Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Μποτιλιάρισμα αρκετών χιλιομέτρων σημειώθηκε την Κυριακή το πρωί στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Η αιτία του ευτυχώς δεν ήταν κάποιο ατύχημα αλλά η μεταφορά ενός πολεμικού αεροσκάφους προς το πολεμικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Οι φωτογραφίες εντυπωσιακές (κάντε κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση)

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΠΤΥΧΙΑ ΤΕΙ: ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Τα πρώτα πτυχία δόθηκαν στην Αμαλιάδα, στους απόφοιτους του εκεί τμήματος. Για τους αποφοίτους του Πύργου (ο οποίος θυμίζουμε ότι είναι και η πρωτεύουσα του Νομού) δεν λένε τίποτα. Ελπίζω το ΤΕΙ Πάτρας να τα δώσει κάποια στιγμή από μόνο του, γιατί εάν περιμένει συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, όπως αντίστοιχα έγινε στην Αμαλιάδα, τότε θα περιμένουν πολύ αυτοί που ήδη περιμένουν δύο χρόνια.
Για άλλη μια φορά μάγκας ο Λυμπέρης.
Για άλλη μια φορά πάλι πρώτος ο Λυμπέρης.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΥΡΓΟΥ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

Δύο χρόνια το 1ο Γυμνάσιο Πύργου φιλοξενείται σε οικίσκους από λαμαρίνα.

Δύο χρόνια το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Πύργου έχουν εξασφαλισμένη πίστωση από τον ΟΣΚ για την ανέγερση νέων κτιριακών συγκροτημάτων.

Δύο χρόνια τώρα οι μαθητές ακούνε τα ίδια λόγια.

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης έχει χαρακτηρισθεί από όλους τους υπευθύνους, που έχουν την τύχη να διαχειρίζονται τις υποθέσεις της πόλης μας (αλλά και από τους προηγούμενους) σαν το βασικότερο πρόβλημα της πόλης του Πύργου.

Και όμως δύο χρόνια κάνουν ότι προσπαθούν για να βρουν οικόπεδο, δύο χρόνια κάνουν συσκέψεις, επιτροπές, συνεδριάσεις.

Μου είναι αδιάφορο εάν έχουν δίκιο ή άδικο.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ δεν υπάρχει.

Είναι αδιανόητο το κράτος να σου προσφέρει τα χρήματα για να φτιάξεις ένα σχολείο και οι τοπικοί φορείς να τα αφήνουν στο μπαούλο, αφού δεν μπορούν να βρουν οικόπεδο.

Ποια θα είναι η θέση τους και σε ποιους θα απολογηθούν όταν ο ΟΣΚ τους πει ότι τα χρήματα θα πάνε αλλού, θα πάνε σε άλλη πόλη, αφού εμείς θα είμαστε ανίκανοι να τα απορροφήσουμε;;

Τότε ποιος θα φταίει;;

Τότε ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες του;;

ΚΑΝΕΙΣ θα πείτε αφού όλοι συντονισμένα θα ρίξουν τις ευθύνες στο κακό κράτος.

Την ιστορία αυτή την έχουμε ξαναζήσει, όταν τσακωνόμασταν για το Νοσοκομείο. Κερδισμένοι ήταν οι κάτοικοι του Αιγίου και όχι του Πύργου

Το ίδια παραμύθι ισχύει και για το παλαιό Νοσοκομείο, που κάθε καλοκαίρι μας λένε ότι ξεκινάνε οι εργασίες για την μετατροπή του σε σχολική μονάδα.

Το ίδιο ισχύει και για το ΤΕΙ που εδώ και τέσσερα χρόνια (συμπεριλαμβάνονται και οι προηγούμενοι πάντα) μας λένε ότι πολύ σύντομα θα παρουσιάσουν την πρότασή τους για την οριστική στέγασή του.

Το ίδιο παραμύθι ισχύει και για τα σκουπίδια που θεωρούν ότι με ένα δεματοποιητή και με την συμμετοχή τους στον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης θα λύσουν το πρόβλημα.

Αλλά τα προβλήματα δεν λύνονται δυστυχώς ούτε με οράματα, ούτε με επιτροπές ούτε με συνεδριάσεις.

