Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

O νέος χάρτης της Ηλείας





ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:  ΠΥΡΓΟΣ NEWS


Οι νέοι Δήμοι : 1.Πύργου (Πύργος, Βώλακας, Ιάρδανος, Ωλένης)
2. Αμαλιάδας (Αμαλιάδα, Πηνεία)
3. Αρχαίας Ολυμπίας (Αρχαία Ολυμπία, Φολόης, Λαμπείας, Λασιώνος)
4.Ανδρίτσαινας (Σκιλλούντος, Αλιφείρας, Ανδρίτσαινας)
5.Επικούριου Απόλλωνα (Ζαχάρως, Φιγαλείας)
6.Κυλλήνης (Κάστρου Κυλλήνης, Βουπρασίας, Λεχαινών, Ανδραβίδας)
7. Πηνειού (Βαρθολομιού, Γαστούνης, Τραγανού)

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΣΥΛΙΕΣ


Αναγνώστης μας έστειλε την συγκεκριμένη φωτογραφία από την οποία αβίαστα προκύπτει ότι ο ποδηλατοδρόμος επί της Κατακόλου χρησιμοποιείται για την στάθμευση οχημάτων. Ωραία αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο θα πεί κανείς, αλλά όταν αυτό γίνεται στην οικία και από αυτοκίνητο που ανήκει σε εκπρόσωπό μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο νομοθετεί τους νόμους περί απαγόρευσης της στάθμευσης τότε τίθεται θέμα.
Εάν οι βουλευτές μας δίνουν τέτοια παραδείγματα (που συνήθως κάνουν και χειρότερα βέβαια) γιατί εμείς, που ούτε 10.000 € το μήνα παίρνουμε, ούτε έχουμε καταστρέψει την χώρα με τις αποφάσεις μας, να μην παρκάρουμε όπου μα όπου γουστάρουμε;;
Αλλά ξέχασα, εμείς δεν έχουμε ασυλία.

ΜΑΚΗΣ – ΤΑΚΗΣ: 0-3


Σε προηγούμενη ανάρτηση (εδώ) που αφορούσε την αντιπαράθεση του Δημάρχου Πύργου με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηλείας κ. Αντωνακόπουλο με αφορμή την χρήση του εγκαταλελειμμένου Μανωλοπούλειου (της νέας πτέρυγας) είχαμε γράψει:
«Ο Δήμαρχος Πύργου την ίδια ημέρα (εχτές) που δημοσιεύθηκε η πρόταση του βουλευτή έβγαλε ανακοίνωση που ξεκαθαρίζει ότι το Μανωλοπούλειο είναι δημοτική περιουσία και επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι έχουμε ακούσει εδώ και τρία χρόνια. Την μετατροπή δηλαδή της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου σε σχολικό συγκρότημα χωρίς να διευκρινίζει πόσα και ποια σχολεία θα στεγασθούν εκεί. Επίσης μιλάει για την εκπόνηση προμελέτης χωρίς να διευκρινίζει εάν υπάρχει παραδοτέα οριστική μελέτη και με ποιό προϋπολογισμό (οι αιρετοί αρέσκονται συνήθως να πετάνε προϋπολογισμούς και όταν δεν τους λένε σημαίνει ότι δεν τους ξέρουν). Επίσης στον αόριστο μιλάει για χρηματοδότηση του έργου από τον ΟΣΚ (ο οποίος έχει να πληρώσει τις επισκευές από τους σεισμούς στα σχολεία από πέρυσι) και για επαναβεβαίωση της χρηματοδότησης του έργου από την πολιτεία.  Δηλαδή από την μία μας λέει ότι έχει χρηματοδότηση του έργου χωρίς να αναφέρει όμως το ύψος αυτής και από την άλλη μιλάει για επαναβεβαίωση. Μεταφράζοντας κάποιος καταλαβαίνει ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Σήμερα με ανακοίνωση του ο βουλευτής και με έγγραφα επιβεβαιώνει αυτά που η απλή λογική μας θεωρούσε δεδομένο. Ότι δηλαδή για την μετατροπή του παλαιού Νοσοκομείου σε σχολική μονάδα επ΄ της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτα.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Την  επόμενη της συγκεκριμένης δημοσίευσης, η δημοτική αρχή απάντησε πως τo κτίριο μπορεί να είναι περιουσίας του Δήμου (κανείς δεν to αμφισβητεί ουτό) και ότι είναι ώριμες οι συνθήκες (μελέτη, χρηματοδότηση) για να ξεκινήσει άμεσα π εργολαβία επισκευής μέσω του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.)
Με αυτή την εκδοχή όμως διαφωνεί έγγραφο του ΟΣΚ, με αρ. πρωτοκόλλου 38Τ2/33069 και ημερομηνία 1/12/2009 προς τη Νομαρχία Ηλείας, όπου εκφράζονται επιφυλάξεις του ΟΣΚ και προτείνονται συγκεκριμένες ενέρ­γειες, ώστε να εγκριθεί η προμελέ­τη που διαβιβάστηκε από τις Ηλειακές  Αρχές.
Συγκεκριμένα προτείνονται προ­σκόμιση τίτλων ιδιοκτησίας του οικοπέδου, καθώς και τροποποίηση του σχεδίου πόλεως ώστε να χαρακτηριστεί το ακίνητο οπό χώρος Νοσοκομείου σε χώρο Σχολείου. Επίσης, τονίζεται ότι η κατασκευή νέου κλειστού Γυμναστηρίου  που προβλέπεται στην προμελέτη, δεν περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη οπό τον ΟΣΚ προγραμματική σύμβαση. Έτσι λοιπόν απαντούσε ο ΟΣΚ.»
Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε τα εξής:
  1. το έγγραφο έχει αποσταλεί στον Νομάρχη και όχι στον Δήμαρχο Πύργου, που σημαίνει ότι τις σχετικές ενέργειες δεν τις έχει κάνει ο Δήμος.
  2. το έγγραφο έχει ημερομηνία 1-12-2009 που σημαίνει ότι μέχρι και σήμερα 6 μήνες αργότερα δεν έχει γίνει τίποτα.
  3. η Δημοτική Αρχή έχει άγνοια των γεγονότων για ένα θέμα που χαρακτηρίζει σοβαρό και που σύμφωνα με αυτή «η επίλυσή του αποτελεί στόχο».
  4. η Νομαρχία με τον Δήμο δεν πρέπει να έχουν καθόλου καλές σχέσεις και αυτή η μη συνεργασία έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση (έως αναβολή) σημαντικών έργων υποδομής.
  5. δεν είναι γνωστό εάν έχουν γίνει οι απαιτούμενες και χρονοβόρες δικαστικές  ενέργειες για την αλλαγή της προδιαγεγραμμένης χρήσης από τον δωρητή του κτιρίου από Νοσοκομείο σε Σχολείο.
  6. δεν είναι γνωστή η χρονική διάρκεια που απαιτείται για την τροποποίηση του σχεδίου πόλεως.

