γραβάτα για τη φωτογραφία, ο σένιος νομάρχης μας.

Επίσης, πολύ καλή η παρατήρηση του Ανώνυμου 16 Απριλίου 2010 8:28 π.μ.. Μια χαρά θα βολευτεί ο κουστουμάτος. Και ο Αντωνάκης στο νοσοκομείο Πύργου, καλά θα είναι και αυτός. Δεν τα αφήνει να πάνε χαμένα τα άξια τέκνα του το κόμμα, έτσι; (Διαφάνεια είπατε κ.Παπανδρέου; Θα γέλαγα, αν δεν μου έρχονταν τόσο επιθετικές διαθέσεις προς όλη τη φάρα των πολιτικών και κυρίως των πολιτικάντηδων...).

Ανώνυμος είπε...

Όλοι γιά μιά θεσούλα γιά το μεροκαματάκι τους.
Να τους ξαναψηφίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα με τον Καλλικράτη όλοι της Νομαρχίας κοιτούν να βολευτούν.
Κακόμοιρη Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Πυργότη,
συμφωνώ με την απάντησή σου, άλλωστε το λες και μόνος σου:
Ανούσια δελτία τύπου.
Ποιός ο λόγος να το δημοσιεύσεις?
Αν ας πούμε το δελτίο τύπου έλεγε:
Εγκρίθηκε η ίδρυση Παν. Σχολής, το καταλαβαίνω, αλλά το ότι έβγαλε δυο φωτογραφίες ο Νομάρχης και κανονίστηκε μια σύσκεψη για τα μάτια του κόσμου (καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να ιδρυθεί σχολή) δε θεωρώ ότι προσφέρει τίποτα.
Ίσα ίσα αρχίζει το blog να μοιάζει με τις εφημερίδες που είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία.
Βέβαια δικό σου είναι το blog, αλλά το λέω απλά από ενδιαφέρον, γιατί ως αναγνώστης θεωρώ ότι όντως αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του blog σου.

Με εκτίμηση,
Αναγνώστης.

Ανώνυμος είπε...

σιγα τον δημαρχο και σιγα τον νομαρχη....

ο δημαρχος πυργου αμπελοφιλοσοφει με τους ομοιδεατες του και σκετσαρει μεγαλα σχεδια για το μελλον της πολης διωχνωντας το ΤΕΙ απο τον πυργο, διχως να μεριμνα για την πολη που τον εκλεξε και η αδιαφορια και η ανικανοτητα του μας εξοργιζει και μας στενοχωρει.φυσικα για τον παρασκευοπουλο για ολα φταιει ο λιατσης....και κανενας αλλος...ασχετα εαν φαγαμε 3μιση χρονια με τον παρασκευοπουλο δημαρχο και ακομα να δουμε εστω το 5% απο αυτα που μας ορκιζοταν οτι θα κανει.ψεματα της χαλιμας.ειδικα στο πασοκ δεν βλεπουν την ωρα να τον διωξουν.

Ο δε νομαρχης ηλειας...αφου απεδειξε πανελλαδικα τα διοικητικα του προσοντα και χαρισματα.... στις πυρκαγιες το 2007... πλεον δεν χρειαζεται να ασχολειτε με κατι αλλο.φωτογραφιες, ποικιλιες με ουζακι,κανα συνεδριο καμια επιτροπουλα ,που και που καμια σφραγιδα και κανα φαξ..ηρεμια γενικα.αρκει να μην τον πετυχεις στο υπηρεσιακο αυτοκινητο οπου βγαινει λες και ειναι ο τομεαρχης της Καλιφορνιας...σιγα την νομαρχια κυριε καφυρα μας...σιγα τα ωα...μεχρι και ο δημητρουλοπουλος εκανε περισοτερα απο σας...

συμπατριωτες δεν ξερω αν τοχετε παρει χαμπαρι αλλα εχουμε βρει το μπελα μας με τις επιλογες της πλειοψηφιας των συμπολιτων μας.....