Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ: ΆΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ


Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ (με δελτίο τύπου) επαναφέρει για χιλιοστή φορά το αίτημα των σπουδαστών για άμεση λύση του κτιριακού του ΤΕΙ. Ένα πρόβλημα που το γνωρίζουν όλοι μα κανένας από τους φορείς δεν κάνει τίποτα.
Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ λέει στην ουσία τα ίδια που είπε και ο καθηγητής του ΤΕΙ κ. Ηγουμενάκης (ο οποίος έχει διατελέσει γραμματέας στο γραφείο του κ. Δημήτρη Ρέππα, Υπουργού Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων) κατά την ορκωμοσία των αποφοίτων του ΤΕΙ και τότε μερικοί πέσανε να τον φάνε κατηγορώντας τον, ότι είναι καθοδηγούμενος.
Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ με μια ήπια και ευγενική φρασεολογία μεταξύ των άλλων αναφέρει:
1.      «…Μήπως από δική του πρωτοβουλία το ΤΕΙ Πάτρας πείρε απόφαση να δημιουργήσει τμήματα στον Πύργο; Μάλλον όχι .. Οι τοπικοί άρχοντες ήταν αυτοί που το ζήτησαν. Και σωστά  έπραξαν, και όπως αποδείχθηκε το ΤΕΙ αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της πόλης…»
Δηλαδή προκαλεί τους τοπικούς άρχοντες αφού ζήτησαν το ΤΕΙ  να αναλάβουν τις ευθύνες τους και μην προσπαθούν να τις ρίξουν αλλού.
2.      «…Ένα Ακαδημαϊκό Ίδρυμα όμως μπορεί να φέρνει ανάπτυξη, αλλά η ύπαρξη του πρέπει να είναι συνυφασμένη πρωτίστως με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας….»
Δηλαδή τους λέει το αυτονόητο, ότι η λειτουργία ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος χαρακτηρίζεται με εκπαιδευτικά κριτήρια και όχι με τοπικιστικά ή πολιτικά.
3.      «…Τους καλούμε να αποδείξουν στην πράξη ότι οι σπουδαστές δεν είναι γι’ αυτούς οικονομικές μονάδες….»
Δηλαδή με απλά λόγια λένε «ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ»
4.      «…Ας το τολμήσουν τώρα, πριν είναι πολύ αργά…»
Δηλαδή εάν συνεχισθεί το ίδιο παραμύθι με το κτιριακό και όλοι το παίζετε Κινέζοι ΤΟ ΤΕΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ
            Δεν μπορώ να πω ότι έχουν κάπου άδικο. Απορώ πως ανέχονται το παραλογισμό της υποβάθμισης των σπουδών τους που προκύπτει από την συγκατοίκηση με ένα σχολείο.
Δεν γνωρίζω τι μπορούν να κάνουν. Αλλά σε ότι κάνουν έχουν δίκαιο.
Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να φύγει το ΤΕΙ από τον Πύργο. Δεν θέλω όμως και από μια διαχειριστική ανικανότητα των τοπικών φορέων, που ζήτησαν και έφεραν το ΤΕΙ στο Πύργο, να καταδικαστεί εκπαιδευτικά ή επαγγελματικά στο ελάχιστο έστω και ένας σπουδαστής.
Θέλω η πόλη μου να αντιμετωπίσει με σεβασμό τους σπουδαστές και όχι να τους εμπαίζει.
Και θέλω να δω την επιχειρηματολογία αυτών που όταν ο καθηγητής κ. Ηγουμενάκης (ως εκπρόσωπος άλλης συνιστώσας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλη μας) φώναζαν και έκραζαν για τις άδικες επιθέσεις που δεχόταν η πόλη του Πύργου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και Η ΠΑΣΠ-ΤΕΙ Πύργου εναντίον του Μάκη.
Γνωρίζουν ότι ο Μάκης έγινε ΠΑΣΟΚ μόλις πριν 6-7 χρόνια;
Πρίν σαν Συνασπίτης έβριζε το ΠΑΣΟΚ.
Και μετά την εκλογή του το μόνο κόμμα που ευχαρίστησεήτανο Συνασπισμός.
Φταίνε αυτοί που τον πρότειναν γιά Δήμαρχο.
Έφερε 100 χρόνια πίσω τον Πύργο