Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ?


ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΟΗ


Εχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια από τις φονικές πυρκαγιές.
Και εννοείται ότι η Ηλεία βρίσκεται στην αναμονή για "μεγάλα" σχέδια ανάπτυξης, "τουριστικές" ξενοδοχειακές μονάδες που θα την "αναβαθμίσουν", "περιβαλλοντικά" προγράμματα που θα αναβαθμίσουν πολλά εκτός από το περιβάλλον.....Πολίτες ακόμα ζούν σε άθλιες συνθήκες αφού δεν επανήλθε ούτε το βιός τους, ούτε η ζωή τους, ούτε η φύση, ούτε οι άνθρωποι τους που χάθηκαν στις φλόγες.
Αντίθετα, στοιχεία που έρχονται πλέον στην επιφάνεια αποδεικνύουν το μέγεθος των καταστροφών για τις οποίες είναι υπεύθυνοι όλοι εκείνοι στους οποίους αναθέσαμε τη διοίκηση αυτού του τόπου (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΗΚΕ Ο ΤΟΠΟΣ & ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ).
http://mnodaros.blogspot.com/2010/01/blog-post_20.html (διαβάστε εδώ ολο το άρθρο)
Ετσι μαθαίνουμε με ενδιαφέρον ότι "με βάση τα επίσημα έγγραφα ο δήμαρχος της Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, έχει οικοδομήσει παράνομα στην οικολογικά ευαίσθητη περιοχή ολόκληρη ξενοδοχειακή μονάδα, χρησιμοποιώντας άδειες-μαϊμού, με την προκλητική ανοχή της τοπικής Πολεοδομίας!
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η 1124/Α/2009 αποκαλυπτική Εκθεση Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά από πολύμηνη έρευνα, την οποία διενήργησε με αφορμή τις σχετικές καταγγελίες της αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαχάρως και το ρεπορτάζ της «Ε» στις 7.10.2008."
Για άλλη μια φορά εμπλέκεται το διαβόητο πλέον "Τμήμα Πολεοδομίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών Ζαχάρως, υπηρεσία γνωστή και από την περίπτωση της σκανδαλώδους ανέγερσης του «αμαρτωλού» δημαρχείου με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης προς τους πυρόπληκτους...
Οι παράνομες άδειες, σύμφωνα με το πόρισμα, φέρουν την υπογραφή και την έγκριση του πρώην αντινομάρχη Ηλείας και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τάκη Αντωνακόπουλου, αντί της Πολεοδομίας Ζαχάρως ο οποίος όμως κάνει λόγο ευθέως για πλαστογραφία της υπογραφής του και απειλεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά εκείνου που χρησιμοποίησε ψευδώς το όνομά του.
Οπως αναφέρεται στη σχετική πολυσέλιδη έκθεση, οι υπ. αριθμ. 40/2000 και 41/2000 οικοδομικές άδειες που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος της Ζαχάρως.... χαρακτηρίζονται ως μη σύννομες...ενώ Ζητείται επίσης η ολοκλήρωση της διαδικασίας περί αυθαίρετων κτισμάτων του κ. Χρονόπουλου και η βεβαίωση στο Δημόσιο Ταμείο των σχετικών προστίμων ανέγερσης και διατήρησής τους.
***********
Και εγώ ο αδαής πολίτης θα μείνω στη τελευταία παράγραφο.
ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ & ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ?

Κανένας λόγος για κατεδάφιση?
Κανένας λόγος για φυλάκιση των παρανομούντων?
Καμία πρόβλεψη για αποκατάσταση των περιβαλλοντικών ζημιών?

Δηλαδή το μήνυμα που παίρνουν οι πολίτες είναι:

ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΣΤΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ?

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΡΩΤΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΠΡΩΤΗ,ΟΡΤ ΦΜ , ORT TV ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ?

ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ?

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ?