Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ


Πάνω στον Άγνωστο Στρατιώτη (σύμβολο της κάθε πόλης) έχουμε και τους Άγνωστους Ρόμα (σύμβολο του Πύργου). Οι γνωστοί άγνωστοι αυτοί που μπουλουκιάζουν και στο πέρας τους αφήνουν ότι και οι ακρίδες, εξακολουθούν να χαίρονται μιας ιδιότυπης ασυλίας, τέτοιου μεγέθους που και οι ίδιοι και άξιοι βουλευτές μας ζηλεύουν.
Πουλάνε ότι θέλουν, όπου θέλουν χωρίς άδεια και δεν τους μιλάει κανένας (βλέπε λαϊκές και Χαλικιάτικα), κάνουν καταλήψεις σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και πάλι κανείς δεν τους μιλάει (βλέπε αποθήκες ΣΚΟΣ στην είσοδο της πόλης), κάνουν βανδαλισμούς πάλι κανείς δεν τους μιλάει (βλέπε κεντρική πλατεία, κήπους κλπ), μπαίνουν στα αντλιοστάσια βουτάνε τα καλώδια πάνε στην πρώην λίμνη Μουρειά τα καίνε και πάλι κανείς δεν τους μιλάει.
Κάνουν ότι γουστάρουν, γιατί απλά το γουστάρουν και καλά κάνουν αφού ψηφίζουν και οι αιρετοί μας τρέμουν και μόνο στο ενδεχόμενο της μαζικής σταυροφορίας του αντιπάλου.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η φωτογραφία τραβήχτηκε 5-4-2010 Κυριακή πρωί όταν η γνωστή πολυπληθείς οικογένεια Ρόμα, περίμενε να βγάλει το μεροκάματο από την επαιτεία στο κεντρικότερο σημείο του Πύργου: την κεντρική του πλατεία.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειχε δικιο η δημοτικη αρχη του πυργου που δεν ηθελε τις αποθηκες ΣΚΟΣ εμπορικο κεντρο.οι μπουγαδες ,τα τσαντηρια και οι απαιτες ταιριαζουν περισοτερο στο προφιλ της πολης...μετα βγαινουν και μιλανε και απο πανω για το παλιο νοσοκομειο και για τα εργα στο ξυστρη και για την μαρινα στο κατακολο.οτι και να κανουν στο τελος (που δεν θα κανουν και τιποτα) το θεμα ειναι οτι οποιος ερχετε στον πυργο απο την εισοδο της πολης βλεπει τι βρωμερη πολη εχουμε.

η` αλλαζουμε δημαρχο η` οδευουμε στην πληρη καταρευση.
ενταξη ο δημος πυργου αδιαφορει.η αστυνομια και η δημοτικη αστυνομια γιατι δεν επεμβαινει?δεν πληρωνονται απο τους υπερογκους φορους μαςγια να παραγουν εργο?
απαραδεκτοι ολοι

Ανώνυμος είπε...

που κανανε βανδαλισμους;ποια μουρια καψανε;Ο ρατσισμός σας δεν έχει όρια. Τόσα χρόνια που ψήφιζαν Λιατσή ήταν καλοί. Τωρα μας ξινίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Και επί Λιατσή χάλια ήταν.
Επί Μάκη η πόλη ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ.
Δεν είμαστε χαζοί να μή το βλέπουμε και ας τον ψηφίσαμε.
Τώρα όμως ΜΑΥΡΟ στον Μακογιαλούρο.

ΠΥΡΓΟΤΗΣ είπε...

Δεν κάψανε καμία μουριά αλλά τα κλεμμένα καλώδια καίνε στην Μουρειά. Όσο εάν δεν ξέρεις για βανδαλισμούς μπορείς απλά να ρωτήσεις.
Δεν τίθεται θέμα ρατσισμού αλλά ασυλίας που έχουν για την παραβατικότητα που αναπτύσσουν.
Όσο αφορά την ανάρτηση του blog δεν αναφέρει πουθενά εάν ήταν ή όχι καλοί τα προηγούμενα χρόνια. Και σε καμία περίπτωση δεν αναφέρει ότι τώρα ψηφίζουν τον τωρινό δήμαρχο.
Απλά αναφέρεται στις φοβίες που έχουν οι αιρετοί μην τους προκαλέσουν και χάσουν μαζικά τους ψήφους.
Επίσης θα πρέπει να έχεις ακούσει για το ολονύχτιο παζάρι που γίνεται παραμονή των εκλογών μεταξύ υποψηφίων και εκπροσώπων των ρόμα