Εν κατακλείδι ένα είναι σίγουρο. Και για τα επόμενα 10 χρόνια η νέα πτέρυγα του Μανωλοπούλειου θα είναι στην ίδια και χειρότερη κατάσταση. Ελπίζω και θέλω να διαψευστώ.
Πάντως σίγουρα ο Δήμος θα βγάλει ανακοίνωση η οποία ενδεχομένως να αποσαφηνίζει το ζήτημα και ελπίζω (για το καλό της πόλης μας) να  διαψευστούμε.
Ο αγώνας Μάκη – Τάκη συνεχίζεται, γίνεται όλο και πιο επιθετικός και όσο πλησιάζουμε στην ανακοίνωση του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Πύργου θα αποκτάει και περισσότερο ενδιαφέρον.
Η πλάκα είναι σε αυτό τον αγώνα των δύο να βγει νικητής  ο ΑΝΤΩΝΗΣ.

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΒΟΙ


Αν και το κυκλοφορικό αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα της πόλης του Πύργου (όπως και σε όλη την Ελλάδα) ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζεται εδώ έχει ταυτιστεί με την γελοιότητα. Δεν θα αναφερθώ στα δέκα προεκλογικά parking, ούτε στις διανοίξεις δρόμων, αλλά σε αυτή την περιβόητη κυκλοφοριακή μελέτη που περιμένουμε όλοι εδώ και τρία χρόνια και συχνά – πυκνά ακούμε ότι θα λύσει το πρόβλημα.
Στα πλαίσια της κυκλοφοριακής μελέτης έχει γεμίσει ο Πύργος εδώ και δύο χρόνια με πινακίδες σκεπασμένες με  σακουλές.
Στα πλαίσια της κυκλοφοριακής μελέτης γίνονται και οι διάσημοι κυκλοφοριακοί κόμβοι που ακόμα και σήμερα δεν έχω καταλάβει γιατί οι κόμβοι είναι το προαπαιτούμενο για να ενεργοποιηθεί η κυκλοφοριακή μελέτη.
Ένα τέτοιος κόμβος υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε και στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Γιαννιτσών. Η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ την 8-4-2010  έγραφε συγκεκριμένα:
«Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα έργα που αφορούν την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στον Πύργο που προβλέπει η κυκλοφοριακή μελέτη προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο Καλοκαίρι.
 Χθες το πρωί άρχισαν οι εργασίες που αφορούν στη διαμόρφωση του κόμβου στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Γιαννιτσών. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του συγκεκριμένου κόμβου, αναμένεται να προχωρήσουν τα έργα που αφορούν την δημιουργία δύο ακόμα κόμβων και μίας νησίδας σε κεντρικά σημεία της πόλης»

Το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώθηκε ΑΛΛΑ ΚΟΜΒΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. Και καλώς δεν έγινε αφού το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο λύνεται απλά και μόνο με την λειτουργία των φαναριών.
Η απορία μου όμως είναι η εξής:
ΑΦΟΥ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΜΒΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ;; ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΒΩΝ;;
Αυτό όμως που με ανησυχεί περισσότερο από όλα είναι το γεγονός ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι μας πουλάνε στις εφημερίδες κόμβους και μεταξωτές κορδέλες και στην ουσία αλλάζουν τα πεζοδρόμια;;
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Μου είναι παγερά αδιάφορη η κατασκευή κόμβων ή μη, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι εάν θα βρεθεί κανείς σε αυτή την πόλη να μου πει γιατί πληρώσαμε και βάλαμε φανάρια και κανένα δεν λειτουργεί. Αυτά τα ρημάδια τα χρήματά μας δεν τα σέβεται  κανείς σε αυτή τη χώρα;

