Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ


Σε αυτή την πόλη έχω την αίσθηση ότι κάποιοι νομίζουν ότι οι  κοινόχρηστοι χώροι της πόλης τους ανήκουν, λες και τους κληρονομήσαν από τους παππούληδες τους.
Δεν δικαιολογείται διαφορετικά πως συστηματικά παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στον πεζόδρομο που πληρώθηκε από το σύνολο των δημοτών (καλώς ή κακώς),  για να ομορφύνει η περιοχή και όχι μόνο για να αποκτήσουν μεγαλύτερη ονομαστική αξία τα ακίνητά κάποιων και οι επιχειρήσεις τους.
Θύματα αυτής της νοοτροπίας είναι όσοι λειτουργούν και συμπεριφέρνονται με τους στοιχειώδης κανόνες λογικής, που σέβονται τους γύρω τους, που δεν έχουν φίλους και κολλητούς να καθαρίζουν για την πάρτυ τους.
Θύματα είναι όσοι αντιλαμβάνονται και προσβάλλονται με το θράσος και την ατιμωρησία.
Θύματα είναι η πλειοψηφία  των δημοτών αλλά ταυτόχρονα και ένοχοι γιατί με την σιωπή και την ανοχή τους έχουν γιγαντωθεί τα φαινόμενα αυθαιρεσίας.
Και για να μην πει κανείς να κάνω υπομονή μέχρι τις εκλογές σημειώνω ότι αυτά αποτελούν παθογένειες της τοπικής κοινωνία μας, που σε καμία περίπτωση ο εκάστοτε Δήμαρχος (προηγούμενος, τωρινός, επόμενος) δεν θέλει να χτυπήσει, αφού μέσα από αυτό το σύστημα αναδυκνείεται και εκλέγεται.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύστοχη η θέση σου. Ήμουν παιδί και έβλεπα να ψήνει ο δήμος με τεράστιες ψησταριές στη μέση του δρόμου την τσικνοπέμπτη και να πλακώνουν οι γύφτοι και κάθε λιγδής και να μασαμπουκώνουν και να τα κάνουν όλα μπ...λο, και σιχαινόμουν τον εαυτό μου που ήμουν πυργιώτης. Οι άλλοι πυργιώτες δεν ενοχλούνταν το ίδιο (υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις, που βέβαια επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Σιχαινόμουν που έφτυναν στο δρόμο, ακόμα και που φυσάνε τη μύτη τους κάτω στο δρόμο (αναγουλιάζω και που το σκέφτομαι). Που παρκάρουν όπου να'ναι, λες και έχουν κατέβει από τα βουνά και δεν καταλαβαίνουν. Που πετάνε τα σκουπίδια έξω από τους κάδους, πολλές φορές χωρίς να είναι καν γεμάτος ο κάδος, και μετά γύρω γίνεται σα χωματερή.
Οι ψησταριές έφυγαν, η νοοτροπία μένει ίδια. Και γι'αυτό δεν πρόκειται να κάνει κάτι κανένας δήμαρχος, είναι απλά αδύνατο, ίδια μυαλά έχουν, και να μην έχουν, δε θα μπει κανένας τους σε λογική αντιπαράθεσης και να χάσει ψήφους (χαχαχα, άκου τι σκέφτηκα τώρα...).

Ανώνυμος είπε...

το γελοιο ειναι οτι τα συγκεκριμενα αυτοκινητα στην φωτογραφια ειναι καθε μερα εκει.το θεμα δεν ειναι οτι δεν εχει περασει καποιος απο την δημοτικη αστυνομια αλλα οτι δεν εχει τολμησει να τους ριξει κληση.
ειναι η διαφανεια και η αξιοκρατια που μας ελεγε και μας τονιζε ο κυριος παρασκευοπουλος....πριν 4 χρονια στις ρητοριες του στην κεντρικη πλατεια..οταν εδινε μαχη για να εκλεχτει δημαρχος.τι σου ειναι η πολιτικη.....