Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ;;;;


Το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι δεν θα κάνει χρήση αφίσας κατά την προεκλογική περίοδο. Όταν το άκουσα ψιλογέλασα και είπα «καλά τώρα, μας δουλεύουν».

Διαψεύστηκα

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές περίμενα τουλάχιστον ότι θα έβγαζαν αφίσες για να προπαγανδίσουν την τελευταία ομιλία του Παπανδρέου στην Πάτρα όπως αντίστοιχα είχε κάνει και ο Καραμανλής.

Πάλι διαψεύστηκα.

Και προβληματίζομαι…

Λες να ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ….

Έαν αυτό είναι το πρώτο λιθαράκι για να γίνει αυτό, δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Αυτό το καραγκιοζιλίκι, αυτό το σκουπιδαριό, αυτή η ρύπανση και αυτές οι δαπάνες πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουν. Πρέπει να γίνουν επιτέλους τα πρώτα βήματα για να αρχίσουμε να συμπεριφερόμαστε διαφορετικά από ότι στην δεκαετία του ΄80.

Σε ποιον να το λέγαμε και ποιος θα το πίστευε πριν λίγα χρόνια ότι η κεντρική ομιλία του ΠΑΣΟΚ στον Πύργο θα γινότανε μέσα σε αφίσες άλλων κομμάτων και χωρίς να έχει κολληθεί ούτε μια του ΠΑΣΟΚ σε όλο το Ν. Ηλείας.

Και προβληματίζομαι…

Λες να ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ….

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΑΔΡΑΚΤΑ



Ωραίο πράγμα να βλέπεις να πρυτανεύει το πολιτικό ήθος στην προεκλογική περίοδό. Ωραίο αλλά και σπάνιο.

Με μία όντως δυναμική έντυπη καταχώρηση ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αδρακτάς και με το ερώτημα «ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΟΧΙ» παρουσιάζει τον Γ. Παπανδρέου ή καλύτερα αφήνει υπονοούμενα ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι ψιλοχασικλής, αμερικάνος κατάσκοπος, Έλληνας προδότης, υποτελής κλπ.

Εγώ προσωπικά δεν ξέρω εάν είναι αλήθεια ή όχι και ίσως να μην με ενδιαφέρει γιατί δεν ξέρω και τι είναι ο κ. Καραμανλής.

Θα ήθελα να ρωτήσω όμως

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΑΔΡΑΚΤΑ

Ότι έχετε πεί ότι δημοπρατείται το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας 85 φορές.

Ότι δεν έχετε κάνει τίποτα για να στηρίξετε το εισόδημα των πυρόπληκτων

Ότι και το τελευταίο κωλοχώρι έχει ΑΕΙ και ΤΕΙ και σεις δεν μπορείτε να στεγάσετε ούτε δύο τμήματα που υπάρχουν στον Πύργο

Ότι το λιμάνι του Κατακόλου έχει μπατάρει εδώ και δύο χρόνια και ακόμα δεν έχετε κάνει τίποτα

Ότι το νοσοκομείο του Πύργου υπολειτουργεί και εσείς συνεχίζετε την μίζερη τοπικιστική και πελατειακή πολιτική.

Ότι κανένα σοβαρό έργο υποδομής δεν έγινε στην Ηλεία τα τελευταία χρόνια

Ότι δεν λειτουργεί το 2009 ούτε ένας οργανωμένος χώρος διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλο τον Ν. Ηλείας

Ότι ο Σαμαράς για να πάρει κανένα ψήφο στην Μεσσηνία βεβηλώνει την ιστορία ενός ολόκληρου Νομού και εσείς κάνετε τους κινέζους

Και μην πείτε ότι μερικά από αυτά είναι αρμοδιότητα άλλων, γιατί τα εργάκια των άλλων τα βάλατε στο διαφημιστικό σας φυλλάδιο, άρα αναλαμβάνετε σαν κυβερνητικός βουλευτής την ευθύνη για όλα.


Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΦΙΣΕΣ ΤΕΛΟΣ;;;


Είναι οι μόνες εκλογές, από τις πάρα πολλές που θυμάμαι, που δεν έχουμε εκείνο το κακό με τον πόλεμο τις αφίσας. Εάν εξαιρέσουμε το ΚΚΕ που εξάλλου αφίσες βάζει όλο το χρόνο και την Ν.Δ. που έβαλε (και λογικά) για την ομιλία του Καραμανλή στην Πάτρα η αφισορύπανση είναι ελάχιστη έως μηδενική.

Αρκεί να σας θυμίσω τι γινόταν τον Αυγουστο με τα πανηγύρια και τα μπουζουξίδικα, την σημερινή εικόνα σίγουρα κανείς δεν την φανταζόταν.

Λέτε να έχουμε ανάπτυξη του πολιτικού πολιτισμού μας;;

Για να δούμε….

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥ


«…στους όμορφους πεζόδρομους, όμορφα παρκάρεις

χωρίς κανένα κίνδυνο κανένας να σε τρακάρει

πλυμένο και γυαλιστερό μουράτο όπως πάντα

και η γκόμενα μόλις το δει, θα πάθει μεγάλη πλάκα…»


Επειδή σε αυτή την πόλη ο καθένας κάνει ότι γουστάρει και εμείς γουστάρουμε να γίνουμε ποιητές. Όποιος έχει πρόβλημα να πάει να αράξει σε κανένα πεζόδρομο.

ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ


Στο email μας στα ανεπιθύμητα λάβαμε μήνυμα από την National Bank of Greece (αποστολέας service@nbg.gr). Το συγκεκριμένο μήνυμα προέρχεται από αυτόματη μετάφραση αντίστοιχου κειμένου στα αγγλικά (συντακτικά δεν βγάζει νόημα) είναι παραπλανητικό και σαν στόχο έχει την απάτη αφού ζητάει απόρρητα τραπεζικά στοιχεία.

Το μήνυμα συγκεκριμένα λέει:

«Κλεισιματος των λογαριασμων και περιοριζοντας την προσβαση στο λογαριασμο
Ο λογαριασμός σας έχει περιοριστεί. Εμεις που αναθεωρηθηκε προσφατα στοιχεια της πιστωτικης σας καρτας, και φαινεται οτι χρησιμοποιειτε την ιδια πιστωτικη καρτα για 2 λογαριασμους. Οπως μπορειτε να διαβασετε και μας User Agreement (τμημα 2.13) δημιουργια πολλαπλων λογαριασμων ειναι αυστηρα απαγορευμενη. Ειστε τωρα καλειται να παρασχει πληροφοριες σχετικα
με το λογαριασμο σας. National Bank of Greece θα διερευνησει το θεμα γρηγορα και αν η ερευνα ειναι υπερ σας, θα αποκαταστησει το λογαριασμο σας.

Καντε κλικ εδω για να επαναφερετε το λογαριασμο σας

Αυτο ειναι ενα μηνυμα που δημιουργουνται

National Bank of Greece

Εχεμύθεια
Όροι και επισημάνσεις
Copyright © 1990 - 2008, National Bank of Greece»

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο εμφανιζόταν μια σελίδα με το παρακάτω μήνυμα που σημαίνει ότι τους μάγκες τους είχαν πάρει γραμμή και τους είχαν μπλοκάρει.

Προσοχή λοιπόν σε όλους μας από όπου και εάν προέρχεται το email γιατί δεν θέλει και πολύ να την πατήσεις.

ΥΓ επειδή δεν έχουμε καμία πιστωτική κάρτα πατήσαμε τον σύνδεσμο. Εάν είχαμε προφανώς και θα το σκεφτόμασταν.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ …..ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ


Βρείτε τις διαφορές και κερδίστε πλούσια δώρα

Περισσότερες πληροφορίες:

http://cid-f895636bde6d56f0.spaces.live.com/blog/cns!F895636BDE6D56F0!6484.entry

http://stavrochoros.pblogs.gr/tags/psychagogia-gr.html




(ΥΓ: να δω αν το αντιδεξιό μου πιάσει πάτο)