ΤΣΑΜΠΑ…ΕΞΟΔΑ


Ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος στην ενοικίαση χώρων για την στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών. Μέσα από αυτό το οικονομικό αλισβερίσι δεν θα πρέπει να αγνοούμε και τις σχέσεις διαπλοκής που ενδεχομένως αναπτύσσονται τόσο για την επιλογή των χώρων όσο και για το ύψος των μισθωμάτων (μην τολμήσει κανείς να μιλήσει για διαγωνισμούς και επιτροπές αξιολόγησης γιατί τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος). Ξαναγίνεται επίκαιρη η άποψη της μεταφοράς δημοσίων υπηρεσιών στο παλαιό νοσοκομείο (σχετική ανάρτηση εδώ)
Ακολουθεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ»:
«Την ώρα που το Κράτος ψάχνει να βρει τρόπους να εξοικονομήσει πόρους, μισθωτοί και άλλες κοινωνικές τάξεις επιβαρύνονται οικονομικά λόγω των μέτρων που επέβαλε η οικονομική κρίση, τεράστια σπατάλη καταγράφεται στα μισθώματα που καταβάλλουν οι διάφορες δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν διάσπαρτα σε ακίνητα που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να μην είναι καν λειτουργικά, αλλά παραμένουν «πολύ αλμυρά». 
Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, οι προϊστάμενες δημόσιες αρχές και υπηρεσίες δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διαπραγματευθούν φθηνότερα ενοίκια, ενώ επίσης έχει εγκαταλειφθεί εντελώς η ιδέα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Οργανισμών, ώστε να αποφευχθεί η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.  Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Ηλεία, όπου τα ποσά που δαπανούνται κάθε μήνα για μισθώματα υπηρεσιών είναι τεράστια.
Σε εποχές βαθιάς οικονομικής κρίσης φαίνεται ότι το ελληνικό κράτος διατηρεί την πολυτέλεια να πληρώνει ενοίκια για τη στέγαση υπηρεσιών του.  Εξαιρετικά ψηλά είναι τα ενοίκια που πληρώνει το Ελληνικό δημόσιο, ενώ σε πλήρη αναντιστοιχία είναι τα ενοίκια που εισπράττει για τα (πολλές φορές) εξαιρετικής ποιότητας και θέσεως ακίνητα ιδιοκτησίας του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Οικονομικών (πλην των υπηρεσιών), που εποπτεύει την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου σπαταλά ετησίως το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, η Ελληνική Αστυνομία, με παρουσία βέβαια σε όλη τη χώρα, δαπανά το ποσό των 27,5 εκατ. ευρώ, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία 3,4 εκατ. ευρώ. 
Σημειώνεται ότι το ελληνικό δημόσιο σε αρκετές περιπτώσεις δεν γνωρίζει την περιουσία που κατέχει. Το μεγαλύτερο τμήμα της γνωστής περιουσίας είναι καταπατημένο και ξεπερνά τα τρία εκατ. στρέμματα.  Σύμφωνα με μελέτη της γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων, ο αριθμός των καταπατημένων δημοσίων κτημάτων ανέρχεται σήμερα στα 89.288 επί συνόλου 97.029 αντιπροσωπεύοντας έκταση 3.255.000 στρεμμάτων σε όλη την Ελλάδα.
Σε επίπεδο νομού, περισσότερα από 1.500.000 ευρώ ετησίως καταβάλει το κράτος, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι, για να πληρώσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων στα οποία έχουν στεγαστεί ορισμένες μόνο (και όχι το σύνολο) δημοσίων υπηρεσιών.
Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, η στέγαση υπηρεσιών του δημοσίου σε ιδιωτικά κτίρια αγγίζει τα όρια του παραλόγου καθώς θα μπορούσε το κράτος να κατασκευάσει κτίρια ή να τις στεγάσει σε ήδη υπάρχοντα, στα οποία ενδεχομένως απαιτούνται ορισμένες βελτιώσεις.
Όταν στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 κατασκευάστηκε το Διοικητήριο, το πρόβλημα αυτό φάνηκε πως ξεπεράστηκε καθώς βρήκαν στέγη οι «ατάκτως ερριμμένες» στον Πύργο υπηρεσίες.  Ήρθε όμως ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που έφερε τα πάνω κάτω και το πρόβλημα στέγασης επανήλθε δριμύτερο.
Από το Διοικητήριο έφυγα σταδιακά η Δ.Ο.Υ, το δασαρχείο, η Διεύθυνση Δασών, το τμήμα Συγκοινωνιών κ.λ.π ενώ τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να μεταφερθεί σε ιδιωτικό κτίριο και η Διεύθυνση Υγιεινής.  Για την τελευταία μάλιστα, λέγεται ότι έχει επέλθει «προφορική συμφωνία».
Πέραν αυτών, υπάρχουν και πολλές άλλες υπηρεσίες για τις οποίες δαπανώνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως, αν και θα μπορούσε αυτή η δαπάνη και έχει αποφευχθεί.
Ορισμένα παραδείγματα
Το 2ο ΤΕΕ για την στέγασή του πληρώνει πάνω από 11.300 ευρώ το μήνα, δηλαδή 125.000 ευρώ το χρόνο.  Αν το 2ο ΤΕΕ είχε στεγασθεί στο παλιό νοσοκομείο από το 2004, δηλαδή εδώ και 6 χρόνια, το κράτος θα είχε εξοικονομήσει πάνω από 750.000 ευρώ ή θα μπορούσε με τα ίδια χρήματα να έχει κατασκευάσει ιδιόκτητο σύγχρονο εκπαιδευτήριο.
Το ΙΚΑ (των τεράστιων ελλειμμάτων) πληρώνει 33.000 το  μήνα, δηλαδή 400.000 ευρώ περίπου τον χρόνο.  Αν υπολογίσει κανείς τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια που γίνεται η «φασαρία» για ανέγερση ιδιόκτητου κτιρίου, το ΙΚΑ έχει πληρώσει κάπου 6 εκατομμύρια ευρώ!!!
Η στρατολογία, η οποία επί σειρά δεκαετιών στεγάζεται σε νοικιασμένο κτίριο.  Όσο δεν υπήρχε η ΣΕΤΤΗΛ, δικαίως.  Τώρα όμως που το στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ έχει χώρους, γιατί να μην στεγάζεται σε αυτό και το κράτος να γλυτώνει 15.000 τον χρόνο; 
Πριν από χρόνια, αγοράστηκε το κτίριο του Ανόβερο για να στεγάσει πολιτιστικές δράσεις στην περιοχή της Αμαλιάδας.  Αντί αυτού, πληρώνουμε αποθήκη στην οποία φυλάσσονται τα…κομμάτια του κτιρίου.  Το μίσθωμα, 2.500 ευρώ τον μήνα.  Και κτίριο…δεν έχουμε δει ακόμη!
Το Ελληνικό Κράτος δεν μπορούσε να φτιάξει μόνο του κτίριο για την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας ενώ μπορεί να πληρώνει 17.500 ευρώ τον μήνα στο νοικιασμένο καινούριο κτίριο στον Πύργο.  Παράλληλα, πληρώνει 27.100 τον μήνα για τα Αστυνομικά Τμήματα.
Τα παράδειγμα που μπορεί να αναφέρει κανείς είναι ατέλειωτα.  Και αν υπολογίσουμε τα μισθώματα που πληρώνουν για τις ανάγκες στέγασης δήμων και υπηρεσιών τους σε όλο τον νομό, ίσως και ο καλύτερη αριθμομηχανή να…μπλοκάριζε!
Μήπως τελικά, όλοι αυτοί που σκέπτονται και συσκέπτονται με ποιο τρόπο να εξοικονομήσουν χρήμα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, αναζητήσουν λύσεις στον μεγάλο βραχνά των ενοικίασης κτιρίων, καθώς η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλη την Ελλάδα;  Για σκεφτείτε πόσα εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να κερδίσει η χώρα μας από μια απλή τακτοποίηση όλων αυτών των πολυδάπανων εκκρεμοτήτων…»

