Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΜΑΚΗΣ – ΤΑΚΗΣ: 0-3


Σε προηγούμενη ανάρτηση (εδώ) που αφορούσε την αντιπαράθεση του Δημάρχου Πύργου με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηλείας κ. Αντωνακόπουλο με αφορμή την χρήση του εγκαταλελειμμένου Μανωλοπούλειου (της νέας πτέρυγας) είχαμε γράψει:
«Ο Δήμαρχος Πύργου την ίδια ημέρα (εχτές) που δημοσιεύθηκε η πρόταση του βουλευτή έβγαλε ανακοίνωση που ξεκαθαρίζει ότι το Μανωλοπούλειο είναι δημοτική περιουσία και επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι έχουμε ακούσει εδώ και τρία χρόνια. Την μετατροπή δηλαδή της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου σε σχολικό συγκρότημα χωρίς να διευκρινίζει πόσα και ποια σχολεία θα στεγασθούν εκεί. Επίσης μιλάει για την εκπόνηση προμελέτης χωρίς να διευκρινίζει εάν υπάρχει παραδοτέα οριστική μελέτη και με ποιό προϋπολογισμό (οι αιρετοί αρέσκονται συνήθως να πετάνε προϋπολογισμούς και όταν δεν τους λένε σημαίνει ότι δεν τους ξέρουν). Επίσης στον αόριστο μιλάει για χρηματοδότηση του έργου από τον ΟΣΚ (ο οποίος έχει να πληρώσει τις επισκευές από τους σεισμούς στα σχολεία από πέρυσι) και για επαναβεβαίωση της χρηματοδότησης του έργου από την πολιτεία.  Δηλαδή από την μία μας λέει ότι έχει χρηματοδότηση του έργου χωρίς να αναφέρει όμως το ύψος αυτής και από την άλλη μιλάει για επαναβεβαίωση. Μεταφράζοντας κάποιος καταλαβαίνει ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Σήμερα με ανακοίνωση του ο βουλευτής και με έγγραφα επιβεβαιώνει αυτά που η απλή λογική μας θεωρούσε δεδομένο. Ότι δηλαδή για την μετατροπή του παλαιού Νοσοκομείου σε σχολική μονάδα επ΄ της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτα.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Την  επόμενη της συγκεκριμένης δημοσίευσης, η δημοτική αρχή απάντησε πως τo κτίριο μπορεί να είναι περιουσίας του Δήμου (κανείς δεν to αμφισβητεί ουτό) και ότι είναι ώριμες οι συνθήκες (μελέτη, χρηματοδότηση) για να ξεκινήσει άμεσα π εργολαβία επισκευής μέσω του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.)
Με αυτή την εκδοχή όμως διαφωνεί έγγραφο του ΟΣΚ, με αρ. πρωτοκόλλου 38Τ2/33069 και ημερομηνία 1/12/2009 προς τη Νομαρχία Ηλείας, όπου εκφράζονται επιφυλάξεις του ΟΣΚ και προτείνονται συγκεκριμένες ενέρ­γειες, ώστε να εγκριθεί η προμελέ­τη που διαβιβάστηκε από τις Ηλειακές  Αρχές.
Συγκεκριμένα προτείνονται προ­σκόμιση τίτλων ιδιοκτησίας του οικοπέδου, καθώς και τροποποίηση του σχεδίου πόλεως ώστε να χαρακτηριστεί το ακίνητο οπό χώρος Νοσοκομείου σε χώρο Σχολείου. Επίσης, τονίζεται ότι η κατασκευή νέου κλειστού Γυμναστηρίου  που προβλέπεται στην προμελέτη, δεν περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη οπό τον ΟΣΚ προγραμματική σύμβαση. Έτσι λοιπόν απαντούσε ο ΟΣΚ.»
Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε τα εξής:
  1. το έγγραφο έχει αποσταλεί στον Νομάρχη και όχι στον Δήμαρχο Πύργου, που σημαίνει ότι τις σχετικές ενέργειες δεν τις έχει κάνει ο Δήμος.
  2. το έγγραφο έχει ημερομηνία 1-12-2009 που σημαίνει ότι μέχρι και σήμερα 6 μήνες αργότερα δεν έχει γίνει τίποτα.
  3. η Δημοτική Αρχή έχει άγνοια των γεγονότων για ένα θέμα που χαρακτηρίζει σοβαρό και που σύμφωνα με αυτή «η επίλυσή του αποτελεί στόχο».
  4. η Νομαρχία με τον Δήμο δεν πρέπει να έχουν καθόλου καλές σχέσεις και αυτή η μη συνεργασία έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση (έως αναβολή) σημαντικών έργων υποδομής.
  5. δεν είναι γνωστό εάν έχουν γίνει οι απαιτούμενες και χρονοβόρες δικαστικές  ενέργειες για την αλλαγή της προδιαγεγραμμένης χρήσης από τον δωρητή του κτιρίου από Νοσοκομείο σε Σχολείο.
  6. δεν είναι γνωστή η χρονική διάρκεια που απαιτείται για την τροποποίηση του σχεδίου πόλεως.

