Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ


Ν.Α. ΗΛΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ                                      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                              14-04-10 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ  ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ  ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ  ΜΑΪΟΥ

      Σημαντική εξέλιξη για την προσπάθεια ίδρυσης Πανεπιστημιακής Σχολής στην Ηλεία αποτελεί η αποδοχή της πρότασης του Νομάρχη για σύσκεψη σύγκλισης στην Ηλεία με συμμετοχή των Πρυτάνεων και των Πρυτανικών Αρχών των Πανεπιστημίων Πατρών και Πελοποννήσου, για τη διερεύνηση της δυνατότητας ίδρυσης του, την ανταλλαγή απόψεων και τη συγκρότηση τελικής πρότασης.
      Ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας  συνεχίζοντας τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες για την προώθηση του αιτήματος ίδρυσης Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία, είχε συναντήσεις με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σταύρο Κουμπιά και με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, την Τρίτη 13-04-10, στις έδρες των Πανεπιστημίων στην Πάτρα και στην Τρίπολη αντίστοιχα.
      Η συνάντηση με τον Πρύτανη του  Πανεπιστημίου Πατρών έγινε στο γραφείο του Πρύτανη μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και κατανοήσεως. Ο πρύτανης αφού άκουσε προσεκτικά τον Νομάρχη σχετικά με το αίτημα των φορέων της Ηλείας για την  ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στο Νομό μας, όπως ακριβώς διατυπώνεται στο ψήφισμα που κατέθεσε, ενημέρωσε τον Νομάρχη, παρότι ύστερα από εισήγηση του Υφυπουργού κ. Πανάρετου στο Συμβούλιο Πρυτάνεων, οι προτάσεις των Πανεπιστημίων για δημιουργία νέων τμημάτων ΑΕΙ σε οποιοδήποτε μέρος για το 2010 δεν επιτρέπεται, αντίθετα προτείνεται η συγχώνευση διασκορπισμένων τμημάτων, δέχτηκε την πρόταση του Νομάρχη για κοινή σύσκεψη στον Πύργο μαζί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τις προσεχείς μέρες (1ο δεκαήμερο του Μαΐου) για ανταλλαγή απόψεων και τελικών προτάσεων.
      Στη συνέχεια συναντήθηκε ο Νομάρχης στην Τρίπολη στο Γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θεοδ. Παπαθεοδώρου και του Αντιπρύτανη κ. Κώστα Γεωργιάδη.
Η συνάντηση  περιεστράφη γύρω από τη λειτουργία των μεταπτυχιακών τμημάτων στην Αρχαία Ολυμπία ολυμπιακής παιδείας και διαχείρισης ολυμπιακών αγώνων. Επίσης συζητήθηκε το θέμα μεταπτυχιακού τμήματος φιλοσοφίας διεθνών σπουδών, καθώς και η επαναφορά της ίδρυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελληνικών σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία ο οποίος με την σειρα  δέχτηκε την πρόταση του Νομάρχη για κοινή σύσκεψη στον Πύργο μαζί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις  αρχές  Μαΐου.
      Ο Νομάρχης Ηλείας Χαρ.  Καφύρας για το σκοπό και τα αποτελέσματα των συναντήσεων του με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, δήλωσε τα εξής :
      « Συνεχίζοντας τις ενέργειες μου για την προώθηση του αιτήματος ίδρυσης Πανεπιστημιακών Σχολών στην Ηλεία, συναντήθηκα με τους Πρυτάνεις Πανεπιστημίων Πατρών και Πελοποννήσου και θεωρώ ότι το αίτημα μας είχε θετική ανταπόκριση, παρ'όλες τις δυσκολίες της περιόδου της οποίας διανύουμε.
      Η θετική αποδοχή των  προτάσεων της  Ηλείας από τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, αλλά και κυρίως η αποδοχή τους να συμμετέχουν σε ευρεία σύσκεψη στην Ηλεία οι ίδιοι οι Πρυτάνεις ως επικεφαλείς κλιμακίου τεχνοκρατών, δείχνει ότι η αποδοχή δεν μένει μόνο στα λόγια αλλά γίνονται και πρακτικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
      Ξέρουμε ότι οι στόχοι μας  για την ίδρυση Πανεπιστημιακών  Σχολών αλλά και της  λειτουργίας αυτόνομου  ΤΕΙ (που και για αυτό το θέμα γίνεται ανάλογη προσπάθεια )στην Ηλεία, είναι δύσκολοι, όμως είναι και απόλυτα δίκαιοι και γι’ αυτό είναι εφικτοί και εγώ ως Νομάρχης Ηλείας θα συνεχίσω και θα πάρω και άλλες πρωτοβουλίες στο μέλλον για την πραγματοποίηση αυτού του οράματος για την Ηλεία » 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ , ΗΣΥΧΑΣΑ, ΤΟ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΚΑΦΥΡΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ...ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΑΜΠΗ!!!!!


Ο ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Λίγο αργά δεν το θυμήθηκε; ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ, ΗΛΕΙΑΡΧΗ ΜΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγους μήνες φεύφει. Τώρα το θυμήθηκε;

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΕΙΣ,

ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΦΥΡΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΑΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΛΕΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΛΕΞΟΥΜΕ? ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ Η ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΞ ΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΗ ΨΕΜΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