Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ


Έχουμε σαν χώρα πολλές και μεγάλες ευθύνες για την σημερινή οικονομική κατάσταση μας. Μια κατάσταση που οφείλεται σε ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, στη διαχρονική ανικανότητα μας να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τις αλλαγές, στις πελατειακές λογικές του βολέματος,  στο σκοπίμως ανοργάνωτο κράτος, στην ατιμωρησία και σε πολλά άλλα.
Παρόλα όμως τα μειονεκτήματα μας δεν παύει αυτό το κράτος να έχει πολίτες, δεν παύει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν παύει να αποτελεί μια οντότητα και ένα σύμμαχο.
Η Ελλάδα είναι ο καλύτερος πελάτης της Γερμανίας στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, οι Έλληνες πολίτες είναι οι καλύτεροι πελάτες στις γερμανικές αυτοβιομηχανίες  και οι Έλληνες πολιτικοί είναι οι πιο εχέμυθοι στις μίζες των γερμανικών εταιριών.
Παρόλα αυτά τα απλοϊκά δεδομένα, οι γερμανοί «ευρωπαϊκοί εταίροι»  μας, αφού τόσα χρόνια βολεύονταν πίνοντας το αίμα μας με το καλαμάκι, όταν μας στράγγισαν αποφάσισαν να μας στήσουν στον τοίχο. Ενδεχομένως να έχουν δίκιο, αλλά σε αυτό το στήσιμο είναι οι μόνοι που θέλουν να μας πηδήξουν. Αυτή η μοναδικότητα της επιθυμίας τους (σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες) μου ξυπνάει τα ένστικτα της επιβίωσης και της εκδικητικότητας.     
Θεωρώ ότι σαν Έλληνας, μασκαράς, τεμπέλης, απατεώνας, ψεύτης κατά τους φίλους και τίμιους γερμανούς  θα πρέπει να φερθώ ανάλογα.
ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΤΩΡΑ

2 σχόλια:

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΙΟΣ είπε...

Μάλιστα. Και πες τώρα ότι οι γερμανοί σε αντίποινα μας κάνουν τουριστικό μποϊκοτάζ. Ποιος θα είναι στην τελική ο χαμένος; Εμείς το αυτοκίνητο θα το πάρουμε, αν όχι από τον γερμανό, από τον ιάπωνα, τον γάλλο, τον ιταλό, δηλαδή τα λεφτά θα φύγουν από την τσέπη μας έτσι κι αλλιώς. Τα λεφτά των γερμανών τουριστών όμως δεν θα έρθουν ποτέ στην Ελλάδα αν κι αυτοί λειτουργήσουν αντίστοιχα. Στατιστικά, τα δύο τρίτα των τουριστών στην Ελλάδα είναι από την Ε.Ε. και στο ποσοστό αυτό, το μισό είναι από Γερμανία και Αγγλία.
Αντί λοιπόν να τιμωρούμε εκείνους που πιθανόν να μας ρίξουν σωσίβιο σωτηρίας, ως τουρίστες, ας τιμωρήσουμε επιτέλους όλους εκείνους τους διεφθαρμένους πολιτικούς που οδήγησαν τη χώρα μας σ' αυτό το χάλι.
Και μην εξαιρούμε τους εαυτούληδές μας από τις ευθύνες. Η ανοχή μας στη διαφθορά είναι δεδομένη, όταν ζητούσαμε ρουσφέτια για τα πάντα, με αποτέλεσμα οι καφετέριες κάθε πρωί να είναι τίγκα από δημόσιους υπαλλήλους που λουφάρουν και πληρώνονται και μάλιστα παίρνουν και σκανδαλώδη επιδόματα.
Μάθαμε όμως να κατηγορούμε όλους τους άλλους εκτός ημών...

Ανώνυμος είπε...

@Chris: Κάνεις λάθος, εισάγουμε υπερβολικά πολλά προϊόντα από τη Γερμανία ώστε να μην εισπράττουμε ούτε κατά διάνοια ανάλογα από τον τουρισμό:
" Οι εξαγωγές της Ελλάδας στη Γερμανία το 2008 ήσαν 1,9 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές της από τη Γερμανία ήσαν 8,3 δισ. ευρώ, δηλαδή το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο ήταν 6,4 δισ. ευρώ. "

Το εμπάργκο θα τους έτσουζε κανονικά φίλε μου...

Πηγή: http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=54&artid=81424