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Η ΝΕΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ


Με επείγουσα διαταγή του ΔΝΤ αλλάζουμε σφραγίδα. Όσοι θεωρούν ότι είναι αστείο ας περιμένουν λίγο ή αν βιάζονται να ρωτήσουν τις χώρες στις οποίες μπήκε το ΔΝΤ.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί και ο νέος διορισμένος πρωθυπουργός της χώρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι διευθυντικό στέλεχος μεγάλου ομίλου στην Ελλάδα που διαχειρίζεται αραβικά κεφάλαια και ήδη (πριν την προσφυγή μας στο ΔΝΤ) έχει αρχίσει τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν το υπουργικό συμβούλιο θα αντικατασταθεί ή θα καταργηθεί.
Επίσης δεν έχει ξεκαθαρισθεί εάν η επίσημη γλώσσα μας θα παραμείνουν τα ελληνικά ή θα έχουμε τα ΔΝΤουνέζικα.   

Η φωτογραφία είναι από το troktiko

ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ


Έχουμε σαν χώρα πολλές και μεγάλες ευθύνες για την σημερινή οικονομική κατάσταση μας. Μια κατάσταση που οφείλεται σε ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, στη διαχρονική ανικανότητα μας να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τις αλλαγές, στις πελατειακές λογικές του βολέματος,  στο σκοπίμως ανοργάνωτο κράτος, στην ατιμωρησία και σε πολλά άλλα.
Παρόλα όμως τα μειονεκτήματα μας δεν παύει αυτό το κράτος να έχει πολίτες, δεν παύει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν παύει να αποτελεί μια οντότητα και ένα σύμμαχο.
Η Ελλάδα είναι ο καλύτερος πελάτης της Γερμανίας στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, οι Έλληνες πολίτες είναι οι καλύτεροι πελάτες στις γερμανικές αυτοβιομηχανίες  και οι Έλληνες πολιτικοί είναι οι πιο εχέμυθοι στις μίζες των γερμανικών εταιριών.
Παρόλα αυτά τα απλοϊκά δεδομένα, οι γερμανοί «ευρωπαϊκοί εταίροι»  μας, αφού τόσα χρόνια βολεύονταν πίνοντας το αίμα μας με το καλαμάκι, όταν μας στράγγισαν αποφάσισαν να μας στήσουν στον τοίχο. Ενδεχομένως να έχουν δίκιο, αλλά σε αυτό το στήσιμο είναι οι μόνοι που θέλουν να μας πηδήξουν. Αυτή η μοναδικότητα της επιθυμίας τους (σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες) μου ξυπνάει τα ένστικτα της επιβίωσης και της εκδικητικότητας.     
Θεωρώ ότι σαν Έλληνας, μασκαράς, τεμπέλης, απατεώνας, ψεύτης κατά τους φίλους και τίμιους γερμανούς  θα πρέπει να φερθώ ανάλογα.
ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΤΩΡΑ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΠΥΡΓΟΥ: ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ


Στον χώρο που βρίσκεται το 10 Νηπιαγωγείο (περιοχή εργατικών κατοικιών επί της Κατακόλου) έχει κατασκευαστεί παιδική χαρά, της οποία τόσο η φιλοσοφία της όσο και η αρχιτεκτονική της, αποτελούν πρότυπο και όχι μόνο για τον Πύργο.
Δυστυχώς τα σημάδια της εγκατάλειψης είναι ορατά με αποτέλεσμα τα όργανα της παιδικής χαράς να είναι ένα βήμα πριν την τελική τους καταστροφή, εγκυμονώντας κινδύνους για τα μικρά παιδιά.
Αν θεωρήσουμε σαν βασική αρχή ότι πρέπει να σεβόμαστε αυτά για τα οποία έχουμε δαπανήσει δημόσιο χρήμα, θα πρέπει άμεσα να γίνουν εργασίες συντήρησης των συγκεκριμένων οργάνων και αντικατάσταση όσων ήδη έχουν καταστραφεί.
Θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούμε ότι τίποτα δεν λειτουργεί αιώνια με αυτόματο πιλότο και, οι αρμόδιοι θα πρέπει να έχουν ένα περιοδικό πρόγραμμα συντήρησης όλων των παιδικών χαρών του Δήμου.
Και σε τελική ανάλυση οι παιδικές χαρές είναι για τα παιδιά μας και ποιος γονιός θα εμπιστευθεί να παίξει το παιδί του σε μια παιδική χαρά που στην θέση των οργάνων υπάρχουν σουβλιά.  

Ελπίζω στην ανταπόκριση των υπευθύνων. 

(απορία: γιατί βάζουν χώμα στις παιδικές χαρές και όχι ψιλό χαλικάκι που ούτε λάσπες δημιουργεί, ούτε λερώνει όσο το χώμα;;)   











ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Στον προϋπολογισμό  2010 του Δήμου υπάρχει στον Κ.Α. 30.7332.20 με τίτλο «Συντηρήσεις παιδικών χαρών» εγγεγραμμένη πίστωση 50.000,00 €. Άρα δεν υπάρχει η δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων.

Η ΕΛΛΑΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ


ΕΡΓΟ 1ο
Οι εργασίες για την κατεδάφιση του τοιχίου στο επαρχείο (πίσω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη) που είχε επικίνδυνη κλίση έγιναν τον Οκτώβριο του 2009. Μέχρι σήμερα  6 μήνες μετά, δεν έχει γίνει απολύτως καμία εργασία για την αποκατάσταση του τοιχίου, παρόλο που η διαμορφωθείσα κατάσταση με ανύπαρκτα τα μέτρα ασφαλείας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για ατύχημα. Δηλαδή ο Δήμος Πύργου προχώρησε στο κέντρο του Πύργου και σε ένα σημείο που αποτελεί το σύμβολο της πόλης σε εργασίες που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει. Αυτό κάτι μου θυμίζει για κατάτμηση έργου η οποία απαγορεύεται αυστηρά από την νομοθεσία. Επίσης δεν ξέρω εάν η ανάθεση της κατεδάφισης έγινε με διαγωνισμό ή με απευθείας ανάθεση.
Γιατί εάν έγινε με απευθείας ανάθεση και έχει κατατμηθεί ώστε ο προϋπολογισμός του να δικαιολογεί την απευθείας ανάθεση, αγνοώντας τους κινδύνους που εγκυμονεί (ιδιαίτερα τώρα που καλοκαιριάζει) στα παιδιά που παίζουν, έχω την εντύπωση ότι πρέπει να παρέμβει  ο  εισαγγελέας.

ΕΡΓΟ 2ο
Οι εργασίες για τις αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο του Πύργου ξεκίνησαν με όλες τις προβλεπόμενες τυμπανοκρουσίες. Στην συνέχεια όμως διαπιστώθηκε ότι το έργο δεν είχε ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» (όπως  είχε αποκαλύψει ο ΠΥΡΓΟΤΗΣ εδώ). Αποτέλεσμα της μη ένταξης ήταν να μην πληρωθεί ο εργολάβος για τις εργασίες που είχε κάνει και σταμάτησε τις υπόλοιπες εργασίες που υπολείπονταν για την ολοκλήρωση του έργου. Θύμα της ανοργανωσιάς του Δήμου είναι η πλατεία Ανδριάρα (και αυτή στο κέντρο του Πύργου) που έχει μετατραπεί στο νέο σύμβολο της πόλης.