ΣΤΑ 4.000.000. € Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


Στα 4.000.000,00 € υπολογίζουν το κόστος της προεκλογικής εκστρατείας για την προώθηση και την προβολή των υποψηφίων βουλευτών του Ν. Ηλείας. Διευκρινίζουμε ότι αφορά το σύνολο των βουλευτών του Ν. Ηλείας

Ας δούμε τι σημαίνει αυτό σε νούμερα:

Θα μπορούσαν να είχαν φτιαχτεί δύο (2) σχολεία (2.000.000 € κόστος κατασκευής το καθένα) ή τέσσερις (4) παιδικοί σταθμοί

Θα μπορούσαν να είχαν καλύψει την δαπάνη μισθοδοσίας περίπου 40 ιατρών για 4 χρόνια ή 160 ιατρών για ένα χρόνο.

Θα μπορούσαν να είχαν φτιάξει ένα μεγάλο μέρος από το λιμάνι του Κατακόλου, ή συστήματα πυροπροστασίας στα δάση που ακόμα δεν έχουν καεί, ή έργα υποδομής που θα καλυτέρευαν την μίζερη καθημερινότητα μας.

Θα μπορούσαν … θα μπορούσαν …..θα μπορούσαν αλλά δυστυχώς δεν θέλουν.

Το εκλογικό σώμα του Ν. Ηλείας αποτελείται από 181.789 εγγεγραμμένους και προκύπτει ότι το κόστος της πολιτικής διαφήμισης και προώθησης ανά εκλογέα είναι 22 €.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι εάν αυτά τα χρήματα λειτουργούν ανταποδοτικά ως προς τους ψήφους. Η αίσθηση που μου έχει δημιουργηθεί είναι όχι, και αυτό το λέω γιατί πιστεύω ότι κανείς δεν κοιτάζει τις καταχωρήσεις στις εφημερίδες κανείς δεν ελέγχει το μέγεθος τους και κανείς δεν ενδιαφέρεται σε ποια σελίδα είναι η καταχώρηση.

Σε αυτή την υπερβολή των πολιτικών καταχωρήσεων το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να μην πάρεις εφημερίδα.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ PLAYSTATION


Η διακυβέρνηση μιας χώρας τελικά δεν γίνεται με αυτόματο πιλότο όπως δυστυχώς νόμιζε ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Η διακυβέρνηση μιας χώρας τελικά δεν είναι παιχνιδάκι στο PLAYSTATION όπως δυστυχώς νόμιζε ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Κωστάκη ήρθε η ώρα να πάρεις τα κουβαδάκια σου και να πας σε άλλη παραλία, γιατί την δικιά μας την έκανες μπάχαλο.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ



Ο ΠΥΡΓΟΤΗΣ σας καλεί να καταθέσετε ηλεκτρονικά τις απόψεις σας, ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου ώστε να συμβάλει και αυτός από την πλευρά του στην καλύτερη ενημέρωση των ψηφοφόρων του Νομού Ηλείας.

Τα κείμενα σας θα πρέπει να αποσταλούν στο email: pirgotis@gmail.com θα αναρτηθούν αυτούσια (χωρίς διορθώσεις και περικοπές) στο blog http://pirgotis.blogspot.com και θα υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού από τους αναγνώστες του με μετριασμό των υβριστικών και προσβλητικών σχολίων.

Στα κείμενα σας θα μπορείτε να αναφέρεστε σε οτιδήποτε θεωρείτε εσείς σημαντικό αλλά θα εκτιμηθεί από το blog αν πάρετε θέση και στα εξής ζητήματα τα οποία επηρεάζουν την καθημερινότητά μας:

  1. Αποκατάσταση κοινωνικού – οικονομικού ιστού Ν. Ηλείας και περιβαλλοντική πολιτική
  2. Νοσοκομειακή περίθαλψη Ν. Ηλείας – ύπαρξη τριών αναποτελεσματικών νοσοκομείων που υπολειτουργούν
  3. Ανάπτυξη τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης – κτιριακό πρόβλημα και αυτονόμηση ΤΕΙ
  4. Επέκταση υποδομών λιμένα Κατακόλου – λειτουργία μαρίνας – τουριστική αξιοποίηση σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο Πύργος Αρχαία Ολυμπία.
  5. σκέψεις – προτάσεις πολιτικές για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης δράσης για την οργανωμένη διαχείριση των απορριμμάτων

Το κάλεσμα μας είναι ανοιχτό σε όλους και σε όλες.

ΠΥΡΓΟΤΗΣ

ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ...‏


Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ είναι αυτός που άσκησε την μεγαλύτερη δίωξη κατά των τοπικών αντιπολιτευόμενων εφημερίδων με τον αποκλεισμό τους από τις κρατικές δημοσιεύσεις.

Ο αναφερόμενος κύριος που είναι και δημοσιογράφος απέκλεισε την εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ και όλες τις εβδομαδιαίες εκτός από μίας.

Ποια είναι αυτή η μία….

Μα ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ φυσικά που χρόνια τώρα αποτελεί το φερέφωνο της Ν.Δ.

Τώρα πόσα φύλλα πουλάει ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ και πόσα οι άλλες εβδομαδιαίες που κόπηκαν, αυτά για τον Γκιουλέκα είναι λεπτομέρειες. Όπως επίσης λεπτομέρειες είναι το γεγονός ότι 10 μέρες πριν τις εκλογές μοιράζει δημόσιο χρήμα (που είναι είδος προς εξαφάνιση) σε όλα τα σωματεία της εκλογικής του περιφέρειας.

Κατά τα άλλα σεμνά και ταπεινά.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! "'ΕΦΑΓΑΝ" ΤΑ ΛΕΦΤΑ....


...που ήταν για τους πλημμυροπαθείς και τους πυρόπληκτους και τα έδωσαν ως επιχορήγηση ... στο Αθηναϊκό Πρακτορείο!



Aπό τον Γιάννη Πάγγο
Πρόεδρο Συλλόγου Προσωπικού Υπ. Τύπου & ΜΜΕ

..
Σύμφωνα με το αρίθμ. πρωτ. 2/57174/23.9.09 Έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και την από 23/9/2009 απόφαση του υπουργού οικονομίας και οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου μεταφέρθηκαν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και συγκεκριμένα από τα χρήματα που προορίζονταν για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών κωδικός 23/200/5151 Δαπάνες για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών 600.000 ευρώ προκειμένου να πιστωθεί ο κωδικός 47/110/2593 Επιχορήγηση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (Α.Π.Ε.).
Το ίδιο και με μεγαλύτερη ένταση είχε γίνει πριν από τις ευρωεκλογές.
Συγκεκριμένα με...

το αρίθμ. πρωτ. 2/24396/21.5.2009 Έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και την από 21/5/2009 απόφαση του υπουργού οικονομίας και οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου μεταφέρθηκαν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό τα χρήματα που προορίζονταν για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών κωδικός 23/200/5151 Δαπάνες για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών 3.000.000 ευρώ, (τρία εκατομμύρια ευρώ), προκειμένου να πιστωθεί ο κωδικός 47/110/2593 Επιχορήγηση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (Α.Π.Ε.)


(αναδημοσίευση από το Press-gr)



Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

TΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ


Καταρχάς συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας μέσω του δικτυού για αντικειμενική πληροφόρηση σχετικά με τα δρώμενα στην πόλη μας τον Πύργο.

Ο λόγος που σας γράφω είναι διότι εχθές σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο Δήμαρχος του Πύργου με χαρά και περηφάνια όπως πάντα μας ανακοίνωσε ότι θα γεμίσουν την πόλη του Πύργου με παγκάκια. Κανένα κακό σε αυτό. Μόνο που θα ήθελα να κάνω μερικά σχόλια.

