Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΣΤΗΝ ΜΟΥΓΚΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Με εξαίρεση την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ που ασχολήθηκε με το θέμα της ορκωμοσίας των σπουδαστών του Πύργου στην Πάτρα (εδώ)  για τις άλλες δύο τοπικές το θέμα δεν αξιολογήθηκε ότι ενδιαφέρει την τοπική κοινωνία.
Η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ δημοσιεύει μόνο το δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ χωρίς να δημοσιεύει το δελτίο τύπου της σπουδαστικής παράταξης ΦΩΝΗ που στάλθηκε ηλεκτρονικά σε όλους και σε όλα τα μέσα και χωρίς βέβαια καμία αναφορά, σχόλιο ή ρεπορτάζ για το ζήτημα. Ο αγρότης από την Ν. Υόρκη που έγινε αγρότης στην Ηλεία είχε μεγαλύτερη αξία για την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ από τους σπουδαστές του Πύργου που ορκιστήκαν στην Πάτρα. Συγχαρητήρια.
Η εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ δεν δημοσίευσε ούτε τα δελτία τύπου που προφανώς τις είχαν αποσταλεί.

Βέβαια το πιο ανησυχητικό από όλα είναι η δήλωση του κ. Δημάρχου Πύργου, που αντί σαν εκπρόσωπος της πόλης να αντιταχθεί με κάθε τρόπο στην μεταφορά της ορκωμοσίας αυτός προσπαθεί να το παρουσιάσει σαν ένα τυχαίο γεγονός που συνηθίζεται. Σε ποια περιφερειακά τμήματα ΤΕΙ που δεν έχουν κλείσει κ. Δήμαρχε η 3η ή η 4η ορκωμοσία δεν πραγματοποιείται στο χώρο που σπούδασαν  οι σπουδαστές αλλά στην έδρα του ιδρύματος;; είμαι πολύ περίεργος να τα μάθω.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ είναι η εξής:
«Δεν είναι καθόλου ανησυχητικό αυτό το γεγονός και δεν αποτελεί μήνυμα. Συνηθίζεται τα περιφερειακά ΤΕΙ την 3η ή 4η τελετή ορκωμοσίας να την πραγματοποιούν στην έδρα του ιδρύματος. Επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του ιδρύματος και με τον Προϊστάμενο κ. Σκλάβο και ήταν κατηγορηματικοί, ότι αυτό αποτελεί μια συνήθεια που την τηρούν όλα τα ΤΕΙ στην Ελλάδα. Δεν θα πρέπει να ανησυχούμε, αντίθετα όλοι ενωμένοι θα πρέπει να παλέψουμε για τη λύση του στεγαστικού που επιτέλους τις επόμενες μέρες θα χωροθετηθεί»
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ:
ΞΑΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.

Δεν αλλάζουμε μυαλά με τίποτα. Και για αυτό δεν θα θέλουμε λύπηση όταν το ΤΕΙ κλείσει, γιατί εμείς θα το έχουμε κλείσει.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην "δέχεστε" αμάσητο ότι σας προσφέρουν διότι πέφτετε στην παγίδα να ασκείτε κριτική προς λάθος κατεύθυνση.
Μπείτε στη διαδικασία να ψάξετε ότι η δήμοσιεύση της είδησης αυτής (και η μη δημοσίευσή της)οφείλεται αποκλειστικά και μόνον σε σχέσεις (και μη) πολιτικών προσώπων με τους ιδιοκτήτες των εφημερίδων.
Αφήστε δε που υπάρχουν στοιχεία ότι η είδηση της... αλλού ορκωμοσίας είναι εξαρχής στημένη.
Απλά για άλλη μια φορά τα παπαγαλάκια καλούνται να παίξουν τον ρόλο τους!

Takis είπε...

Οσο δίκιο και αν έχει στο σχόλιο του ο ακριβώς απο πάνω αναγνώστης δεν θα πρεπει να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγόνος ότι ο τοπικός τύπος δεν είναι τίποτε άλλο από διαφήμιστικά φυλλάδια (είτε πολιτικά,είτε με την ουσιαστική σημασία του όρου). Καμία απολύτως κριτική σε κανένα, κανένας ουσιαστικός έλεγχος σε καμία απο τις υπόλοιπες 3 εξουσίες.Μονο φωτογραφίες με κορδέλες και χειραψίες.Χαρακτηριστικό το παράδειγμα όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με την Τζίνη που αντί να ασχοληθούν οι εφημερίδες εκτενώς έιχαν πρώτη είδηση το αυτοκίνητο που μπούκαρε στην πολυκατοικια!!!!!!(Ανατρέξτε στα αρχεία τους και θα θυμηθείτε). Ευτυχώς και το συγκεκριμένο blog και ενημερωνόμαστε για κάποια σημαντικά ζητήματα.
Συγχαρητήρια Pyrgoti με όλη μου την καρδιά.

Ανώνυμος είπε...

καλα που μας το ειπες...

Ανώνυμος είπε...

οι εφημεριδες φταινε η` ο κοσμακης που παει και σκαει σχεδον ευρω για να διαβαζει ''στημενες'' ειδησεις?

και σιγα τον σοβαρο τυπο στην ηλεια...ολο για ζωοκλοπες και κατι φεστιβαλ που ειναι για κλαματα με ρεμπετικη μουσικη.ψυχαγωγια της μιζεριας....

Ανώνυμος είπε...

Τα δύο κλαμπάκια ΠΑΤΡΙΣ και ΠΡΩΤΗ φταίνε πάρα πολύ γιά την κατάντια του τόπου.
Μόνο να ταβουτάνε ξέρουν και να κάνουν μούγκα.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τα "κλαμπάκια" τα συντηρούν όοοοολοι αυτοί που ψηφίζουμε;
Από ποιούς τα παίρνουν,
αν δεν τα παίρνουν από τους "εκλεκτούς " μας;
από εξωγήινους τα παίρνουν;

Ανώνυμος είπε...

Πυργότη,

θυμάσαι που ο Νομάρχης είχε συναντηθεί με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Πατρών και Πελοποννήσου και είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν μέσα στο Μάιο για να εξετάσουν το ενδεχόμενο ιδρυσης σχολής στην Ηλεία?

"συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών έγινε στο γραφείο του Πρύτανη μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και κατανοήσεως. Ο πρύτανης αφού άκουσε προσεκτικά τον Νομάρχη σχετικά με το αίτημα των φορέων της Ηλείας για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στο Νομό μας, όπως ακριβώς διατυπώνεται στο ψήφισμα που κατέθεσε, ενημέρωσε τον Νομάρχη, παρότι ύστερα από εισήγηση του Υφυπουργού κ. Πανάρετου στο Συμβούλιο Πρυτάνεων, οι προτάσεις των Πανεπιστημίων για δημιουργία νέων τμημάτων ΑΕΙ σε οποιοδήποτε μέρος για το 2010 δεν επιτρέπεται, αντίθετα προτείνεται η συγχώνευση διασκορπισμένων τμημάτων, δέχτηκε την πρόταση του Νομάρχη για κοινή σύσκεψη στον Πύργο μαζί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τις προσεχείς μέρες (1ο δεκαήμερο του Μαΐου) για ανταλλαγή απόψεων και τελικών προτάσεων.

Συνάντηση με τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


Στη συνέχεια συναντήθηκε ο Νομάρχης στην Τρίπολη στο Γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θεοδ. Παπαθεοδώρου και του Αντιπρύτανη κ. Κώστα Γεωργιάδη.

Η συνάντηση περιεστράφη γύρω από τη λειτουργία των μεταπτυχιακών τμημάτων στην Αρχαία Ολυμπία ολυμπιακής παιδείας και διαχείρισης ολυμπιακών αγώνων. Επίσης συζητήθηκε το θέμα μεταπτυχιακού τμήματος φιλοσοφίας διεθνών σπουδών, καθώς και η επαναφορά της ίδρυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελληνικών σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία ο οποίος με την σειρα δέχτηκε την πρόταση του Νομάρχη για κοινή σύσκεψη στον Πύργο μαζί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις αρχές Μαΐου."

Βγήκαν ωραίες φωτογραφίες, έβγαλαν δελτίο τύπου και?
έμειναν εκεί....
Ούτε συνάντηση έγινε ούτε τίποτα....
Μόνο φρου-φρου και αρώματα είναι και ο καλός μας ο Νομάρχης, όπως οι περισσότεροι αιρετοί...
Αλλά αν τους διαλέξει το κόμμα μας (όποιο και αν είναι αυτό) εμείς σαν καλά πρόβατα θα τους ξαναψηφίσουμε.