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή είναι μια πραγματικότητα.
Οι Ρομά αποτελούν προστατευόμενο είδος αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος. Καλώς ή κακώς στο όνομά τους απορροφούσαμε και απορροφάμε κοινοτικά κονδύλια για την επιμόρφωσή τους και για την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.
Τα παιδάκια (τσιγγανάκια και γυφτάκια) είναι μια πραγματικότητα η οποία υπήρχε από παλιά στην ιστορία της πλατείας του Πύργου.
Ομως τα γκράφιτι και τις καταστροφές στα μάρμαρα δεν τις κάνουν οι ρομά αλλά πυργιωτόπουλα και μάλιστα υπό την ανοχή της Δημοτικής Αστυνομίας. Για του λόγου το αληθές, όποιος επιθυμεί , ας ξεμεσημεριάσει στην πλατεία μια μέρα και ας δει την δράση των "δικών μας" παιδιών να εκφράζονται δημιουργικά και καταστροφικά στην ιστορική κληρονομιά μας.
Η Δημοτική Αστυνομία εκείνη την ώρα μάλλον έχει ρεπό, αλλά και όσες φορές επενέβη κατά το παρελθόν ήρθε αντιμέτωπη με γόνους γνωστών οικογενειών της Πυργιώτικης κοινωνίας. Σε δύσκολη θέση η Δημοτική Αστυνομία!!!!
Επίσης να αναφέρουμε ότι όσες φορές δημοτικοί υπάλληλοι (οι ίδιοι οι τεχνίτες που αποκαθιστούν τις ζημιές) έπιασαν επ' αυτοφόρω τους δράστες ήρθαν αντιμέτωποι με γόνους γνωστών οικογενειών του Πύργου με πολιτική δράση φιλικά κείμενους στην υπάρχουσα Δημοτική Αρχή. Τι να κάνει λοιπόν ο υπάλληλος , αν του ρίξει δυό κλωτσιές στον κώλο και δυό φουσκιές για τις καταστροφές που προκάλεσε , κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος ότι παρεμπόδισε την ελεύθερη έκφραση των ιδεών.
Η άλλη λύση είναι η περιφρούρηση των μνημείων μας σε κοινή περιπολία με την αστυνομία, αλλά για να απαιτήσεις τέτοιο μέτρο θέλει λίγο παραπάνω ανδρισμό.....

Ας αφήσουμε λοιπόν την πλατεία με τα τσιγγανάκια και τα γυφτάκια και ας ασχοληθούμε με τα δικά μας παιδιά διότι αυτοί προκαλούν τους βανδαλισμούς στην πλατεία και όπου υπάρχουν ιστορικά μνημεία.

Το πρόβλημα με τους ρομά είναι αλλού. Είναι στα χαλικιάτικα όπου η περιοχή έχει γκετοποιηθεί πλήρως με την ανοχή της αστυνομίας και της πολιτείας.....


o Αλλάχ να σας έχει καλά
Alhadji

p.s. όταν σε προηγούμενο σχόλιο σας πρότεινα να επαναφέρουμε το μέτρο του τετιμποισμού κάποιοι στραβομουτσούνιασαν. Οχι στα παιδιά αλλά στους γονείς τους χρειάζεται αυτό το μέτρο...... και μάλιστα για όσους έχουν πολύ μαλλί και μούσι......

Ανώνυμος είπε...

δεν πιστευω ότι είναι θέμα ασυλίας.Καθε φορά που καλείται η αστυνομία να επέμβει και να συλλάβει μετά απο λίγη ώρα ελευθερώνει τους ρόμα.Κιαυτό γιατί δεν έχει τι να τους κάνει.δεν μπορώ να πιστέψω ότι παίρνει καποιος τηλεφωνο για να τους αφήσουν.βεβάιως έτσι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα.ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται όπως ξέρουμε σε όλη την ελλαδα.ασ πούμε όμως και για το κοινωνικό κέντρο που έχει γίνει για τους Ρόμα όπου αν δεν κάνω λάθος έχουν την δυνατότητα τα παιδιά μέχρι και μουσική να μάθουν.μόνο έτσι , με τέτοιες προσπάθειες μπορεί κάτι να γίνει.γιατί είναι θεωρώ θέμα παιδείας.και δική τους και δική μας.όσο για την ψήφο τους...είναι το μόνο που δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο.

Ανώνυμος είπε...

αλλαχτε δημαρχο ρε.μας πιανει αναγουλα σε οποιον μπαινει στον πυργο