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ …

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ


Υποχρεώνουν τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου να αφήνουν τις τσάντες τους στην είσοδό του, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος τους σε αυτόν. Φοβούνται προφανώς μήπως σε κανένα τσαντάκι βάλουν μέσα κανένα κιονόκρανο και το κλέψουν. Η ξεφτίλα σε όλο το μεγαλείο της, την στιγμή μάλιστα που ο τουρισμός αποτελεί την μοναδική ελπίδα για την οικονομία μας.
Διαβάστε την καταγγελία αναγνώστη μας:
«Στην Αρχαία Ολύμπια εδώ και μια βδομάδα περίπου, μέρα μεσημέρι ελήφθη απόφαση που απαγορεύει ταξιδιωτικά σακίδια και μεγάλες τσάντες μέσα στο αρχαιολογικό χώρο. Το μέτρο άρχισε να ισχύει άμεσα, έχοντας ως αποτέλεσμα οι επισκέπτες εκείνη τη μέρα, να πρέπει να αφήσουν όλα τα  σακίδια και τις τσάντες τους  κατά γης  στην είσοδο, αφού δε υπήρχε χώρος ανάλογος για την φύλαξης τους!
Προ  ημερών εμφανιστήκαν τριάντα ντουλάπια, τα οποία είναι  ανεπαρκή για τις ανάγκες του χώρου λόγω του όγκου επισκεπτών που καταφθάνουν καθημερινά. Ακόμα και σήμερα τσάντες αφήνονται στην είσοδο καταγής και ένας αρχαιοφύλακας  καλείται να κάνει χρέη "γκαρνταρόμπας". Το όλο μέτρο δεν αποσαφηνίζει ποιες τσάντες επιτρέπονται και οι φύλακες πλέον δε επιτρέπουν, μετά από εντολή της εφόρου, ούτε  γυναικείες τσάντες μικρού  μεγέθους !
Το όλο θέαμα των διαπληκτισμών και του φαινόμενου, στα μάτια των εκατοντάδων τουριστών δεν προάγει ούτε τον τουρισμό ούτε φυσικά τον πολιτισμό. Είναι απόλυτα ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ και προκαλεί  επικρίσεις για ένα χώρο τέτοιας σπουδαιότητας και σημασίας όπως η Αρχαία Ολύμπια και φυσικά αρνητική εικόνα για την Ελλάδα, μιας και υπάρχουν επισκέπτες κυρίως από τις κρουαζιέρες, που η Ολυμπία είναι ο μοναδικός τους σταθμός.
Κατανοούμε την αναγκαιότητα του μέτρου για λόγους ασφαλείας και ελέγχου αλλά να μην φτάνουμε σε ακρότητες και αυθαιρεσίες!
Θα έπρεπε να ανακοινωθεί η απόφαση που ορίζει ακριβώς τι επιτρέπει και τι απαγορεύει, να προβλεφθεί  η φύλαξη  σε χώρο ανάλογο, να κατασκευαστεί εφόσον δε υπάρχει  και να οριστεί μια ημερομηνία ισχύος του μέτρου προκειμένου να έχουν ενημερωθεί οι σχετικοί φορείς, πράκτορες τουριστικοί και γραφεία, ξεναγοί και συνοδοί εκδρομών ώστε να μην αντικρίζουμε τέτοιες εικόνες!»

ΞΑΝΑΡΘΕ Ο ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με την οποία ο Ναός Επικούρειου Απόλλωνα ξαναεπιστρέφει στην Ηλεία.

Να θυμίσουμε ότι είχε μεταφερθεί προεκλογικά στην εκλογική περιφέρεια του κ. Σαμαρα, την Μεσσηνία.

Να σημειώσουμε, για αυτούς που θεωρούν ότι η διοικητική υπαγωγή του ναού στην Ηλεία αποτελεί νίκη τους, ότι η κατάργηση της υπαγωγής στην Μεσσηνία οφείλεται σε τυπικούς λόγους, δηλαδή στο γεγονός ότι δεν ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία που προβλέπεται για αυτές τις περιπτώσεις.

Δηλαδή με απλά λόγια δεν αποκλείεται η μεταφορά του ξανά στην Μεσσηνία εάν στο μέλλον ακολουθηθούν οι νομότυπες διαδικασίες.

Να σημειώσουμε επίσης ότι η διοικητική υπαγωγή του είναι ένα στοιχείο που δεν αφορά την μίζερη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Ναός, την ανύπαρκτη προβολή του, το άθλιο δίκτυο πρόσβασης στον ναό, τις ανύπερκτες υποδομές του κλπ.

Ελπίζω όλο το σκηνικό που έγινε να υποχρεώσει του διοικούντες να ασχοληθούν και λίγο με τα προβλήματα του ναού, δίνοντας λύσεις και να τον βγάλουν από την αφάνεια που τόσα χρόνια είναι.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Με ανάρτηση του ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος κάνει γνωστή την διακοπή της εκπομπής του.

Διαβάστε όλο το κείμενο:




ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΟΙ.

ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ...
Μετά από δύο περίπου χρόνια συνεχούς παρουσίας στο IONION FM με την καθημερινή πρωϊνή εκπομπή «Αποκαλύψεις» , ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω όλους εσάς που στηρίξατε με δυναμικό τρόπο την προσπάθειά μου για την ανάδειξη της αλήθειας.

Σοβαροί λόγοι ευθιξίας και σεβασμού της δουλειά μου, με αναγκάζουν να αποχωρήσω από τον σταθμό , αφήνοντας ουσιαστικά πίσω μου ένα κομμάτι από τη ζωή μου.

Πρόσωπα τα οποία έχουν καταδικαστεί από την Δικαιοσύνη για λοβιτούρες σε βάρος πολιτών, πρόσωπα που εμπλέκονται σε υποθέσεις καταστροφής και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, πρόσωπα που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, πρόσωπα με σκοτεινές υπόγειες διαδρομές και διασυνδέσεις, πρόσωπα που συμπεριφέρονται φασιστικά απέναντι στους πολίτες και στους δημοσιογράφους, πρόσωπα που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την βοήθεια προς τους πυρόπληκτους Ηλείους και να φιμώσουν τον σταθμό ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ:

http://ionionfm.gr/player_nw.php?clipid=33518&Mid=17&sub1=1

ΝΑ ΜΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ , ΝΑ ΜΕ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ , ΝΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΜΕ ΨΕΥΤΙΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣΊΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗΣ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.

Μέσα από ρεπορτάζ και έρευνες , όλο αυτό το χρονικό διάστημα , κατάφερα να δώσω στο φως της δημοσιότητας σημαντικά ζητήματα διαφθοράς παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης και διαφόρων κρατικών υπηρεσιών οι οποίοι καλυπτόμενοι πίσω από τις πολύπλοκες δημόσιες σχέσεις και τις υψηλές τους γνωριμίες παρέμεναν στο απυρόβλητο της δημοσιογραφικής έρευνας από τα περισσότερα ΜΜΕ της περιοχής. Όλα τα ρεπορτάζ που βγήκαν στην εκπομπή «Αποκαλύψεις» ήταν 100% τεκμηριωμένα και βασίζονταν σε γραπτά αποδεικτικά στοιχεία τα οποία δεν επιδέχονταν καμιάς αμφισβήτησης.

