Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Φωτεινοί σηματοδότες που όμως δεν είναι φωτεινοί

Τα φανάρια δεν νομίζω ότι έχουν σαν αποκλειστικό σκοπό την ρύθμιση της κυκλοφορίας αλλά έχουν και την ασφαλή διέλευση των πεζών και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
Ο σκοπός της ύπαρξης τους βέβαια δεν είναι για να ομορφαίνουν με την παρουσία τους και μόνο τα πεζοδρόμια και να προσπαθούν να αντικαταστήσουν τα δέντρα που έτσι και αλλιώς μας έχουν μείνει ελάχιστα.

Και όμως δυόμιση χρόνια μετά την τοποθέτησή τους τα φανάρια στις περισσότερες περιπτώσεις (και διασταυρώσεις) δεν λειτουργούν.
Ενδεχομένως σε πολλά από αυτά να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα (που οφείλονται στην κακή μελέτη τους) όπως όσα είναι πλησίον σε γραμμές τρένου.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που η λειτουργία τους κρίνετε απαραίτητη και σαν παράδειγμα είναι η διασταύρωση Γιαννιτσών και Ρ. Φεραίου από την οποία καθημερινά διέρχονται εκατοντάδες μαθητές και η διασταύρωση Κοκίνου και Μανωλοπούλου όπου η ορατότητα των οδηγών που ανεβαίνουν την Κοκίνου είναι περιορισμένη



Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος οι ευθύνες θα είναι μεγάλες και δεν ξέρω αν οι δικαιολογίες που θα ακουστούν για την μη λειτουργία τους θα είναι ικανοποιητικές για να πείσουν κάποιον από εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: