Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟ



Με την επαναλαμβανόμενη ξινή και λαδερή μυρωδιά του πυρηνέλαιου μας άφησε το 2009 που έπνιξε την πόλη του Πύργου.
Οι βιομηχανικές μονάδες στην περιοχή μας είναι ελάχιστες αλλά δυστυχώς κάνουν αισθητή την παρουσία τους από την περιβαλλοντική επιβάρυνση που δημιουργούν.
Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε αναδείξει πρώτοι την μόλυνση του Κλαδέου ποταμού από τα ελαιοτριβεία.
Σήμερα θέτουμε το ζήτημα της μυρωδιάς που παράγεται από την επεξεργασία του πυρήνα της ελιάς που ανάλογα με τους ανέμους πνίγει τον Πύργο και εκφράζουμε την απορία μας πως τόσα χρόνια, αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί.
Σε άλλες χώρες που οι βιομηχανικές μονάδες είναι γύρω από τις πόλεις αυτές δεν δημιουργούν ιδιαιτέρα προβλήματα στους κατοίκους. Εδώ στον Πύργο μια μονάδα έχουμε και όταν έχει διάθεση ο στρατηγός άνεμος κάνει την ζωή μας σιχαμερή.   
Μήπως κάποια στιγμή θα πρέπει να εξετασθεί το ζήτημα αυτό από τις αρμόδιες υπηρεσίες;;;;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να ενημερώσω ότι η λειτουργεία των συγκεκριμένων εργοστασίων που επεξεργάζονται τους πυρήνες της ελίας θα μπορούσε να μην είναι σε τέτοια βαθμό επιβαρυντική για το περιβάλλον αν οι βιομήχανοι επέλεγαν να επεξεργαστούν την πρώτη ύλη τους με τον ορθό τρόπο και όχι παραβιάζοντας τους κανόνες...., αυτοί που ξέρουν καταλαβαίνουν τί θέλω να πω.

Από την άλλη πλευρά όμως δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την μη αυτεπάγγλετη παρέμβαση των αρμοδίων διευθύνσεων της νομαρχίας (βιομηχανίας και περιβάλλοντος). Οι προϊσταμενοί τους δεν ζουν στον Πύργο? Περιμένουν μήπως επώνυμες καταγγελίες για να πετάξουν την ευθύνη από πάνω τους?

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν φίλτρα για τις καμινάδες των εργοστασίων αυτων, αλλά οι κύριοι αυτοί δεν νοιάζονται για την βρομιά που αφίνουν πίσω τους. τους ενδιαφέρει μόνο το κέρδος και δε βαριέσαι... Του χρόνου πάλι...