Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Άχρηστη και επικίνδυνη είναι η νοσοκομειακή περίθαλψη στον Πύργο και γενικότερα στο Ν. Ηλείας. Όσοι χρειαστεί να νοσηλευτούν αντιλαμβάνονται την ανικανότητα του συστήματος να τους προσφέρει τα αυτονόητα και οι συνθήκες νοσηλείας τους είναι προσβλητικές.

Το φαγητό τους το σερβίρουν σε πλαστικά κουτιά, τα ίδια που χρησιμοποιούν κάποιοι άλλοι για τα γεύματα απόρων που κάνουν στους δρόμους.

Για να τους πάρουν αίμα δεν χρησιμοποιούν το γνωστό λαστιχάκι αλλά δένουν στο χέρι του ασθενή γάντια μιας χρήσεως.

Ο εξοπλισμός έχει εγκαταλειφθεί στην φθορά του χρόνου.

Η πλειοψηφία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι εξαφανισμένη από τους χώρους νοσηλείας και η έλλειψη ειδικοτήτων από την ελλιπή στελέχωση του Νοσοκομείου καθιστά την παρεχόμενη περίθαλψη επικίνδυνη.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου προφανώς είναι ανίκανη να αντιληφθεί και να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της.

Οι ευθύνες του Υπουργείου είναι δεδομένες όσο δεδομένες είναι και οι ευθύνες των τοπικών παραγόντων που καθαρά για μικροπολιτικούς λόγους στηρίζουν την λειτουργία (η καλύτερα την υπολειτουργία) τριών νοσοκομείων σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων.

Κάποια στιγμή θα πρέπει αυτοί οι κύριοι να αντιληφθούν ότι είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι σε αυτούς που ταλαιπωρούνται, σε αυτούς που βασανίζονται, σε αυτούς που πεθαίνουν. Ο νομός Ηλείας πρέπει να έχει ένα ισχυρό και στελεχωμένο Νοσοκομείο και όχι τρία μόνο και μόνο για να βολεύονται κάποιοι πρόεδροι σε αυτά, για να ικανοποιούνται τα καπρίτσια κάποιων τοπικών αρχοντίσκων και να μαζεύουν ψηφαλάκια οι αποτυχημένοι που στηρίζονται στην καταστροφολογία και στα τοπικιστικά αισθήματα των κατοίκων.

Κάποια στιγμή τα τοπικά μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να αποκαλύψουν τα προβλήματα και τις σκοπιμότητες, να ενημερώσουν σωστά τον κόσμο και να μην στηρίζουν τις διορισμένες διοικήσεις ενός αποτυχημένου συστήματος.

Κάποια στιγμή οι πολίτες της Ηλείας θα πρέπει να βγούμε στους δρόμους απαιτώντας το αυτονόητο.

Δημόσιο δωρεάν αξιόπιστο Σύστημα Υγείας και στο Νομό Ηλείας, με σεβασμό στον πολίτη.

1 σχόλιο:

Κλήτος είπε...

O Ο.Σ.Ε. ξαναχτύπησε!!!!!