Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΚΑΝΕΝΑΝ


Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης φίλος μας έστειλε την παρακάτω φωτογραφία.


Στην Ελλάδα του 2010 εικόνες του 1960.


Άντε και χρόνια μας πολλά

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ


Νταβατζήδες της πόλης του Πύργου έχουν αναδειχθεί οι αθίγγανοι και κανένας δεν τολμάει να τους μαζέψει γιατί δυστυχώς σέρνουν πίσω τους πολλούς ψήφους.
Αυτή η κατάσταση ασυλίας όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει.

Η περιοχή στα Χαλικιάτικα έχει μετατραπεί σε γκέτο, τα καταστήματα που έχουν νοικιάσει και μετατρέψει σε bar και καφενεία  (τα ελέγχει αυτά άραγε κανείς) συγκεντρώνουν κάθε καρυδιάς καρύδι δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής και αποτελούν εστίες για καθημερινές συμπλοκές και ενδεχομένως και για άλλες παράνομες δραστηριότητες..
Στους δρόμους με τα διαλυμένα χάρβαλα τους πηγαίνουν με χίλια, φορτωμένα με παλιοσίδερα ή δέκα πιτσιρίκια από πίσω αδιαφορώντας για τα άλλα αυτοκίνητα και για τους πεζούς.
Στις λαϊκές στήνονται στη μέση του δρόμου και παράνομα εμπορεύονται χαλιά πατάτες λεμόνια καρπούζια, έπιπλα βρακιά κλπ εις βάρος αυτού που πληρώνει και δεν έχει πλέον να θρέψει την οικογένεια του.
Στους εγκαταλελειμμένους καταυλισμούς που είχαν γίνει με το σεισμό του 1993 έχουν καταλάβει τα λυόμενα υποβαθμίζοντας ολόκληρες περιοχές.
Μπαίνουν στα αντλιοστάσια και κλέβουνε τα καλώδια για να βγάλουνε 200 € δημιουργώντας ζημιά χιλιάδων ευρώ και αφήνοντας στο έλεος του θεού εκατοντάδες αγρότες.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ
Και όλοι ξέρουμε το παζάρι που κάνουν οι υποψήφιοι πριν τις εκλογές με τους γύφτους, που κρατάει μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής για το που θα πάνε οι ψήφοι τους, και όταν λέμε παζάρι δεν εννοούμε πάνω στο προεκλογικό τους πρόγραμμα.
Ελπίζω μετά τον ξυλοδαρμό των πέντε αστυνομικών από γύφτους τουλάχιστον η αστυνομία να επαναπροσδιορίσει την στάση της απέναντί τους. Γιατί με τους άλλους που επαιτούν τους επαίτες για τις ψήφους δεν θα αλλάξει τίποτα.

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

2010 ΕΥΧΕΣ



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

ΝΤΡΟΠΗ: ΕΒΑΛΑΝ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΛΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ



Με πολυουρεθάνη οι αθεόφοβοι στόλισαν το κεντρικό  χριστουγεννιάτικο δέντρο της πρωτεύουσας του Ν. Ηλείας, που είναι ο Πύργος (κάποιοι δυστυχώς αυτό το έχουν ξεχάσει).
Η κιτσαρία και η προχειρότητά  τους πλέον δεν έχει όρια. Η νοοτροπία τους αρχίζει και γίνεται επικίνδυνη.
Η γιορτινή εικόνα της κεντρικής πλατείας του Πύργου προσβάλλει την πόλη και τους κατοίκους της.
Εάν δε νιώθουν κάτι, καλύτερα να μην το κάνουν παρά να κάνουν αυτά που κάνουν.
Αν θέλουν να διαφυλάξουν το κύρος της πόλης ας προχωρήσουν αμέσως στον καθαρισμό του δέντρου (από τα χημικά μονωτικά υλικά) και ας τοποθετήσουν τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μπάλες. Τόσο δύσκολο τους είναι να κάνουν κάτι σωστά.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΥΡΓΟΥ: ΧΩΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ



Σε χώρο συστηματικής στάθμευσης αυτοκινήτων  έχει μετατραπεί ο χώρος γύρω από την Δημοτική Αγορά Πύργου.
Αντί να προσπαθούμε να την αναδείξουμε και να την προβάλλουμε οι ακολουθούμενες πολιτικές μέχρι σήμερα σαν σκοπό έχουν την συστηματική υποβάθμισή και απαξίωσή της.
Η Δημοτική Αγορά ίσως αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα πόσο εύκολα μπορεί να μηδενιστεί κάτι που αποτελεί σημείο αναφοράς για μια πόλη. Όπως ήδη έχει μηδενιστεί το ΤΕΙ, η μαρίνα Κατακόλου το Νοσοκομείο Πύργου και το κυριότερο η αξιοπιστία των πολιτικών που επιλέγουμε.