Τα περισσότερα από αυτά έγιναν πανελλαδικά θέμα και σχεδόν όλα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» όπου εργάζομαι .

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου , τον διευθυντή του σταθμού και προσωπικό μου φίλο Δημήτρη Κολόκα για την μέχρι πρότινος άψογη σε όλα τα επίπεδα συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Η παραίτησή μου από τον σταθμό ελπίζω και εύχομαι να τον αποδεσμεύσει από τα ποικίλα προβλήματα που του δημιούργησε η γενικότερη θεματολογία της εκπομπής μου .

« Γιατί η δημοσιογραφία δεν είναι κρατικοκίνητη. Γιατί η δημοσιογραφία είναι το μόνο καταφύγιο των αδύναμων. Των ανώνυμων. Των καταπιεσμένων. Γιατί η δημοσιογραφία είναι η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή. Και τα μάτια αυτών που δεν βλέπουν. Γιατί η δημοσιογραφία είναι η μόνη αντιεξουσία του συστήματος. Οταν γίνεται ένα με την εξουσία του συστήματος, γίνεται και συνυπεύθυνη για την αιχμαλωσία, την κατάντια, την αμορφωσιά, την εκμετάλλευση του πολίτη από την εξουσία. Και τελικά, για την εξάπλωση της αντιδημοκρατίας.» - Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΕΤΡΑΔΗΣ : Διευθυντής Εκδοσης της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» .

Η μάχη, ο αγώνας για την αλήθεια , ο έλεγχος της κάθε μορφής εξουσίας, το ρεπορτάζ συνεχίζεται από διαφορετικό σημείο. Και πιστέψτε με οι εκπλήξεις στο άμεσο μέλλον θα είναι πολλές και σημαντικές !

Μάκης Νοδάρος
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΦΥΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ                                            15-04-10
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΦΥΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

            Εκτενή και αναλυτική συνάντηση είχε ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο στο γραφείο του, στη Βουλή, την Τετάρτη 14-04-10 για το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ηλείας.
            Το κύριο αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία προτάσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων Υπουργείων με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο και μετά από τη διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, των Βουλευτών και παραγόντων της Ηλείας, θα γίνει παρουσίαση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Ηλείας, στην Ηλεία και  κατάθεση του Νομοσχεδίου στη Βουλή.
            Η συνάντηση του Νομάρχη Ηλείας με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης είχε αντικείμενο το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ηλείας και διήρκησε επί μακρόν  και  αντηλλάγησαν απόψεις του Νομάρχη με τον Αντιπρόεδρο για τα άρθρα του Νομοσχεδίου και το τι περιέχει, καθώς και ο Νομάρχης έκανε παρατηρήσεις για σημεία που πρέπει να τροποποιηθούν ή να βελτιωθούν.
            Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ενημέρωσε τον Νομάρχη ότι στη διυπουργική συνάντηση που συνήλθε τη Δευτέρα 12-04-10, δεν συζητήθηκε το Σχέδιο Ανασυγκρότησης λόγω των πολλών άλλων θεμάτων, τα οποία και συζητήθηκαν. Για να μην υπάρχει άλλη  αναμονή ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ενημέρωσε τον Νομάρχη ότι επελέγη η διαδικασία της απευθείας συζήτησης και διαβούλευσης με τους Υπουργούς, την οποία πραγματοποίησαν οι συνεργάτες του, έτσι ώστε το Νομοσχέδιο να βρίσκεται  τώρα στην τελική του μορφή.
            Ο Νομάρχης ενημερώθηκε ότι αφού πραγματοποιηθεί η διαβούλευση με τους βουλευτές και τους Φορείς στην Αθήνα, θα γίνει παρουσίαση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Ηλείας από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, επικεφαλής  κλιμακίου Υπουργών στην Ηλεία και κατάθεση του Νομοσχεδίου για ψήφιση του στη Βουλή.
            Ο Νομάρχης Ηλείας για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, δήλωσε τα εξής :
« Είχα μια μεγάλη σε χρονική διάρκεια συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο και αναλυτική σε βάθος ως προς το περιεχόμενο και τους στόχους του Νομοσχεδίου Ανασυγκρότησης της Ηλείας, που θα καταθέσει η Κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση.
Έκανα τις παρατηρήσεις μου και συμφωνήσαμε στη διαδικασία διαβούλευσης και στον τρόπο παρουσίασης του Νομοσχεδίου.
Σύντομα θα γίνει η συνάντηση διαβούλευσης στην Αθήνα και αμέσως μετά θα γίνει η παρουσίαση του στον Πύργο, από τον Αντιπρόεδρο και Υπουργούς, και  κατάθεση του στη Βουλή.
Είμαι ευχαριστημένος γιατί η διαδικασία κινείται, ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου πραγματοποιεί αυτό που είχε υποσχεθεί και θεωρώ ότι και με τις παρατηρήσεις τις οποίες κατέθεσα, αλλά και μέσα από τη διαδικασία διαβούλευσης το Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή, θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση και στην ανάπτυξη της Ηλείας » .     

ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ

Για άλλη μια φορά το ΤΕΙ Πύργου έμεινε χωρίς γραμματεία, δημιουργώντας επιπλέων σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία του ιδρύματος.

Την στιγμή που ο Νομάρχης ζητάει την ίδρυση Πανεπιστημιακών Σχολών, το ΤΕΙ Πύργου που λειτουργεί εδώ και επτά χρόνια δεν έχει δύο υπαλλήλους για την απλή διεκπεραίωση των διοικητικών του υποθέσεων. Τέτοια απλά πράγματα μας θυμίζουν καθημερινά το μπάχαλο που υπάρχει σε αυτή τη χώρα.