Πρώτον. ο δήμος έχει τοποθετήσει πινακίδες τύπου «προς αρχαιολογικό μουσείο» «police deparatment» (ακριβώς έτσι το έχουν τυπώσει....) .τι εννοούν προς αρχαιολογικό μουσείο? υπάρχει αρχαιολογικό μουσείο στον Πύργο και δεν το ξέρουμε? εννοούν την παλιά αγορά με τις άχαρες εκθέσεις? ολόκληρος χώρος με 6 φωτογραφίες των 30 εκατοστών η μια. αστειότητες. Για την βιβλιοθήκη του Πύργου γιατί δεν υπάρχει ταμπέλα? την ξέχασαν την βιβλιοθήκη όπως ξέχασαν να καθαρίσουν τους τοίχους της βιβλιοθήκης από τα γκράφιτι των νεαρών με τα αισχρά συνθήματα. Πως είναι δυνατόν ο δήμος του Πύργου να περιφρονεί την βιβλιοθήκη της πόλης και να βγαίνει ο δήμαρχος και να σπαταλά χρήματα για παγκάκια?? έλεος!! τι είδους τακτικές είναι αυτές?

και τέλος με τα φανάρια επί της Ρήγα Φεραίου που εδώ και 2 έτη δεν είναι σε λειτουργία? έχω την εντύπωση ότι θα τα θέσουν εις λειτουργία κατά την προεκλογική περίοδο...

κατά αλλά τα παγκάκια μας έλειψαν...

Ιωάννης

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΒΛΑΓΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ


Ο Θόδωρος Βλαγκούλης (σύμφωνα με το βιογραφικό του) συμμετείχε για πρώτη φορά σαν υποψήφιος βουλευτής το 1996. Από τότε μέχρι σήμερα έχει περπατήσει τον Ν. Ηλείας χιλιάδες φορές. Στις τελευταίες εκλογές κατέκτησε την θέση του πρώτου επιλαχόντα.

Ο Θόδωρος Βλαγκούλης στο πολιτικό φυλλάδιο του αναφέρει για τον εαυτό του:

«Φωνή που δεν είναι δέσμια με συμφέροντα ξένα με τα συμφέροντα των Ηλείων πολιτών. Σε εκείνους που μπορώ να χρωστάω είναι μόνο στους ηλείους πολίτες για να μπορώ να τους κοιτάζω στα μάτια» (κάντε κλικ για μεγέθυνση στην φωτογραφία)

Από αυτή την αναφορά του στο κεντρικό πολιτικό του φυλλάδιο προκύπτει αβίαστα (και αυτό δεν είναι λαϊκισμός) ότι κάποιοι άλλοι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΙΟΙ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΞΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΛΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Και επειδή του κ. Βλαγκούλη την θέση του βουλευτή δεν του την έφαγε ΠΑΣΟΚος υποψήφιος (τέσσερις έβγαλε η ΝΔ) θα πρέπει με θάρρος να τους αναφέρει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ. Εξάλλου δεν μπορεί να περνάει απαρατήρητη και η δήλωση του κ. Κωνσταντόπουλου γνωστού σε όλους για το πολιτικό ήθος.

ΝΤΙΜΠ ΓΙΑ ΝΤΙΜΠ ΤΟ ΝΤΙΜΠ….. ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ……..ΙΤ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ DEBATE)


Άχρωμο, άοσμο, επαναλαμβανόμενο και το φετινό debate σαν ξαναζεσταμένη σούπα, η οποία όμως έχει λήξει.

Τα ίδια ξανά και ξανά, από αγχωμένα χείλη φοβούμενα μην πετάξουν καμία κοτσάνα.

Τα πολιτικά τηλεκαλλιστεία τελείωσαν και εμείς τα πρόβατα επιβεβαιώσαμε για άλλη μια φορά πως το δικό μας το μαντρί είναι το καλύτερο, χωρίς όμως να ξέρουμε το γιατί.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΙΑΣ ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΑΣ


Διαβάζοντας το βιογραφικό της κ Δήμητρα Λυγούρα στο ΠΥΡΓΟΣ NEWS (pyrgos-news.blogspot.com) μου γεννήθηκαν οι εξής απορίες:

1) Γεννήθηκε το 1983 και 18 χρόνια μέχρι να τελειώσει το Λύκειο πάμε 2001. Αποφοίτησε το 2008 άρα προκύπτει ότι σπούδαζε στα ΤΕΙ 7 χρόνια. Κατά τα άλλα υποθέτω ότι ήταν υπέρ του Νόμου Πλαισίου της Γιαννάκου για ν+2 αφού συμμετείχε στην ΔΑΠ

2) Πήρε πτυχίο το 2008 έχουμε 2009 και έχει εργαστεί έξι (6) χρόνια στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Το δικό μου το παιδί τελείωσε το 2005 (στα τέσσερα χρόνια) πήγε φαντάρος και σήμερα ακόμα κάνει τον σερβιτόρο. Κατά τα άλλα μιλάνε για ανασυγκρότηση του κράτους και διαφάνεια.

3) Το τι μαθήματα έκανε στο ΤΕΙ και ποιό ήταν το πρόγραμμα μαθημάτων της, δεν μπορώ να αντιληφθώ τι ενδιαφέρει τον Ηλείο ψηφοφόρο.


Βέβαια στο βιογραφικό της, δεν είδα τίποτα κουλό του τύπου τελείωσε βρεφονηπιοκόμος στα ΤΕΙ και σήμερα είναι ειδικός χειρούργος.
Τώρα θα μου πείτε γιατί κάθομαι και ασχολούμαι;;
Για τον λόγο ότι πιστεύω ότι η ανανέωση δεν θα πρέπει να είναι το μοναδικό ζητούμενο. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια θα πρέπει να έχουν αναγνωρίσιμη κοινωνική, επαγγελματική και συνδικαλιστική δράση ώστε να μπορούν να αξιολογηθούν. Διαφορετικά θα οδηγηθούμε στην πλήρη στελέχωση των ψηφοδελτίων με απολιτίκ ανθρώπους με ότι καταστροφικό συνεπάγεται αυτό.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΡΟΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι από τον δρόμο Πύργος – Κατάκολο (και συγκεκριμένα μέχρι τον Αγ. Ιωάννη).

Ο ποδηλατοδρόμος έχει καταληφθεί και έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων

Ψόφιο ζώο σε κατάσταση αποσύνδεσης με τρομερή δυσοσμία δίπλα στον ποδηλατοδρόμο.

Φρεάτια ακαθάριστα έχοντας συγκεντρώσει ότι σαβούρα υπάρχει.

Όλο το μήκος του δρόμου είναι μέσα στη βρωμιά

Και αυτά τα είδαμε με μια απλή βόλτα και χωρίς καμία προσπάθεια. Οι υπεύθυνοι δεν τα βλέπουν;;

Επίσης ο συγκεκριμένος δρόμος είναι στα σκοτάδια, παρόλο που υπάρχει το υπόγειο δίκτυο για την κατασκευή του ηλεκτροφωτισμού. Και για τον ηλεκτροφωτισμό του μουγκαμάρα από όλους.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Όπως και να έχει, όποιος και να βγει, το τι θα πάθουμε μετά τις εκλογές είναι γνωστό. Τώρα αν είναι σε πράσινο ή σε μπλε ή σε κόκκινο φόντο, λίγους ενδιαφέρει. Για αυτό ας ετοιμαστούμε, όπως αυτό το αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Μέχρι τότε όμως ασχοληθείτε με το debate, αν θα είναι όρθιοι αν θα φοράνε γραβάτα, αν θα έχουν πλύνει τα δόντια τους, αν θα φοράνε μποξεράκι ή σώβρακο κλπ αφού δυστυχώς αυτό είναι το μόνο πολιτικό προϊόν που πουλιέται στην χώρα μας.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΑΣ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ;; ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΥΓΑ


ΜΑΣ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟ…..φωνάζουν όλοι έντρομοι χωρίς να ξέρουν χωρίς να γνωρίζουν μόνο και μόνο επειδή έτσι ακούσανε. Και βάλε ανακοινώσεις στις εφημερίδες και στείλε επιστολές στο Μαξίμου και και και, όλα υπο το άγχος των εκλογών.

Η απορία μου είναι η εξής:

Ωραία και τι έγινε εάν διοικητικά ο Επικούρειος ανήκει στην Μεσσηνία;;

Θα του βάλουν ρόδες και θα τον κατεβάσουν στην Καλαμάτα;;

Θα πηγαίνουν λιγότεροι τουρίστες στην περιοχή (που ανήκει στην Ηλεία) από ότι πηγαίνουν σήμερα;;;

Θα αλλάξουν την τέντα και θα βάλουν καλαμωτή για την προστασία του;;

θα φτιαχτούν έργα υποδομής στην Μεσσηνία και δεν θα φτιαχτούν στην Ηλεία λόγω του Επικούρειου;;

Θα επιταχυνθεί η ερήμωση της ορεινής επαρχίας Ολυμπίας;;

Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι θα αλλάξει η ζωή μου εάν στα διοικητικά έγγραφα του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου η σφραγίδα λέει ΜΕΣΣΗΝΙΑ και όχι ΗΛΕΙΑ;;;

ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ

Αυτές οι τοπικιστικές μαλακίες μας έχουν φάει τόσα χρόνια και βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε.

Ακριβώς η ίδια λογική υπάρχει στα σκουπίδια και ολόκληρος ο νομός είναι σκουπιδότοπος, με τα νοσοκομεία που έχουμε τρία αλλά δεν λειτουργεί κανένα, με τον τεμαχισμό των τμημάτων ΤΕΙ που υπολειτουργούν.

Ας σοβαρευτούμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: με μια απλή αναζήτηση στην σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει εάν υπάρχει ή όχι δημοσιευμένη υπουργική απόφαση. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να έκαναν οι ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ ΜΑΣ

ΠΕΡΙ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ


Έχω την αίσθηση ότι οι υποψήφιοι βουλευτές θα πρέπει με κάποιο τρόπο να είναι γνωστοί στην κοινωνία για την δράση τους σε κάποιο πεδίο. Ενδεικτικά το πεδίο αυτό μπορεί να είναι η επαγγελματική του ή η συνδικαλιστική του ή η αυτοδιοικητική του ή η κοινωνική του δραστηριότητα.

Αυτό σαν βασική αρχή

Με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ δεν γνώριζα ποια ήταν η κα Δήμητρα Λυγούρα, όπως και δεν την γνώριζαν και όσους άλλους ρώτησα.

Με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΗ είδα μια φωτογραφία της και ένα γενικόλογο κείμενο. Τίποτα άλλο.

Ελπίζω και ειλικρινά εύχομαι στην πορεία να την γνωρίσουμε καλύτερα και μέσα από την μάχη του σταυρού να καταξιωθεί και να αποδείξει ότι η συμμετοχή της δεν ήταν απλώς μια εξυπηρέτηση για την κάλυψη της ποσόστωσης των γυναικών στο ψηφοδέλτιο.

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 94 ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ Λ' ΑΚΟΥΛΙΑ. ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ;;;


Στην Ιταλία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μέσα σε έξι μήνες από τον καταστροφικό σεισμό στη Λ' Ακουλια παρέδωσε στους σεισμόπληκτους τα πρώτα 94 σπίτια (πηγή: in.gr)

Στην Ηλεία 2 χρόνια μετά τις φωτιές δεν έχει γίνει τίποτα με εξαίρεση αυτά που έκανε η κυπριακή κυβέρνηση και κάποιοι μεγάλοι χορηγοί - εταιρείες.

Στην Ηλεία δύο χρόνια μετά αναζητούμε ακόμα τα χρήματα που διαχειρίστηκε το «ταμείο Μολυβιάτη», ένα ταμείο που γέμισε με το υστέρημα των συνανθρώπων μας.

Στην Ηλεία ένα χρόνο μετά τον σεισμό, ακόμα κάνουμε μελέτες, περιμένουμε τις αυτοψίες, κολλάμε χαρτόσημα και κάνουμε αιτήσεις.

Στην Ελλάδα αντί να ενδιαφερόμαστε για το τσουτσούνι του Σίλβιο ας κοιτάξουμε καλύτερα τα δικά μας χάλια. Το συμπέρασμα θα είναι αποκαρδιωτικό και πιο γελοίο από αυτό που κουβαλάει ο ιταλός προθυπουργός.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ


Ανακοινώθηκε επιτέλους το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Ν. Ηλείας. Τα ονόματα είναι:

ΑΔΡΑΚΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΒΛΑΓΚΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΙΝΙΩ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΚΛΟΚΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΛΥΓΟΥΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