Αν και ο σκοπός της ύπαρξής του συγκεκριμένου blog είναι να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα  της πόλης του Πύργου θα προτείνουμε (αυτός ο ρόλος ανήκει σε  άλλους) την δημιουργία Δημοτικής Επιχείρησης (ή κάτι αντίστοιχο) με συγκεκριμένη διοίκηση, προϋπολογισμό και προσωπικό που σαν στόχο θα έχει την πολιτιστική ανάπτυξη και την προβολή της πόλης και την διαχείριση όλων των χώρων πολιτισμού (όπως η Δημοτική Αγορά Πύργου, το μουσείο στο Κατάκολο κλπ)
Θα πρέπει οι πολιτικοί μας επιτελούς να καταλάβουν ότι όταν ασχολούνται με κάτι θα πρέπει να ασχολούνται  μαζί του σοβαρά, επειδή αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και όχι επειδή το επιβάλουν οι επικοινωνιακοί κανόνες προβολής τους.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΙΚΗΡΥΓΜΕΝΗ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ


Μόνιμο χαρακτηριστικό του Πύργου έχει γίνει το σκουπίδι και η βρωμιά.
Οι φωτογραφίες καταγράφουν απλά την πραγματικότητα της καθημερινότητάς μας. Και σε αυτές δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου «έχουμε μελέτες αλλά δεν βρίσκουμε χρηματοδότηση». Σε αυτές μόνο ανικανότητα έχουμε.
Κάποια στιγμή θα πρέπει κάποιοι άνθρωποι να καταλάβουν ποιόν ρόλο έχουν αναλάβει σε αυτή την πόλη και εάν δε τα καταφέρνουν να πάνε σπίτι τους, όπως αξιοπρεπώς έκανε και ο προηγούμενος.  
Στην πρώτη φωτογραφία κάδος απορριμμάτων (στον δρόμο προς Κολλίρι) είναι ανάποδα και κανένας δεν έχει φιλοτιμηθεί να πάει να τον γυρίσει. Σημειώνετε ότι το απορριμματοφόρο μόλις έχει περάσει.


Στην δεύτερη φωτογραφία (απέναντι από το στάδιο) διάσπαρτο το σκουπίδι στο δρόμο χαρακτηριστική εικόνα για όλους τους δρόμους πλην του κέντρου.


Στην τρίτη φωτογραφία στο μόνο δωρεάν πάρκιν  του Πύργου (κάτω από τον Αγ, Διονύσιο) τα σκατά είναι περισσότερα από τα αυτοκίνητα.


 Θα μπορούσε ο καθένας να αναρτήσει άπειρες τέτοιες εικόνες. Και δυστυχώς αυτές οι εικόνες σε συνάρτηση με τα εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια θα αποτελέσουν το χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της πόλης.



Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009


ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ



Πίσω από τις γραμμές του τρένου 200 m από το κτίριο της αστυνομίας ρομά έχουν μετατρέψει εγκαταλελειμμένο και καμένο  κτίριο σε χώρο διαμονής.
Οι συνθήκες είναι άθλιες, οι ίδιοι κοιμούνται στο δάπεδο χωρίς νερό χωρίς τουαλέτα δημιουργώντας εστίες μόλυνσης που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους περιοίκους.
Κάποια στιγμή σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπινης εξαθλίωσης θα πρέπει να επεμβαίνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες για να προστατέψουν τους ίδιους αλλά και για να ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα που δημιουργούν τέτοιου είδους καταστάσεις. Επίσης η αστυνομία θα πρέπει να αποτρέπει την κατάληψη εγκαταλελειμμένων κτιρίων μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης που μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει και τετελεσμένα.
Αλλά ως συνήθως το κράτος είναι απών και όλα παραπέμπονται στον αυτόματο πιλότο της αυτορύθμισης

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΜΑΣ ΚΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ



Η κυβέρνηση της ανικανότητας και του τίποτα που τα έκανε όλα μπάχαλο αντί να δώσει χρήματα στην πυρόπληκτη Ηλεία όπως είχε υποχρέωση εκμεταλλεύτηκε το γεγονός των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προορίζονταν για εμάς τα οδήγησε για την κάλυψη των ταμιακών της αναγκών.
Και επειδή είναι τόσο αλήτες μην κάνει σε κανένα εντύπωση το γεγονός εάν αποδειχτεί στο μέλλον ότι τα χρήματα μέσω εικονικών πληρωμών καταλήξανε σε συγκεκριμένες τσέπες κουμπάρων.
Διαβάστε περισσότερα στον Μάκη Νοδάρο

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ



Τοποθετήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών στη θέση του Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης  Γεωργακόπουλος.
Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος ήταν από τα βασικά στελέχη που επεξεργαστήκαν το προεκλογικό οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και η τοποθέτησή του καλύπτει εν μέρει το κενό που υπάρχει στην κυβερνητική εκπροσώπηση του Ν. Ηλείας.
Ευχές για ότι καλύτερο στη νέα του θέση.  

ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ



Τροχαίο σημειώθηκε τις μεσημεριανές ώρες απέναντι από το εργοστάσιο του Ξυστρή. Τα μόνα θύματα ο κάδος απορριμμάτων και το αυτοκίνητο. Ευτυχώς.