Εν κατακλείδι ένα είναι σίγουρο. Και για τα επόμενα 10 χρόνια η νέα πτέρυγα του Μανωλοπούλειου θα είναι στην ίδια και χειρότερη κατάσταση. Ελπίζω και θέλω να διαψευστώ.
Πάντως σίγουρα ο Δήμος θα βγάλει ανακοίνωση η οποία ενδεχομένως να αποσαφηνίζει το ζήτημα και ελπίζω (για το καλό της πόλης μας) να  διαψευστούμε.
Ο αγώνας Μάκη – Τάκη συνεχίζεται, γίνεται όλο και πιο επιθετικός και όσο πλησιάζουμε στην ανακοίνωση του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Πύργου θα αποκτάει και περισσότερο ενδιαφέρον.
Η πλάκα είναι σε αυτό τον αγώνα των δύο να βγει νικητής  ο ΑΝΤΩΝΗΣ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη πλάκα που δεν θα δούμε είναι
ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΠΥΡΓΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

re megale siga tin maxi
mas ta xis kanei ligo ta muala
zantieres kai oxi kai tipota allo

aytos o agwnas den exi kai termata

megalo palto

alexandros empirikos

Ανώνυμος είπε...

η πλακα ειναι οτι η τωρινη δημοτικη αρχη εκανε την πλακα της για 3μιση χρονο διχως να ενδιαφερετε για το μανωλοπουλειο και τωρα βγαινει ο δημαρχος και μας κανει παλι πλακα οτι το μανωλοπουλειο ανηκει στον δημο(λες και δεν το ξεραμε) και οτι θα το φτιαξει,δηλαδη να τον ψαναεκλεξουμε....
Η πλακα ειναι οτι πλεον δεν ειναι πιστευτος ουτε στους συνεργατες του που παραιτουνται σιγα σιγα γιατι εχουν καταλαβει πολυ καλα οτι δεν προκειτε να ξαναεκλεχτουν μιας και εκαμαν τοσα χρονια μια τρυπα στο νερο.
Η τωρινη δημοτικη αρχη ηταν απλα ενα λαθος απο την αρχη ως το τελος.
Αντωνακοπουλος 1000 φορες ποιο ικανος απο τον παρασκευοπουλο.

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΙΟΣ είπε...

Αν δεν υπήρχαν αυτές οι γκρίνιες και οι κόντρες για προσωπικούς πάντα λόγους και καθαρά πολιτικές φιλοδοξίες, η τωρινή δημοτική αρχή θα είχε πετύχει πολλά περισσότερα. Η κακοδαιμονία ξεκίνησε από το στενό περιβάλλον του δημάρχου, το οποίο πλαισιώνουν άτομα με μια έμφυτη αδυναμία στην συνομωσιολογική ίντριγκα. Εκεί έγιναν οι ρήξεις με το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο μειονέκτημα του Μάκη είναι ότι δεν επιθυμεί κόντρες και συγκρούσεις. Ο Λιατσής είχε την τόλμη να συγκρουστεί με πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξής του.
Τώρα όσο αφορά για τον Τάκη τον Αντωνακόπουλο, οσμίζεται τέλος εποχής στη Βουλή και στρέφεται προς τον δήμο Πύργου, στα σίγουρα. Κάποτε, βέβαια, ούτε που να ακούει για δήμο Πύργου δεν ήθελε, διότι ήλπιζε ότι θα... υπουργοποιηθεί! Έτσι είναι η πολιτική...

Ανώνυμος είπε...

Αφου δεν παω για υπουργος καλυτερα να παω για δημαρχος...(αντωνακοπουλος)

οσο για τον παρασκευοπουλο τι να πει κανεις...οι μισοι παραιτηθηκαν και οι εναπωμηναντες κοιτουν την ασχημουπολη(πυργος) που κακοδιαχειριστηκαν επι 3μιση ετη και μιλουν ακομα για το Ξυστρη και το μανωλοπουλειο ...ετσι να εχουν να λενε κατι μιας και οι ιδιοι καταλαβαν οτι καλυτερα να κρατουν το στοματακι τους κλειστο μην χρεωθουν καμια σεττηλ και ΤΕΙ και τους παρουν με τις πατατες

...ααα ξεχασα φτιαχνουν και κανα πεζοδρομο και κανα κομβο για το ξεκαρφωμα.η ξεφτυλα της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ...ξεμυμνωμα κανονικο.πληρης αποκαθυλωση του παρασκευοπουλου που κραταει το σκυπτρο του ποιο ανικανου και ''λιγου'' δημαρχου που εχει περασει ποτε απο τον Πυργο....

αισχος!ας παραιτηθουν τουλαχιστον με αξιοπρεπεια παρα να εξακολουθουν να μας λενε σαχλες και ψεματα...