Η ΠΑΣΠ Πύργου με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε το πρόβλημα. Το αστείο ή το γελοίο της ιστορίας είναι ότι την πρότασή της προς το Διοικητικό Συμβούλιο των Σπουδαστών, που ήταν και η μοναδική, δεν την ψήφισαν οι παρατάξεις ΔΑΠ ΠΚΣ ΦΩΝΗ. Και η απορία που γεννιέται εύλογα είναι εάν η άρνησή τους αυτή, οφείλεται στην αδιαφορία τους, στο μικροκομματισμό τους ή σε κάτι άλλο. Πάντως σε ένα θέμα που δεν έχεις εναλλακτική πρόταση και αυτό το θέμα καίει το σύνολο των σπουδαστών (στους οποίους θα απευθυνθείς για να πάρεις την ψήφο σου) θα πρέπει να αντιμετωπίζεται θετικά. Εκτός και εάν δεν τους ενδιαφέρει ούτε το θέμα της γραμματείας

Την ανακοίνωση της ΠΑΣΠ μπορείτε να την δείτε εδώ

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ – ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΔΗΜΟΙ – ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΕΣΠΑ


Ο Νομός Αχαΐας έχει  συνολική έκταση 3.274 km2.
Ο Νομός Ηλείας έχει συνολική έκταση 2.621 km2.
Ο Νομός Αχαΐας έχει  πληθυσμό  322.789 κατοίκους.
Ο Νομός Ηλείας έχει πληθυσμό  193.288 κατοίκους
Ο Νομός Αχαΐας με την διοικητική διαίρεση του Καποδίστρια έχει 21 Δήμους και 2 κοινότητες και ο Νομός Ηλείας 22 Δήμους.
Οι νέοι Δήμοι που θα δημιουργηθούν με τον Καλλικράτη είναι 4-5 στην Αχαία και 6 - 8 (πιθανότερο το 7) στην Ηλεία
Δηλαδή στην Αχαΐα με μεγαλύτερο πληθυσμό και έκσταση δημιουργούνται μάλλον 3 Δήμοι λιγότεροι από ότι στην Ηλεία.
Αυτοί οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν διαχειριστική επάρκεια προκειμένου να μπορούν να υλοποιούν έργα από το ΕΣΠΑ (δηλαδή να έχουν σοβαρές και πιστοποιημένες υπηρεσίες)
Οι διαμελισμένοι  Δήμοι δύσκολα θα μπορούν να ετοιμάζουν προτάσεις για ένταξη στο ΕΣΠΑ προς χρηματοδότηση των έργων τους. Αντίθετα οι Δήμοι με σοβαρές-επαρκείς  υπηρεσίες θα έχουν την δυνατότητα μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο να απορροφούν επιπλέων πιστώσεις ή τα χρήματα των Δήμων που δεν μπορούν να απορροφήσουν αυτά που τους αναλογούν.
Μην περάσει λοιπόν από το μυαλό κανενός ότι οι πολλοί Δήμοι είναι καλό. Το αντίθετο μάλιστα. Και το κυριότερο μην περάσει από το μυαλό κανενός ότι οι Αχαιοί είναι χαζοί που θα φτιάξουν 3 Δήμους λιγότερους από εμάς.  
ΑΠΛΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Θα πρέπει άμεσα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Ν. Ηλείας να αντιδράσουν ξεχνώντας το τυράκι που τους έβαλαν στην φάκα ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΟΥΝ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΟΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ



Λειτουργεί από σήμερα ο διαδικτυακός τόπος «Χωρίς παράνομες διαφημιστικές πινακίδες»

Αθήνα, 14 Απριλίου 2010
Άρχισε σήμερα να λειτουργεί, κατόπιν εντολής και με την άμεση επίβλεψη του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο διαδικτυακός τόπος «Χωρίς Παράνομες Διαφημιστικές Πινακίδες», ο οποίος εντάσσεται στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, για την διαμόρφωση μιας εθνικής πολιτικής για την Οδική Ασφάλεια.
Την επίσημη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος προΐσταται της Διυπουργικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, που συγκροτήθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού, στις 21 Ιανουαρίου 2010.
Η λειτουργία του διαδικτυακού τόπου www.illegalsigns.gov.gr έχει στόχο την συμμετοχή των πολιτών και την αποφασιστική συμβολή τους στην αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και υποβαθμίζουν το περιβάλλον και την αισθητική των πόλεών μας.
Η συμμετοχή των πολιτών μέσω του διαδικτύου, τόσο για την εμπέδωση της κοινωνικής ευθύνης στην αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων όσο και για την πάταξη των αυθαίρετων και παράνομων πινακίδων, βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών της κυβέρνησης.
Μέσα από τον διαδικτυακό τόπο www.illegalsigns.gov.gr ο πολίτης μπορεί να επισημάνει την ύπαρξη κάποιας παράνομης πινακίδας και συμπληρώνοντας μια απλή ηλεκτρονική φόρμα να αποστείλει τα στοιχεία της περιοχής που την έχει εντοπίσει, καθώς και φωτογραφία.
Έπειτα από την βεβαίωση της παρανομίας από τις αρμόδιες αρχές, ο Δήμος ή η Γενική Γραμματεία Περιφέρειας, θα είναι υποχρεωμένοι να προβούν άμεσα στην αποξήλωσή τους.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