Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΥΡΓΟΥ: ΧΩΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ



Σε χώρο συστηματικής στάθμευσης αυτοκινήτων  έχει μετατραπεί ο χώρος γύρω από την Δημοτική Αγορά Πύργου.
Αντί να προσπαθούμε να την αναδείξουμε και να την προβάλλουμε οι ακολουθούμενες πολιτικές μέχρι σήμερα σαν σκοπό έχουν την συστηματική υποβάθμισή και απαξίωσή της.
Η Δημοτική Αγορά ίσως αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα πόσο εύκολα μπορεί να μηδενιστεί κάτι που αποτελεί σημείο αναφοράς για μια πόλη. Όπως ήδη έχει μηδενιστεί το ΤΕΙ, η μαρίνα Κατακόλου το Νοσοκομείο Πύργου και το κυριότερο η αξιοπιστία των πολιτικών που επιλέγουμε.

Αν και ο σκοπός της ύπαρξής του συγκεκριμένου blog είναι να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα  της πόλης του Πύργου θα προτείνουμε (αυτός ο ρόλος ανήκει σε  άλλους) την δημιουργία Δημοτικής Επιχείρησης (ή κάτι αντίστοιχο) με συγκεκριμένη διοίκηση, προϋπολογισμό και προσωπικό που σαν στόχο θα έχει την πολιτιστική ανάπτυξη και την προβολή της πόλης και την διαχείριση όλων των χώρων πολιτισμού (όπως η Δημοτική Αγορά Πύργου, το μουσείο στο Κατάκολο κλπ)
Θα πρέπει οι πολιτικοί μας επιτελούς να καταλάβουν ότι όταν ασχολούνται με κάτι θα πρέπει να ασχολούνται  μαζί του σοβαρά, επειδή αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και όχι επειδή το επιβάλουν οι επικοινωνιακοί κανόνες προβολής τους.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ε βεβαια...η δημοτικη αστυνομια που ειναι?γιατι ποτε δεν εχουν παει προς την παλια αγορα να δωσουν κλησεις σε οσους συμπεριφορονται με τετοια απαξιωτικη σταση προς την δημοτικη αγορα.
ενα ειναι το θεμα,οτι ειναι ανικανοι να βαλουν ταξη στην πολη.αυτο το εχουμε καταλαβει και δοξα τον θεο οι δημοτικες εκλογες ερχονται.
απο την αλλη ομως για να ειμαστε δικαιοι και οι πολιτες του πυργου το εχουν παρακανει.δεν βοηθουν καθολου τον δημο να βαλει μια ταξη.δεν ειναι δυνατον να εχει ο καθε οδηγος τον αστυνομο του.ειναι θεμα νοοτροπιας και παιδειας και δυστηχως εκλειπουν και τα δυο.
ναι μεν ο δημος κανει λιγα αλλα τουλαχιστον να προσπαθουμε και εμεις με την σταση μας και την συμπεριφορα μας στην τηρηση της ταξης και της οργανωσης.αυτη η αναρχια σιγουρα ειναι μεγαλο προβλημα και σιγουρα ο οποιος δημαρχος και η οποια δημοτικη αρχη δυσκολα θα μπορεσει να την σοφρωνησει.

τους βλεπουμε να αφηνουν μηχανακια σε οποιο σημειο της πλατειας θελουν και οποτε θελουν,ερχετε ο αλλος απο το χωριο με το αγροτικο θα το διπλοπαρκαρει και θα μπλοκαρει τυχον λεωφωρειο,θελει να παει για καφε ο αλλος?θα στο παρκαρει στην δημοτικη αγορα και παει λεγοντας.εμεις στο τελος θα αρχισουμε να τρωμε ο ενας τον αλλον.συμπεριφορα μηδεν και επιπεδο μηδεν εις τον κυβο!ντροπη ρε!

Ανώνυμος είπε...

den pane na grapsoun giati san dimos den exoun mia lusi giati apla oi odigoi tha poun "k poy na to valoume" afou den uparxei ena megalo parking opos exoun oi perissoteres ellinikes polois

Ανώνυμος είπε...

@11 Δεκεμβρίου 2009 1:17 π.μ :
Ποιες είναι αυτές οι περισσότερες ελληνικές πόλεις που έχουν μεγάλα πάρκινγκ να είναι δημοτικά και να χωράνε αβέρτα αμάξια μέσα;
Μη λέμε ό,τι μας κατέβει...
Θα έβριζα τους οδηγούς αλλά και το δήμο, αλλά θα κοπεί και δικαίως. Μόνο να πω: είμαστε κωλοχανείο και έτσι γουστάρουμε, και ο δήμος πυργιώτες είναι, τι να τους κακοφανεί δηλαδή.
Εγώ ΠΟΤΕ δεν το έχω αφήσει ούτε σε πεζόδρομο ούτε σε γωνίες να ενοχλώ ή να κλείνω τους πεζούς. Ψάχνω 5 λεπτά παραπάνω για θέση, και τι έγινε;
Σιγά μην έχει πρόβλημα ο Πύργος, κωλόβλαχοι, που δεν έχετε δει τι γίνεται σε μεγαλύτερες πόλεις και κλαίγεστε...

Ανώνυμος είπε...

φίλε έκανα copy paste τις φωτο από το θέμα και τις επισύναψα σ ένα mail προς το τροκτικο σχετικά με το θεμα αυτο, σ ενημερώνω για την αγένειά μου, ελπίζω στην κατανόησή σου.