Τα προβλήματα λύνονται έχοντας ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο δράσης, με πολύ δουλειά και δράση. Κάτι που δυστυχώς δεν υπάρχει στην περιοχή μας.

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΜΕ ΑΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Προς το τέλος των εργασιών της, οδεύει η ανάπλαση της Ερυθρού Σταυρού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργασίες για την ανάπλαση του δρόμου γίνονται με χαλαρούς ρυθμούς, οδηγώντας το σύνολο των επαγγελματιών του συγκεκριμένου δρόμου στην καταστροφή, αφού η πρόσβαση πελατών στα μαγαζιά τους έχει αποκλεισθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καλά είναι τα έργα, όλοι είμαστε υπέρ αυτών και τα απαιτούμε, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ένας αυστηρός χρονικός προγραμματισμός όταν αυτές οι εργασίες θίγουν άλλους επαγγελματίες.

Ελπίζω στην γρήγορη ολοκλήρωση και στη μη επανεμφάνιση φαινόμενων κακοτεχνιών όπως στην Αγίου Γεωργίου.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Με αφορμή την φωτογραφία στην οποία μία νταλίκα προσπαθεί να στρίψει στο Αγ. Ιωάννη και με δεδομένο ότι από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται όλα τα τουριστικά λεωφορεία από τις κρουαζιέρες του Κατακόλου θέτω το ερώτημα:

ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Η κατασκευή της συγκεκριμένης παράκαμψης είναι ένα έργο ουσίας αφού το συγκεκριμένο τμήμα έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, αποτελεί την δίοδο των επισκεπτών προς την Αρχαία Ολυμπία, μειώνει την διέλευση οχημάτων με μεγάλη ταχύτητα μέσα από κατοικημένη περιοχή και το κυριότερο λιγότερες πιθανότητες για θανατηφόρα τροχαία.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Άρχισε η αποκομιδή των απορριμμάτων που είχαν κατακλύσει τον Πύργο τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες προωθούνται για «φιλοξενία» σε γειτονικούς Δήμους.

Συνεργεία του Δήμου που αποτελούνται από φορτηγά και φορτωτές και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας καθαριότητας κάνουν μια πάρα πολύ καλή και οργανωμένη δουλειά.

Αξίζουν σε αυτούς τους ανθρώπους συγχαρητήρια.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό της επόμενες ημέρες και το κυριότερο, ότι οι τελευταίες ημέρες θα αποτελέσουν ένα καλό κίνητρο για τη Δημοτική Αρχή Πύργου ώστε να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και όχι μόνο επικοινωνιακά.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και η δημιουργία ενός συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων είναι μονόδρομος.


Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που στην πόλη του Πύργου αλλά και σε ολόκληρο το Νομό Ηλείας δεν γίνεται τίποτα είναι ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ.

Αυτές οι μεγάλες επιχειρήσεις παραγωγής σκοπιμοτήτων που ποτέ μα ποτέ δεν θυμάμαι να πήραν ξεκάθαρη θέση και να αποκαλύψουν τους διοικούντες.

Αυτές που ανάλογα με τα συμφέροντά τους (οικονομικής κυρίως φύσης) καλύπτουν σοβαρά ζητήματα, ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΕΛΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ.

Αυτές που σαν βασική γραμμή έχουν ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΙΓΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΤΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ, ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ.

Με εξόργισε άρθρο (κάντε κλικ για μεγέθυνση) του Ηλία Φροντιστή που με λίγα λόγια αντί να κεντράρει τους υπεύθυνους για το πρόβλημα των σκουπιδιών που σαφέστατα είναι οι εκπρόσωποι του α΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης πετάει το μπαλάκι σε όλους τους πολίτες και όπου αλλού θυμηθεί, προκειμένου να διαμορφώσει ένα διαφορετικό κλίμα από αυτό που έχει υπάρχει στην πόλη του Πϋργου.

Ενδεχομένως κάπου έχει δίκιο σε αυτά που γράφει.

Έχει άδικο όμως που την συγκεκριμένη στιγμή δίνει άλλοθι στους υπευθύνους.

Έχει άδικο όταν κατηγορεί πολίτες που γίνονται ενεργοί όταν είναι να κατασκευαστεί κάποιο έργο «…που θα βλάψει το περιβάλλον …» όταν στην πλειοψηφία τους, αυτοί οι πολίτες δικαιώνονται απέναντι στην αυθαιρεσία του κράτους. Και θα πρέπει να θυμίσω ότι τέτοιοι πολίτες υπάρχουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, πολιτικοί όμως σαν τους δικούς μας σίγουρα όχι.

Έχει άδικο όταν προσπαθεί να μεταβιβάσει τις ευθύνες στον περιφερειάρχη και ξεχνάει ότι η δουλειά των δήμων είναι: καθαριότητα, λακκούβες, κυκλοφορικό νερό και αποχέτευση. Πρώτα αυτά και μετά όλα τα άλλα.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να αποκαλύπτουμε στην κοινωνία -ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ- τον υπεύθυνο και να του χρεώνουμε τα αντίστοιχα και όχι να προσπαθούμε να καλύψουμε την ανεπάρκειά του.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ στα ίδια χάλια θα είμαστε μια ζωή

Ακολουθεί το κείμενο από την εφημερίδα:

Τελικά πότε ο Περιφερειάρχης

Δυτικής Ελλάδος θα αποκαλύψει

τι γίνεται με τη σκουπιδομάνα Ηλεία;

ΔΕΝ είναι n πρώτη φορά που έχει δημιουργηθεί θέμα με τα σκουπίδια στην πόλη του Πύργου. Όπως στην Αρχαία Ολυμπία, Αμαλιάδα, κ.λ.π. ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτοί είμαστε οι πολίτες του κάθε δήμου, γιατί πάνω από 18 χρόνια, αντιλαμβανόμαστε τι ση­μαίνουν σκουπίδια μόλις γεμίζουν οι δρόμοι και γει­τονιές που διαβαίνουμε και τότε διαμαρτυρόμαστε. ΚΑΙ όλοι εμείς, εδώ και 18 χρόνια ανεχόμαστε το πρόβλημα να διαιωνίζεται αρκεί να μην τα... μυρί­ζουμε και να μην τα βλέπουμε... ΕΧΟΥΜΕ όμως πέρα από κάθε είδους αιρετούς δια­χρονικά που και αυτοί σαν τους πολίτες συμπεριφέ­ρονται... και κάνουν τα δ κά τους παιχνίδια ανάλογα με τις εποχές και σε τι θέση βρίσκονται... ΕΧΟΥΜΕ εδώ στην Ηλεία πάλι όλους αυτούς, από μόδα που γίνονται νοματαίοι και είναι προστάτες του περιβάλλοντος... που γίνονται ενεργοί, όταν πρόκειται να γίνει κάποιο έργο και... θα βλάψει το πε­ριβάλλον...

Που και αυτοί ποτέ δεν έκαναν προσφυγές ούτε σε συμβούλια επικρατείας, ούτε στην ευρωπαϊκή επι­τροπή, όταν τα σκουπίδια... καίγονται στον Ηλειακό κάμπο, κ.λ.π. και τα σύννεφα καπνού αυτοσχεδιά­ζουν στον ουρανό της Ηλείας. Όλοι αυτοί έφθασαν την Ηλεία, όχι μόνο να είναι σκουπιδομάνα σε ολό­κληρο το νομό, αλλά να καταπατηθούν οι δημόσιες παραλίες από κάθε καρυδιάς πολίτες από διάφορα διαμερίσματα της χώρας.

ΕΧΟΥΜΕ πάλι αρκετούς περιφερειάρχες που έχουν διορίσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις σαν πολιτικό τους εκπρόσωπο για να εφαρμόζει την πολιτική της κάθε κυβέρνησης.

Πόσοι και πόσοι αλήθεια πέρασαν όλα αυτά τα χρό­νια;

Και υποτίθεται και όλοι αυτοί μαζί με Νομάρχες με δημάρχους θα έλυναν αυτά τα 18 χρόνια το πρό­βλημα των σκουπιδιών...

Και όμως δεν το έλυσαν και δεν πρόκειται να το λύ­σουν...

ΕΧΕΙ λοιπόν υποχρέωση ο νυν Περιφερειάρχης να ενημερώσει τους απλούς πολίτες της Ηλείας τι θα γίνει με τα σκουπίδια αυτού του νομού. Γιατί οι πολίτες έχουν μπουχτίσει από κάθε είδους συσκέψεις, όλα αυτά τα 18 χρόνια, συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου περί περιφερειακών σχε­διασμών για τη διαχείριση των σκουπιδιών και τελικά τούτος ο νομός, να μην έχει βρει λύση και ούτε πρό­κειται να βρει αν και αυτή τη φορά και αυτός ο Περι­φερειάρχης δεν απευθυνθεί στους απλούς πολίτες του νομού και να αποκαλύψει την ωμή πραγματικό­τητα όσο πικρή και να είναι... Δηλαδή γιατί δε λύθηκε το πρόβλημα των σκουπι­διών σε αυτό το νομό όλα αυτά τα χρόνια...

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΠΥΡΓΟΣ: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΧΟΥΡΙ

Η εικόνα αυτή σίγουρα έρχεται σε πλήρη αρμονία με το γενικότερο χρώμα της πόλης του Πύργου, που με τόσο κόπο έχουμε φτιάξει.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΧΟΥΡΙ

Το Επαρχείο όπως φαίνεται από τα κάτω του, με μια κουβέρτα να κρέμεται συμπληρώνοντας το όμορφο σύνολο: ένας μανδρότοιχος στα κακά του χάλια (πολύ καιρό είναι έτσι θα πει κάποιος) χορταριασμένα τα σκαλιά (δεν χρησιμοποιούνται θα πει κάποιος άλλος) και ο περιβάλλων χώρος μέσα στην βρωμιά, τα χόρτα και χώματα θυμίζουν πλαγιά σε κανένα βουνό (υπερβάλλεις θα πουν οι αρμόδιοι).

Και αυτή την εικόνα την βλέπουν όλοι από το πιο πολυδιαφημιζόμενο μέρος του Πύργου: ΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο μα τόσο δύσκολο να συμμαζέψουν το συγκεκριμένο χώρο. Δεν πρέπει να αγνοούμε μάλιστα ότι είναι το κέντρο της πρωτεύουσας του Νομού.

Αλλά μάλλον κάποιοι αυτό το τελευταίο το έχουν ξεχάσει.

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Η ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ

Για την δεματοποίηση που προβάλλεται από την πλευρά του Δήμου Πύργου ως η καλύτερη δυνατή λύση, οι Οικολόγοι Πράσινοι Ηλείας δηλώνουν την αντίθεση τους με επιχειρήματα.

Για να διαβάσετε την ανακοίνωση κάντε κλικ στην εικόνα.

Πάντως χρήσιμο θα ήταν να ξέραμε την άποψη όλων των πολιτικών κομμάτων, και όταν λέμε άποψη δεν εννοούμε αοριστολογίες αλλά συγκεκριμένες προτάσεις. Πλάκα θα είχε

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΦΤΑΙΕΙ;;


Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Παρασκευή 15/5/2009 και είναι ακριβώς έξω από την πόρτα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.

Και το ερώτημα:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ.

Επιτρέπεται έξω από την πόρτα σχολείου να είναι πεταμένα κλαδιά, σκουπίδια και ότι άλλο μπορεί κάποιος να φανταστεί.

Επιτρέπεται ο κάδος για τα μπάζα να είναι μπροστά σε ένα χώρο που καθημερινά μαζεύονται μικρά παιδιά.

Τελικά σε αυτή την πόλη ο καθένας κάνει ότι του γουστάρει και δεν υπάρχει κανείς αρμόδιος να θέσει τους κανόνες.

Και όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την Αγκινάρα. Έχουν όμως σχέση με το γεγονός ότι ο Δήμος Πύργου δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στοιχειωδώς στα καθήκοντα του.

Και κατά τα άλλα οι κανονισμοί καθαριότητας με το χαρτί πολυτελείας μας λείπανε.

Θα μπορούσαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, αντί να κόβουν χαρτάκια για την ελεγχόμενη στάθμευση, ο Δήμος Πύργου να τους διαθέσει και για την καθαριότητα (που είναι πολιτισμός) και παράλληλα να προμηθευτεί παρκόμετρα. Απλά πράγματα αλλά θέλει βούληση και όχι θεωρία.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Η φωτογραφία είναι στην Καταραχίου μπροστά από το νεκροταφείο της Αγίας Μαρίνας, στο Δήμο Πύργου, (κάντε κλικ για μεγέθυνση).

Με τα κίτρινα βελάκια σημαδεύονται τα όρια των πεζοδρομίων και με τα μωβ τα όρια του νέου ασφαλτοτάπητα.

Προκύπτει σαφέστατα ότι η νέα ασφαλτόστρωση έχει πολύ μικρότερο πλάτος από αυτή που υπήρχε παλαιότερα.

Το ζήτημα δεν είναι γιατί να μην φτιάξουμε δρόμο με το ίδιο τουλάχιστον πλάτος με αυτό που υπήρχε (εποχή σκληρής λιτότητας είναι άλλωστε?) αλλά ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΦΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ (γιατί δρόμος είναι) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ.

Τα πράγματα είναι απλά: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ γιατί με το ανάποδο δημιουργούνται προβλήματα.

Και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ το επιχείρημα ότι το νεκροταφείο είναι δίπλα.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ

Η παράταξη ΦΩΝΗ διοργάνωσε ΠΑΡΤΥ στο ΤΕΙ Πύργου, το οποίο χαρακτηρίσθηκε από την καλή οργάνωσή του και τον μεγάλο προϋπολογισμό του. Την επόμενη μέρα ακολουθεί η ΠΑΣΠ με μία από τα ίδια.

Και το ερώτημα: αξίζει σπουδαστές με τόσα προβλήματα που έχουν, να ρισκάρουν οικονομικά τόσο πολύ για την προεκλογική τους εκστρατεία, η οποία και καμία σχέση δεν έχει με τα καθημερινά προβλήματα των σπουδαστών;;

Μήπως θα έπρεπε να αναθεωρήσουν την τακτική τους και η κύρια λογική τους να ήταν στον επαναπροσδιορισμό του σπουδαστικού κινήματος και στην ενεργοποίηση των απλών σπουδαστών στις συλλογικές διεργασίες;;;

Απλά την άποψή μου λέω.

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Παρακολούθησα την εκπομπή του Γεώργου Φάκου στην ΟΡΤ την Παρασκευή (8/5/2009) με θέμα τα σκουπίδια και καλεσμένους τους «ΑΡΧΟΝΤΕΣ» της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή δημάρχους – αντιδημάρχους, από όλο σχεδόν το νομό Ηλείας.

Η παρουσία τους μόνο σαν γελοία μπορεί να χαρακτηρισθεί αφού μεταβίβασαν τις ευθύνες τους σε όλους τους άλλους (δικαίως ή αδίκως) και οι μόνοι που δεν έχουν καμία ευθύνη (σύμφωνα πάντα με αυτούς) για την σημερινή κατάσταση είναι αυτοί και μόνο αυτοί.

Επιγραμματικά να αναφέρω τους ισχυρισμούς τους:

  • Δεν φταίνε οι νυν δημοτικές αρχές αλλά οι προηγούμενες, επιχείρημα όσων έχουν εκλεγεί για πρώτη φορά (σε δυόμιση χρόνια δεν πρόλαβαν οι κακόμοιροι να κάνουν τίποτα αν και πολύ θα το ήθελαν !!!!!)
  • Δεν φταίνε οι δήμοι αλλά ο Νομάρχης και ο Περιφερειάρχης επιχείρημα όσων έχουν εκλεγεί για δεύτερη φορά
  • Δεν φταίνε οι δήμοι αλλά ο νόμος που απαιτεί κοινωνική συναίνεση, μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων κλπ επιχείρημα όσων έχουν εκλεγεί πάνω από τρεις φορές (ο νόμος τελικά δεν πρέπει να ισχύει πουθενά αλλού αφού στην Αχαΐα έχουν 3 ΧΥΤΑ και ετοιμάζουν και 1 εργοστάσιο ενεργειακής αξιοποίησης, και δεν φαίνεται να είχαν νομικά πρόβλημα)
  • Όλοι οι Δήμαρχοι έχουν κάνει πολύ σωστά την δουλειά τους, αλλά το σύστημα είναι τέτοιο που θέλει το κακό μας

Το δικό μου συμπέρασμα πάντως είναι ότι σαν πολίτες έχουμε πολύ μεγάλες ευθύνες.

Έχουμε ευθύνες για την ποιότητα των αιρετών εκπροσώπων που ψηφίζουμε.

Έχουμε ευθύνες για την ανοχή που δείχνουμε σε αυτούς που καταστρέφουν την καθημερινότητά και το μέλλον μας

Έχουμε ευθύνες που δεν μιλάμε που δεν διαμαρτυρόμαστε, που δεν αντιδράμε.

Όλοι αυτοί έχουν βολευτεί, με εμάς όμως τι γίνετε;

Τι θα κάνανε πχ εάν τους πηγαίναμε τα σκουπίδια μας στο σπίτι τους (πολύ καλή ιδέα);;;

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ: σαν επιχείρημα από τον Δήμο Πύργου για το πόσο πολύ έχει ασχοληθεί με το ζήτημα των σκουπιδιών η νέα Δημοτική Αρχή, ήταν η συμμετοχή του Δήμου στον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων. Σύμφωνα με την καταγγελία του Αλ. Καστρινού Δημάρχου Γαστούνης ο Δήμος Πύργου δεν έχει πληρώσει εδώ και δύο χρόνια τις οικονομικές του εισφορές προς τον φορέα διαχείρισης, γεγονός που στερεί από τον φορέα την σύνταξη των σχετικών μελετών.

Τι άλλο μπορείς να πεις και τι άλλο μπορεί να μας βρει.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ: 14 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΠΤΥΧΙΟ


Περισσότερο από δεκατέσσερις (14) μήνες έκανε το τμήμα Πληροφορικής & ΜΜΕ του Παραρτήματος Πύργου του ΤΕΙ Πάτρας να εκδώσει το πιστοποιητικό αποφοίτησης (αντίγραφο πτυχίου) που βλέπετε (κάντε κλικ για μεγέθυνση και συγκρίνετε την επισήμανση 1 & 2 ).

Δεκατέσσερις μήνες περίμεναν οι πρώτοι απόφοιτοι του τμήματος να πάρουν τα πτυχία τους.

Δεκατέσσερις μήνες χαμένες ευκαιρίες.

Η ανικανότητα όμως του ΤΕΙ συνεχίζεται αφού μόνο σε δεκαπέντε απόφοιτους κατάφεραν να δώσουν πτυχίο. Όσοι τελείωσαν τις σπουδές τους μετά τον Μάρτιο του 2008 θα κάνουν πολύ περισσότερο.

Αυτά είναι τα χάλια, αυτές είναι οι πληγές.

Η έλλειψη μόνιμου διοικητικού προσωπικού, (δηλαδή για δύο μόνιμους υπαλλήλους μιλάμε) ταλαιπωρεί και ζημιώνει τους σπουδαστές που σπουδάζουν στην πόλη του Πύργου, απαξιώνει και αποδυναμώνει το κύρος των σπουδών τους και το κυριότερο θέτει σε ομηρία την λειτουργία του Παραρτήματος Πύργου συνολικότερα.

Αυτοί οι κοπρίτες οι βουλευτές δεν κοιτάνε να πάνε και κανένα υπάλληλο στο ΤΕΙ από τους τόσους που έχουν στα γραφεία τους και από τους τόσους που βολεύουν.

Έχουν αφήσει την μεγαλύτερη αναπτυξιακή (και ανταποδοτική) επένδυση που έγινε ποτέ στην πόλη του Πύργου στο έλεος του Θεού. Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό για τους άθεους.

Όσο για Δήμαρχο και Νομάρχη, αυτοί κλασικά στον κόσμο τους.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΓΙΝΑΜΕ ΞΑΝΑ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ




Στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, μετά το κλείσιμο της Αγκινάρας, αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας ¨ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Αναδημοσιεύουμε το δημοσίευμα:


«Μπλόκο κατοίκων στην «Αγκινάρα» των σκουπιδιών»
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Τα σκουπίδια απειλούν να «πνίξουν» την πόλη του Πύργου Ηλείας μετά το οριστικό κλείσιμο της παράνομης χωματερής στην τοποθεσία Αγκινάρα από τους κατοίκους της περιοχής. «Το έγκλημα που διαπράττεται στην περιοχή επί σειρά ετών θα πρέπει να σταματήσει άμεσα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα απορριμματοφόρο να αδειάσει τα σκουπίδια της πόλης και των Δ.Δ. ξανά στο ΧΑΔΑ», δήλωσε στην «Ε» ο εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα των κατοίκων, Ντίνος Καρακασίλης.
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι ο Δήμος Πύργου επί μια τετραετία αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις, συνεχίζοντας να «εγκληματεί» σε βάρος του περιβάλλοντος Για τον συγκεκριμένο σκουπιδότοπο υπάρχει και η απόφαση του ΣτΕ (11/2/09) μέσω της οποίας κρίθηκε τελεσίδικα ότι η λειτουργία του ΧΑΔΑ πρέπει να σταματήσει, με τη σημείωση ότι είναι παράνομη και πως οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται χωρίς καθυστέρηση προς τις δικαστικές αποφάσεις. Οι κάτοικοι της περιοχής Αγκινάρα καταγγέλλουν ότι ο Δήμος Πύργου επί μία τετραετία αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις, συνεχίζοντας να «εγκληματεί» σε βάρος του περιβάλλοντος και των κατοίκων του Πύργου.
«Οι θέσεις της δημοτικής αρχής για τον ΧΑΔΑ στην Αγκινάρα ήσαν και είναι ξεκάθαρες: Κανένας ΧΑΔΑ και πολύ περισσότερο ο ΧΑΔΑ στην Αγκινάρα, δεν αποτελεί τιμή για μια σύγχρονη πόλη. Ετσι, δεν κατανοούμε απλά, αλλά θεωρούμε απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση και την οργή των κατοίκων της περιοχής που εξάντλησαν τα όρια της αντοχής και της ανοχής τους. Αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί γιατί δεν καταφέραμε μέχρι σήμερα να διακόψουμε τη λειτουργία του και να προχωρήσουμε στην αποκατάστασή του», υποστηρίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Δήμος του Πύργου και σημειώνει:
«Δεσμευόμαστε στην κατάργηση και το οριστικό κλείσιμο του ΧΑΔΑ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2009 και στη συνέχεια την άμεση αποκατάστασή του. Ηδη έχουμε έτοιμη τη μελέτη αποκατάστασης, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, και προχωράμε στη διαδικασία της χρηματοδότησής της. Στην κατεύθυνση αυτή ζητάμε από τους κατοίκους της Αγκινάρας την ανοχή τους για τελευταία φορά. Είναι ώρα ευθύνης για όλους».

ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η υπόθεση για την ανέγερση των νέων σχολικών συγκροτημάτων που θα στεγάσουν το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Πύργου.
Βρέθηκε τελικά οικόπεδο περίπου 7 στρεμμάτων (κοντά στο 5ο Δημοτικό Σχολείο) σε αρκετά καλή τιμή, περίπου 350.000 € (κάντε κλικ στην φωτογραφία) .
Έχουν δρομολογηθεί ήδη οι διαδικασίες για την υπογραφή συμβολαίων.
Μετά από αυτή την εξέλιξη θα μεταστεγαστεί το 1ο Λύκειο προσωρινά σε λυόμενες αίθουσες σε τμήμα της έκταση του εργοστασίου Ξυστρή και θα γκρεμισθούν επιτέλους τα δύο κτίρια.
Στο χώρο που θα ελευθερωθεί θα ανεγερθεί το 1ο Γυμνάσιο, ενώ το 1ο Λύκειο θα μεταστεγαστεί σε κτίριο που θα κατασκευαστεί στο νέο οικόπεδο.
Ένα μεγάλο πρόβλημα της πρωτεύουσας οδεύει προς την επίλυσή του. Ας ευχηθούμε να μην παρουσιασθούν άλλα προβλήματα.

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Κυριακή μεσημέρι, ότι πρέπει για καφεδάκι στην πλατεία. Η πλατεία είχε και αρκετούς ξένους επισκέπτες, που φωτογραφίζονταν αφού βέβαια έπαιρναν και την κατάλληλη πόζα, τράβαγαν βίντεο και ότι άλλο σχετικό κάνουμε όλοι, όταν επισκεπτόμαστε στο χαλαρό μια άλλη πόλη.

Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκηνικό των φωτογραφιών.

Περήφανος και εγώ ρούφαγα την φραπεδιά μου, καμαρώνοντας σαν γύφτικο σκερπάνι που η πόλη μου στα ξαφνικά είχε γεμίσει με ξένο κόσμο.

Περήφανος μέχρι που είδα (σχετική φωτογραφία) την εικόνα του σιντριβανιού κάτω από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Για το κεντρικότερο σημείο της πόλης η απόλυτη ξεφτίλα. Στεφάνια, κλαριά, σπασμένα γυαλιά και ότι άλλο σκουπίδι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Και ο εύλογος προβληματισμός μου:

Τόσο μα τόσο δύσκολο είναι να έχουμε το σιντριβάνι (και γενικότερα την πλατεία) σε αξιοπρεπή κατάσταση;

Αυτή είναι η εικόνα που μας αντιπροσωπεύει;

Για τα σκουπίδια στους δρόμους να υποθέσουμε ότι υπάρχει δικαιολογία (που δεν υπάρχει) για αυτό τι δικαιολογία θα ακούσουμε;

Τελικά όλα είναι στην τύχη τους.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΤΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» κατόπιν νομοθετικής παρέμβασης του υπουργού Παιδείας, λουκέτο πρόκειται να μπει οριστικά σε τμήματα των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, περιορισμένης ζήτησης, τα οποία τα τελευταία χρόνια λόγω της βαθμολογικής βάσης του δέκα, δεν δέχονται εισακτέους.

Αυτό το θέμα αφορά κυρίως τα περιφερειακά ΤΕΙ.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα δύο τμήματα του ΤΕΙ Πάτρας Παραρτήματος Πύργου και συγκεκριμένα το «Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ» και το «Τμήμα Μουσειολογίας - Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων»

Επειδή η ύπαρξη των δύο τμημάτων παίζει καθοριστικό ρόλο στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης του Πύργου θα πρέπει οι τοπικοί φορείς σε συνεργασία με την Διοίκηση του ΤΕΙ Πάτρας να συνεργαστούν σοβαρά (και όχι για επικοινωνιακούς λόγους όπως γίνεται μέχρι σήμερα) για να λύσουν τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει το Παράρτημα.

Δεν δικαιολογείται να υπάρχει Τριτοβάθμιο Ίδρυμα χωρίς κτίριο, χωρίς καθηγητές, χωρίς γραμματεία, χωρίς εργαστήρια.

Εάν θέλουν οι τοπικοί φορείς την βιωσιμότητα του ΤΕΙ θα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά και να βάλουν και το χέρι βαθιά στην τσέπη προκειμένου να το χρηματοδοτήσουν.

Διαφορετικά μην διαμαρτύρονται στο μέλλον ότι τους παίρνουν το ΤΕΙ.

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ;;;

Στην παραλία βρίσκονται εδώ και δύο χρόνια οι πλωτές προβλήτες της μαρίνας Κατακόλου, αφού για να επιτραπεί η επισκευή τους χρειάζεται άδεια από 12 Υπουργεία (???)

Γιατί οι Βουλευτές του Ν. Ηλείας (που δεν είναι και λίγοι), δεν αναλαμβάνουν οι ίδιοι να πάρουν το φάκελο στα χέρια τους και να τον πάνε στα Υπουργεία να μαζέψουν τις υπογραφές;

Τόσο δύσκολο τους είναι;;

Αφού δεν κάνουν και τίποτα σοβαρό. Όλο για ανάπτυξη μιλάνε, αλλά μόνο για τα stage ενδιαφέρονται.

Αν αυτό γινόταν στην Αχαΐα θα τα είχαν φέρει οι εκεί βουλευτές όλα τούμπα. Εδώ οι δικοί μας, ζουν στον κόσμο τους.

Ας αφήσουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια και ας κάνουν επιτέλους και τίποτα σοβαρό για τον τόπο τους. Δεν παίρνουν και λίγα κάθε μήνα, όταν ο άλλος δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του.

Ας κοιτάξουν τα έργα υποδομής που τα έχουμε αφήσει στο έρμαιο του θεού και ας πάψουν να μιλάνε για το άπιαστο. Γιατί ανάπτυξη χωρίς μαρίνα δεν υπάρχει.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου έχει κάνει πολλά πράγματα για το Κατάκολο, προς την σωστή κατεύθυνση αλλά αν δεν έχει και στήριξη οι αγώνες τους δεν θα έχουν αποτέλεσμα.