Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ



Πίσω από τις γραμμές του τρένου 200 m από το κτίριο της αστυνομίας ρομά έχουν μετατρέψει εγκαταλελειμμένο και καμένο  κτίριο σε χώρο διαμονής.
Οι συνθήκες είναι άθλιες, οι ίδιοι κοιμούνται στο δάπεδο χωρίς νερό χωρίς τουαλέτα δημιουργώντας εστίες μόλυνσης που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους περιοίκους.
Κάποια στιγμή σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπινης εξαθλίωσης θα πρέπει να επεμβαίνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες για να προστατέψουν τους ίδιους αλλά και για να ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα που δημιουργούν τέτοιου είδους καταστάσεις. Επίσης η αστυνομία θα πρέπει να αποτρέπει την κατάληψη εγκαταλελειμμένων κτιρίων μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης που μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει και τετελεσμένα.
Αλλά ως συνήθως το κράτος είναι απών και όλα παραπέμπονται στον αυτόματο πιλότο της αυτορύθμισης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγω σκεφτομαι τον ..καημενο ιδιοκτητη του κτηριου που βλεπει την περιουσια του κατεστραμενη και βανδαλισμενη.
για ποιες κοινωνικες υπηρεσιες μιλατε?αυτες που επιτρεπουν τα παιδια στα φαναρια να ζητιανευουν?
και ποτε η αστυνομια αποτελουσε και ηταν ουσιαστικος κοινωνικος φορεας?
η μονη υπηρεσια που θα μπορουσε να επεμβει αλλα δεν επεμβαινει ειναι το υγειονομικο που θα επρεπε να αδειασει ολο το κτηριο να το σφραγισει και να κανει αγωγες σε αυτους που το καταντησαν ετσι.

με αλλα λογια καλεστε την υγειονομικη υπηρεσια μιας που ο δημος εχει κλεισει τα ματια στην συγκεκριμενη περιοχη του πυργου...

Ανώνυμος είπε...

Epitelous milise kai kapoios se afti tin poli gia to aisxos tou kammenou spitiou.