Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΗΛΕΙΑΣ + ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ= ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ +ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ


Το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση της Ηλείας είναι γνωστό (ή περίπου γνωστό) σχεδόν σε όλους μας.
Η μετεκλογική διάθεση του πρωθυπουργού να βοηθήσει την Ηλεία είναι καταγεγραμμένη. Όλα μέχρι τώρα ωραία και καλά. Αλλά ….. υπάρχει ένα μεγάλο αλλά.
Την στιγμή που ο Ν. Ηλείας εξακολουθεί να είναι στον πάτο, οι πολίτες να φυτοζωούν, βασικές υποδομές να είναι ανύπαρκτες και η οικονομική κρίση να έρχεται να ολοκληρώσει συνολικά ότι άφησαν όρθιο οι πυρκαγιές στην ΗΛΕΙΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΑ (στα μουγκά δηλαδή) ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ (εάν γουστάρει και εάν έχει χρήματα) ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ.
Και επειδή θα ακουστεί ότι είναι νωρίς ακόμα για διεκδικήσεις θα πρέπει να σημειωθούν τα εξής:
1)     δεν ξέρω εάν είναι νωρίς για την κυβέρνηση ή όχι ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ
2)     στο πρόγραμμα της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που ανακοίνωσαν την Πέμπτη (16-2-2010)  οι υπουργοί  Περιβάλλοντος και Οικονομίας κυρίες Τίνα Μπιρμπίλη και Λούκα Κατσέλη και ο Πρόεδρος της Τραπέζης Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας δεν φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένο μέτρο για την Ηλεία η οποία θα αποτελούσε το ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Οι πολιτικοί και τοπικοί φορείς της περιοχής (Βουλευτές, Νομάρχης, Δήμαρχοι, Επιμελητήρια κλπ) θα πρέπει σήμερα (αν όχι εχτές) να ξεκινήσουν την ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ για να λάβουν κομμάτι από την πίτα του 1.500.000.000,00 € και των 12.000 θέσεων εργασίας της επόμενης τριετίας.
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΗΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=61406

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

File purgoti i prasini anaptixi den einai oute prasina aloga, oute metaxotes kordeles...Einai programma to opoio pragmatika mporei na voithisei stin anaptixi tis xoras me "enallaktikous" tropous...Ontos i Hleia tha mporouse na apotelesei protipo prasinis anaptixis alla mallon gia akoma mia fora oi politikoi emeinan sta logia...Oute i ka Katseli, alla oute kai i ka Mpirmpili, para tis proeklogikes exaggelies kai ta paxia logia gia tin Hleia kai tin polisizitimeni anaptixi tis, den aneferan kouventa kata tin xthesini sunentefxi tupou...As xipnisei epitelous kapoios tous kareklokebtavrous vouleftades kai loipous "arxontes", giati o nomos tous exei anagki kai aftoi koimountai ton upno tou dikaiou...

Ανώνυμος είπε...

Γιατι να ξυπνησουν η Νομαρχιακη αυτοδιοικηση δεν θα ξαναεκλεγει (Καλικρατης),οι βουλευτες μας θα εκλεγονται με λιστα και ο δημαρχος μετα τον κατακερματισμο της ΝΔ εχει συγουρη την επομενη τετραετια.
Δυστυχως δεν υπαρχει φως για τουτο το νομο.

Ανώνυμος είπε...

Prasina aloga ta logia sou einai pia,
kai simasia den exoune kamia...
Etsi opos dialexes na paixeis ta xartia,
se mia partida sketi parodia...

Ανώνυμος είπε...

Τους βαρέθηκα. Τους σιχάθηκα. Δεν έχουν στο μυαλό τους να κάνουν κάτι για τον τόπο. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥΣ. Και δεν εννοώ ότι τρωγοπίνουν, ρεμούλες και τα λοιπά. Όχι πως δεν γίνονται αυτά, απλά δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό-και όμως. Το πιο σημαντικό είναι πως όλοι αυτοί οι τύποι είναι γέννημα θρέμμα των κομμάτων τους. Ένα κλειστό σύστημα μου συνυπάρχει παράλληλα με την ευρύτερη κοινωνία, αλληλεπιδρά με αυτή αλλά έχει χαρακτήρα ξένου σώματος με αυτή. Φυσικά, αυτοί δεν το καταλαβαίνουν αυτό. Ποτέ δεν κατάλαβαν κάτι τέτοιο οι άρχουσες τάξεις, και σιγά σιγά το χάσμα άνοιγε. Μέχρι να έρθει η κρίση η χοντρή και να γίνει το μπαμ και να τους ξαποστείλει ο κόσμος σπίτια τους. Δείτε τι έγινε με το Μπούλη, τον -θεος να τον κάνει- πρωην πρωθυπουργό μας και την κουστωδία του. Περιμένανε το -10%; Χαλαρά το ίδιο μπορεί να πάθουν οι παρόντες αν αρχίσουν τις μ...κίες, που θα το κάνουν γιατί, είπαμε, είναι στη φύση των κομμάτων. Και μετά βλέπουμε...
Όσο για την Ηλεία, μη γελιέστε, δε θα γίνει ποτέ τίποτα από τους ντόπιους, όπως δεν έχει γίνει και ως τώρα. Ίσως, αν έρθουν τίποτα ξένα πορτοφόλια να μας κάνουν γκαρσόνια ή εργάτες τους. Μέχρι εκεί.